13 Ιαν 2020

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Σε αυτό το blog και θα τα γράφουμε και θα τα λέμε.
Η προετοιμασία για την τουριστική περίοδο 2020 οφείλει να ξεκινήσει άμεσα με συναντήσεις, καταγραφή προβλημάτων, οργάνωση παρεμβάσεων και σχεδιασμό εκδηλώσεων. Στην περιοχή μας υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τον τουρισμό και τις ιδιαιτερότητες του Φαληρακίου. Η δημοτική αρχή και το τοπικό συμβούλιο οφείλουν να τους εντοπίσουν και να τους αξιοποιήσουν.
Το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών έχει την υποχρέωση να "φωνάξει" δημόσια και δυνατά προς κάθε κατεύθυνση ότι το Φαληράκι έχει τεράστιες ανάγκες, είναι αδικημένο από προηγούμενες καταστάσεις και η νέα δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση. Πιέσεις πρέπει να ασκηθούν και στα τμήματα του κεντρικού δήμου και στη δημοτική εταιρεία ΔΕΡΜΑΕ που διοικεί το Καλυθενό δίδυμο Ιατρίδης - Κωνσταντίνου.
Για να δημιουργήσουμε στους επισκέπτες μας αξέχαστες διακοπές και μοναδικές εμπειρίες οφείλουμε να βελτιώσουμε τον τόπο μας και να θέσουμε κανόνες λειτουργίας και καθαριότητας που να αφορούν όλους μας.
Ο τόπος μας μπορεί να προσφέρει χαλάρωση, απόλαυση και να αποτελέσει βάση για εξερεύνηση ολόκληρου του νησιού.
Πέρα από τις ανάγκες σε βασικές υποδομές (παραλία, καθαριότητα, πεζοδρόμια, τουαλέτες, φωτισμός κτλ) το τοπικό συμβούλιο πρέπει να σχεδιάσει, σε συνεργασία με συλλόγους και ιδιώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρέπει να ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι επισκέπτες των ξενοδοχείων που λειτουργούν με σύστημα all inclusive να περάσουν περισσότερο χρόνο μακριά από τα μεγάλα κτίρια που επέλεξαν. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, γνωριμία με την ελληνική γαστρονομία και άλλες δράσεις πολιτισμού πρέπει να καθιερωθούν σε εβδομαδιαία βάση ώστε να ικανοποιήσουμε τους επισκέπτες μας.
Ο πράσινος τουρισμός και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούν τομείς που επιθυμούν οι τουρίστες να συναντήσουν στον προορισμό που επιλέγουν. Κάδοι ανακύκλωσης πρέπει να τοποθετηθούν σε πολλά σημεία της τουριστικής ζώνης και να γίνουν δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος.  
Πρέπει να πειστεί η δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση και να δείξει στο Φαληράκι τον σεβασμό που δικαιούται. Η λάμψη πρέπει να γίνει από λόγια πράξη.

* Το ορθόδοξο Πάσχα είναι στις 12 Απριλίου και όχι στις 19 όπως αναφέρεται λανθασμένα στο βίντεο.


ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ


Νέα μορφή με έμφαση στην πέτρα απέκτησε η πίσω αυλή της εκκλησίας Καλυθιών και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται προς την πλευρά του παλιού σχολείου.
Με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Σάββα Σαρίκα (ξενοδοχείο Βενέτσια) τοποθετήθηκαν πέτρινες πλάκες σε όλη την αυλή, φωτισμός, κάγκελα που εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων και "ντύθηκε" με πέτρα εξωτερικά το μικρό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Σαρίκα σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή είχε προχωρήσει στην ανακατασκευή και του μοναστηρίου Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται τρία χλμ από τον οικισμό Καλυθιών στον δρόμο προς Ψίνθο στους πρόποδες του βουνού Ψαλίδι.



ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...