28 Σεπ 2010

ΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ






Σήμερα το πρωί συγγενείς νεκρών που πήγαν στο νεκροταφείο του χωριού αντίκρισαν τα μαρμάρινα μνήματα να έχουν φθορές που προκλήθηκαν από πέτρες. Οπως καταγγέλουν το νεκροταφείο είναι απροστάτευτο αφού δεν υπήρχουν πόρτες για να κλείνει τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα όποιος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα να εισέρχεται στον ιερό χώρο και να βεβηλώνει τους τάφους. Οι συγγενείς των νεκρών ενημέρωσαν τους αστυνομικούς που κλήθηκαν ότι τους τελευταίους μήνες κοπέλα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας μπαίνει στο νεκροταφείο προκαλεί ζημιές και κλέβει αντικείμενα. Πέρα από την κοπέλα έχει παρατηρηθεί εισβολή αθίγγανων που κλέβουν γλάστρες και λουλούδια αλλά και εισβολή από κατσίκια που αναζητούν τροφή.
Η λύση στο πρόβλημα είναι να τοποθετηθούν καγκελόπορτες σε όλες τις εισόδους του νεκροταφείου για να σταματήσει να είναι ο ιερός χώρος σημείο παραβατικότητας.
Την ευθύνη για το νεκροταφείο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει ο δήμος Καλλιθέας και όχι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Καλυθιών.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2010









Παραδοσιακές μουσικές και χορούς των νησιών μας απόλαυσαν οι τουρίστες που βρέθηκαν στην πλατεία Φαληρακίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2010 το βράδυ της Δευτέρας.
Γυναίκες από τα Κοσκινου και τις Καλυθιές και τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ μοντέρνο τόνο έδωσαν τα παιδιά ιδιωτικών σχολών χορού.
Η βραδυά ολοκληρώθηκε με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα!
* Για πρώτη φορά από τότε που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Φαληράκι δεν δόθηκε στους τουρίστες ούτε ένα ποτήρι κρασί, ούτε καν ένα ημερολόγιο του δήμου Καλλιθέας. Χρήματα όμως για τα πυροτεχνήματα υπήρχαν...
* Από τις 200 καρέκλες στις 150 κάθησαν ντόπιοι που παρακολούθησαν τη γιορτή με αποτέλεσμα, όπως κάθε χρόνο, οι τουρίστες να είναι όρθιοι για 2,5 ώρες.
* Η οδός Ερμού δεν έκλεισε για τα οχήματα με αποτέλεσμα ανάμεσα στους τουρίστες να περνάνε λεωφορεία, ταξί, μηχανάκια και αυτοκίνητα.
* Στο τέλος της εορτής δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος του δήμου με αποτέλεσμα τις καρέκλες να μαζέψουν ο πρόεδρος του ΜΕΚΤΟ Γιώργος Κωβαίος και δύο δημότες που φιλοτιμήθηκαν.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 171

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...