26 Μαρ 2013

ΤΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ

Ακούραστα τα παιδιά του ΦΑΡΟΥ δούλεψαν σκληρά τις προηγούμενες ημέρες και έφεραν εις πέρας, με επιτυχία, τις τρεις εκδηλώσεις που προετοίμασαν.



Το πρωί της Κυριακής σχεδόν το... μισό χωριό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΦΑΡΟΥ και συμμετείχε στην πεζοπορία υγείας με αφετηρία την πλατεία Καλυθιών και τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο του Σαραντάπηχου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τιμήθηκε η μνήμη του νεαρού Κωνσταντίνου Αντωνά που, άδικα, έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια.
Ατομα κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι παππούδες, μαζί με αγαπημένα τους τετράποδα απόλαυσαν την υπέροχη λαμπερή ημέρα και περπάτησαν στην Καλυθενή φύση διώχνοντας το άγχος της καθημερινότητας.

Ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και την ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, το μεζεδοπωλείο Μεζέ Μεζέ καθώς και όλους όσους παρεβρέθηκαν και ήταν κοντά στους πεζοπόρους.


 Το βράδυ της Κυριακής, παραμονή της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" πραγματοποίησε προβολή της ταινίας, ιστορικού περιεχομένου, "Ο Παπαφλέσας" στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της ΔΕΥΑΚ. Πολύτιμη ήταν η προσφορά των καταστημάτων Τσαμπίκος και Καραγιάννης 1947 καθώς επίσης και της οικογενείας του Εμμανουήλ Σ. Κουφάλη.


 Tέλος το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ακολουθώντας το έθιμο του μπακαλιάρου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ", αμέσως μετά την παρέλαση, οργάνωσε πάγκο με μπακαλιάρο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα που θα διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό. Σημαντική ήταν η βοήθεια του οβελιστηρίου Τ'αλώνια, του μεζεδοπωλείου Μεζέ Μεζέ και του καταστήματος Τσαμπίκος.
Ο ΦΑΡΟΣ ευχαριστεί όλο τον κόσμο που στήριξε αυτή την ενέργεια και ζητάει συγγνώμη για τυχόν προβλήματα οργάνωσης. Του χρόνου, αφού πλέον θα καθιερωθεί το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ, τα μέλη του ΦΑΡΟΥ ελπίζουν πως θα είναι καλύτεροι και θα ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας τέτοιου βεληνεκούς εκδήλωση.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ




Με δημόσια τοποθέτηση ο αρχιμουσικός Γιώργος Μαλωίνας καταθέτει προβληματισμούς για την ποιότητα των παρελάσεων. Παρόμοιοι προβληματισμοί υπάρχουν και στις τάξεις των εκπαιδευτικών. 
ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΡΟΔΟΥ 

Οι  εκδηλώσεις  που λαμβάνουν χώρα σε ένα τόπο καταδεικνύουν τον πολιτισμό  και την πολιτιστική κουλτούρα του τόπου, καθώς και το ενδιαφέρον των κατοίκων προς το τόπο αυτό. Σ΄αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και οι παρελάσεις στις εθνικές εορτές. Άρα πρέπει οι παρελάσεις να είναι άρτια οργανωμένες και να υπάρχει καθολική συμμετοχή  όλων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.
Γι’ αυτό στις επόμενες παρελάσεις, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών  πρέπει να έχουμε καθολική συμμετοχή από τους παιδικούς σταθμούς ,τα νηπιαγωγεία με τη φροντίδα των συλλόγων γονέων. Επίσης  μπορούν να παρελάσουν και οι μικρότερες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με τη φροντίδα των συλλόγων γονέων. Οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς του τόπου μπορούν να συμβάλλουν με την παρουσίας τους και τη συμμετοχή τους, στην πληρέστερη και αρτιότερη  οργάνωση της παρέλασης. Εφόσον οι πολιτιστικοί φορείς συμμετέχουν σε άλλες εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι, άρα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε μια παρέλαση. Ευελπιστούμε η επιστολή αυτή, να είναι η αφετηρία για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση των παρελάσεων στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών .

                                                                                 Μετά τιμής
                                                                        Γιώργος  Μαλωίνας
                                                       Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Καλυθιών Ρόδου 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...