20 Ιαν 2013

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ







Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου "Καλλιμάθειου" Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, χαρτικά και άλλα είδη που προσφέρθηκαν, με μεγάλη αγάπη, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δωδεκανήσου στα Κολύμπια.
Την περασμένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με τελικό προορισμό το ίδρυμα Κολυμπίων όπου προσέφεραν, με σεβασμό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν.
 Οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα, οι εργαζόμενοι και τα μέλη της διοίκησης υποδέχθηκαν με τεράστια ικανοποίηση τους εκπροσώπους του 1ου δημοτικού Καλυθιών και εξήραν την πρωτοβουλία που έγινε σε περίοδο εκτός εορτών, οπότε και συνηθίζονται οι επισκέψεις σε ιδρύματα.
Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία φιλοξενούμενου στο ίδρυμα που με δυνατή φωνή ευχαρίστησε τους μαθητές και τους ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον τους.
Οι συζητήσεις που έγιναν στο ίδρυμα άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής των μικρών μαθητών που υποσχέθηκαν πως σύντομα θα επιστρέψουν για να δουν και να μιλήσουν από κοντά με τους νέους τους φίλους.
Αυτή η ταπεινή προσφορά είχε αρωγούς τους γονείς των μαθητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή της Αρτοποιίας Λεβέντη που παραχώρησε δωρεάν προϊόντα για τις ανάγκες του Ιδρύματος.
Με επιστολή προς τη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών ο κ. Σάββας Πεταλάς, διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
"Οι φιλοξενούμενοι, ο διοικητής, η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράστασή σας και για την ευγενή προσφορά σας, με είδη πρώτης ανάγκης προς τους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου.
Είθε οι πράξεις σας να βρουν μιμητές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να γίνουν παράδειγμα έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπό μας κάτω από άλλη οπτική γωνία"¨.
Η επίσκεψη των μαθητών στα Κολύμπια συνδυάστηκε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παραμυθίας όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν από τον Πάτερ Μάξιμο για την ιστορία του μοναστηριού.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...