18 Δεκ 2009

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗ Η ΠΗΓΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Στην σημέρινη συνέντευξη Τύπου για τις Χριστουγενιάττικες εκδηλώσεις στις Πηγές Καλλιθέας, ο δήμαρχος κ. Ιατρίδης ανακοίνωσε ότι μετά από εννέα χρόνια προσπαθειών εξασφαλίστηκε, από την αρμόδια επιτροπή, η πιστοποίηση των ιαματικών ιδιοτήτων του νερού που αναβλύζει από πηγή στην Καλλιθέας.
Πρόκειται για ιστορική στιγμή αφού θα είναι η μοναδική ιαματική πηγή που θα πιστοποιηθεί για το νησί της Ρόδου και σίγουρα ανοίγονται σημαντικές προοπτικές για όλη την περιοχή, αρκεί να γίνει σωστή αξιοποίηση.
Η επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και αφού εξέτασε όλο το φάκελο που κατέθεσε ο δήμος Καλλιθέαε εισηγήθηκε ομόφωνα την αποδοχή της αίτησης για την αναγνώριση της πηγφής Καλλιθέας Ρόδου ως Ιαματικού Φυσικού Πόρου.
Το blog παρουσιάζει τη γνωμοδότηση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πιστοποίηση της Πηγής.

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΑ



Το blog πήγε και τράβηξε κοντινές φωτογραφίες από το εργοστάσιο επεξεργασίας πυρήνα που λειτουργεί πίσω από την Αγία Παρασκευή στις Καλυθιές. Φέτος το εργοστάσιο λειτουργεί εντατικά και εκπέμπει στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες αερίων. Παρά την εντατική λειτουργία η μυρωδιά δεν είναι έντονη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που φανερώνει ότι τοποθετήθηκαν ειδικά φίλτρα. Λόγω καταιγίδας, λόγω απόκρυμνων βουνών και λόγω ενός... μεγάλου σκύλου στην είσοδο το ρεπορτάζ δεν ολοκληρώθηκε αφού στόχος, τις επόμενες εβδομάδες είναι να αποκαλυφθεί τι γίνονται τα απόβλητα του εργοστασίου. Ο δήμος Καλλιθέας οφείλει να ζητήσει και να λάβει ειδικές μετρήσεις για το περιεχόμενο των αερίων που εκπέμπτονται στον αέρα. Οι πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να γνωρίζουν τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...