22 Οκτ 2013

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


http://www.rodiaki.gr/article.php?id=264293&catid=11&maincatid=1



Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών «Ο Φάρος», αποφάσισε να τολμήσει να ανεβάσει θεατρική παράσταση και, μάλιστα, πέφτοντας στα βαθιά, αφού στις 24 και 25 Οκτωβρίου, ανεβάζει την επιθεώρηση «Τρεις πεινούν και δυο νηστεύουν-Δυο τα ‘τρων και οκτώ χορεύουν», που είναι βασισμένη σε κείμενα ενός Καλυθενού και με την πολύτιμη συνδρομή του γνωστού ηθοποιού κ. Τάκη Βαμβακίδη!
Γι’ αυτό το τόλμημα, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου, τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου, όλα τους νέα παιδιά που άφησαν τον ενθουσιασμό τους να φανεί.
Καταρχήν, ο Αντιδήμαρχος, μίλησε για τη συμμετοχή του κ. Βαμβακίδη, λέγοντας ότι, μετά την παρουσία του στις παραστάσεις του «Πλούτου» το καλοκαίρι, λόγω κάποιων δεσμών φιλίας που έχει με το νησί μας και ιδιαίτερα τις Καλυθιές, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου να ανεβάσουν μία παράσταση και συγκεκριμένα επιθεώρηση!
Όπως είπε, το ιδιαίτερο με την παράσταση αυτή είναι ότι η βάση της είναι κείμενα που έχουν γραφτεί στις Καλυθιές και τα επεξεργάστηκε ο κ. Βαμβακίδης. Σημειώνεται ότι, η παράσταση, θα ανέβει την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο δημοτικό σχολείο Καλυθιών και καλούν όλο το ροδιακό κοινό να την παρακολουθήσει ενώ δεν αποκλείεται να φιλοξενηθεί και στο Δημοτικό Θέατρο. Σημειώνεται ότι, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η γραμματέας του Συλλόγου, κα Σαββιού, αναφέρθηκε στην ιστορία του που ξεκίνησε από το 1977 από μία παρέα, με στόχο κυρίως για την ψυχαγωγία των κατοίκων, έκανε θεατρικές παραστάσεις από την αρχή και εκείνο που θέλουν είναι να αναβιώσουν αυτές τις εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, στρέφονται και στον αθλητισμό, διοργανώνοντας ποδηλασίες, πεζοπορίες υγείας κτλ. ενώ έχουν φτιάξει και ένα λαογραφικό μουσείο, «στολίδι», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χατζηγεωργίου, καταρχήν, ευχαρίστησε τον κ. Διακοσταματίου γιατί, όπως είπε, είναι δίπλα τους όσες φορές και αν τον χρειάστηκαν. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είναι κάτι καινούργιο για τον Σύλλογο αφού έχει πάρα πολλά χρόνια να ανέβει θεατρική παράσταση στις Καλυθιές.
«Νιώθουμε περήφανοι που στην πρώτη παράσταση έχουμε δίπλα μας έναν επαγγελματία του είδους τον κ. Τάκη Βαμβακίδη και πιστεύουμε ότι αυτό που θα παρουσιάσουμε θα είναι κάτι πολύ καλό», δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο γνωστός ηθοποιός και φίλος, πια, της Ρόδου, είπε ότι τα κείμενα του κ. Αποστόλη Πολίτη ήταν η αιτία και η αφορμή να προκύψει αυτή η διαδρομή ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η επιθεώρηση κάθε άλλο παρά εύκολο είδος είναι αλλά από τη στιγμή που συνέβη η συνεργασία, με πρόταση του κ. Τάσου Τσαλίκη, αποφάσισαν να το κάνουν και ευχαρίστησε τον κ. Διακοσταματίου.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο σημαντικό είναι και μόνο ότι ένας ντόπιος τόλμησε να γράψει κείμενα επιθεωρησιακά που είναι το πιο δύσκολο είδος. Όπως είπε, αυτά τα κείμενα είχαν μία αλήθεια και ένα από αυτά τον γοήτευσε ιδιαίτερα, έχει τίτλο «το παλιό χιλιάρικο» και, τελικά, έγινε το στίγμα της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ: Αποστόλης Πολίτης
Συγγραφική υποστήριξη: Μοσχούλα Χασίλα, Σταύρος Καλλιγάς, Βασίλης Βαμβακίδης, Στρόβιλος
Μουσική: Βάιος Καραδημήτρης
Χορογραφία: Μαρία Γιορδαμνή
Σκηνογραφία: FOTISGRAPHICS- Κική Χασίλα
Κοστούμια: Aλεξία Κατσιμπράκη
Φωτισμοί: Kέντρο Μουσικής - Φώτης Γιακουμάκης
Οπτικοακουστικά - Video: Αλέξανδρος Λουιζίδης - digital dream
Φωτογραφίες: Πόπη Τσουρουνάκη, Νίτσα Αργυρού
Εμψυχωτής: Τάκης Βαμβακίδης
Τεχνική υποστήριξη: Πολυχρόνης Κώστας

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
1. Κεπέρης Μανώλης
2. Νίκος Τσώττος
3. Σταύρος Σταυρής
4. Ελένη Σεντεμέντε
5. Γιώργος Δημητριαδιού
6. Νίτσα Αργυρού
7. Μπότσης Σταμάτης
8. Ελευθερία Πασσάλη
9. Τάσος Χατζηγεωργίου
10. Αργυρού Σάββας
11. Φτάκλα Ειρήνη
12. Καφετζή Έλενα
13. Αναστασιάδου Όλγα
14. Μιχάλης Γρηγοράς
15. Κεπέρης Μιχάλης
16. Γιώργος Παπαγεωργίου
17. Φανή Σταματιάδη
18. Κική Χασίλα
Φιλική συμμετοχή: John Pavlidis

OΡΧΗΣΤΡΑ
1. Βάιος Καραδημήτρης (Λύρα - Τραγούδι)
2. Στέργος Ταχραμάνης (Ακορντεόν)
3. Γιάννης Γκαλονάκης (Λαούτο)
4. Μιχάλης Ελευθεράς (Κρουστά)
Μπουζούκι: Πούλος Γιώργος
Συμμετοχή στο φινάλε
Χορευτικό “ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ” 2 ΤΜΗΜΑΤΑ (“ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ” – ΝΕΕΣ)
Δασκάλα: Μαρία Γιορδαμνή

Υπεύθυνοσ παράστασης: Κώστας Βλάχος
Δημόσιες σχέσεις - πληροφορίες
Ρούλα Σαββιού
Τάκης Βαμβακίδης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ



ΧΡΥΣΑ ΓΑΝΤΙΑ!




Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν για μια ακόμα φορά δυο πυγμάχοι του Σταυρού Καλυθιών! Πρόκειται για τους Στάθη Αντωνά και Αλέξανδρο Φάρελ οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ελευθερούπολη της Καβάλας.
Ο πρώτος κυριάρχησε στα 60 κιλά και ο δεύτερος στα 63 κιλά.
Είναι ακόμα μια πολύ σημαντική επιτυχία για τα παιδιά και τον σύλλογο η οποία καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο προπονητής του τμήματος Μπάμπης Στατιού και οι συνεργάτες του στο προπονητήριο που βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι του Προφήτη Αμμώς.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...