13 Νοε 2010

ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΝΙΚΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ







Σε παιχνίδι θρίλερ ο Απόλλων Καλυθιών νίκησε 2-1 τον Διαγόρα Βατίου και παρέμεινε μόνος πρώτος στην Α1 κατηγορία Δωδεκανήσου. Με απόντες τους τραυματίες Δημητρά, Σταυρή και τον τιμωρημένο τερματοφύλακα Καραγιάννη ο Απόλλων δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση των Βατενών.
Για να γίνει αυτό το... χεράκι του έβαλε ο διαιτητής Αντωνάς που στο 25' έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι εις βάρος του Μουτσοντέμι. Ο νεαρός άσος του Απόλλωνα μαρκαρίστηκε βίαια (με τα δύο πόδια) στην αντίπαλι περιοχή από αμυντικό του Διαγόρα Βατίου αλλά αντί ο διαιτητής να σφυρίξει πέναλτι έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μουτσοντέμι για θέατρο.
Το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό RED (10.00 μ.μ.) θα προβληθεί η επίμαχη φάση και όλη η Ρόδος θα δει την αδικία εις βάρος του Απόλλωνα.
Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που η ομάδα μας αδικείται από τους διαιτητές. Στο προηγούμενο ο διαιτητής Μίαρης απέβαλε μόλις στο 3' τον τερματοφύλακα Καραγιάννη σε μία φάση που όπως είδε όλη η Ρόδος στα τοπικά κανάλια ούτε καν υπήρχε επαφή.
Ο διαιτητής μπορεί να τιμωρήθηκε όμως η διοίκηση μετά τη νέα αδικία οφείλει να εκδώσει σκληρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Σήμερα μετά το άδικο σφύριγμα του Αντωνά οι παίκτες του Απόλλωνα εκνευρίστηκαν με αποτέλεσμα να δεχθούν πολλές κίτρινες κάρτες από τον κακό διαιτητή. Μάλιστα εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων εις βάρος του ο Αντωνάς απείλησε με οριστική διακοπή του αγώνα και τιμωρία της ομάδας μας.
Το ημίχρονο έληξε 0-0 με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στην επανάληψη ο Διαγόρας Βατίου κατάφερε να προηγηθεί 1-0 στο 55' σε μία φάση που εκτέθηκε η άμυνα του Απόλλωνα.
Στην συνέχεια πεισμωμένοι οι παίκτες της ομάδας μας με τη βοήθεια των οπαδών κατάφερε να γυρίσει το ματς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο αρχηγός Λευτέρης Μαυρομούστακος που πέτυχε δύο γκολ στο 60 και το 75' και οδήγησε τον Απόλλωνα στη μεγάλη νίκη.
Μελανό σημείο του αγώνα τα χυδαία συνθήματα εις βάρος του ποδοσφαιριστού του Διαγόρα Βατίου Γιάννη Ζωάννου που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί, με πάθος, στον Ερμή Καλυθιών. Μάλιστα αυτά τα χυδαία συνθήματα προκάλεσε την αντίδραση άλλων φιλάθλων του Απόλλωνα που ζήτησαν από τα νεαρά παιδιά να σταματήσουν την πρόκληση.
Η σύνθεση του Απόλλωνα: Χατζηνικόλας, Τσίττας, Κίτσος (88' λ.τ. Ηλίας), Κατσιδώνης, Νικολός (70' Μανέττας), Αττιτής, Σεβδαλής, Χατζηγεωργίου, Παπαδόπουλος, Μαυρομούστακος, Μουτσοντέμι.
* Την Τετάρτη ο Απόλλων θα παίξει αγώνα κυπέλλου στην Κρεμαστή κόντρα στον Φοίβο, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο θα ταξιδέχει στην Κάλυμνο (διοργανώνεται εκδρομή) για τον αγώνα με τον ουραγό Καλυμνιακό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ





Το χωριό μας επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών Στάθης Κουσουρνάς. Ο νέος (πρώτος) δήμαρχος του ενιαίου δήμου Ροδίων συζήτησε με κατοίκους Καλυθιών, άκουσε ευχές και προτροπές για σωστή διοίκηση προς όφελος του τόπου.
Στην συνέχεια στο καφενείο της πλατείας συζήτησε με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, υποψήφιους και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κουσουρνάς σε ερώτηση για την προεδρεία στο τοπικό συμβούλιο είπε ότι "θα γίνει ότι προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή ψηφοφορία, αλλά σίγουρα ο πρόεδρος θα προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας". Ο κ. Κουσουρνάς συμπλήρωσε με... νόημα ότι "ήδη σε κάποια χωριά είχαν συμφωνήσει πριν τις εκλογές ότι πρόεδρος θα αναλάμβανε ο πρώτος σε ψήφους".
Για το διορισμό αντιδημάρχων ο νέος δήμαρχος δεν μπήκε σε διαδικασία ονοματολογίας αλλά εξήγησε ότι οι 11 αντιδήμαρχοι που προβλέπει το νομοσχέδιο Καλλικράτης θα μπορούν να έχουν και θεματικές και χωρικές αρμοδιότητες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...