2 Ιουν 2014

ΒΡΑΧΟΙ ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ













Η φύση προειδοποιεί και όταν αγνοούμε τα... σήματά της τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Μετά την κατολίσθηση στην πολυσύχναστη παραλία Αντονι Κουίν, που ως εκ θαύματος έγινε ξημερώματα και γλιτώσαμε τα... χειρότερα, θέμα χρόνου είναι να συμβεί πτώση βράχων και στον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Φαληράκι. 
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι βράχοι είναι στον... αέρα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στον τσιμεντένιο δρόμο τραυματίζοντας οδηγούς οχημάτων ή τουρίστες που ανεβαίνουν για να θαυμάσουν τη μοναδική θέα. Το έδαφος έχει διαβρωθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών και δεν μπορεί να συγκρατήσει τους βράχους που ζυγίσουν πολλούς τόνους. Μικρές πέτρες έπεσαν στον δρόμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις οι συνέπειες της αδιαφορίας θα είναι καταστροφικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρόδος είναι σεισμογενείς περιοχή και τους τελευταίους μήνες ο εγκέλαδος κάνει, δυναμικά, την εμφάνισή του σε διάφορα σημεία της χώρας μας. 

ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΡΑΜΑΝΗΣ

Ως εκπρόσωπος της παράταξης Χατζηευθυμίου στο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών εκλέχθηκε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Νίκος Ταχραμάνης.
"Ευχαριστώ πολύ από τα βαθύ της καρδιάς μου όλο τον κόσμο και την οικογένεια μου που με στήριξε και με εμπιστεύτηκε με την ψήφο του. Στόχος μου, λοιπόν, είναι να αποδείξω με 
την σειρά μου ότι αξίζω αυτήν τη θέση στο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
 ΤΑΧΡΑΜΑΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ





Ενα ντους... ανέκδοτο αντικρίζουν όσοι περπατάνε στην παραλία Φαληρακίου μπροστά από το πολυτελέστατο ξενοδοχείο Apollo Blue. Οι κολώνες του ντους βάφτηκαν με βαθύ μπλε για να θυμίζει... Ελλάδα αλλά τα πράσινα χόρτα κυριαρχούν δημιουργώντας μία εικόνα για την οποία πρέπει να ντρεπόμαστε.
Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι ξοδεύτηκαν χρήματα για να βαφτούν οι κολώνες αλλά το συγκεκριμένο ντους δεν λειτουργεί αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο νερό.
Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή με τις συγκεκριμένες κολώνες θέλησε να δείξει στους τουρίστες ότι συντηρεί τα "θαύματα" του πρόσφατου παρελθόντος. Οι αρχαίοι Ελληνες δημιουργούσαν κάστρα και ναούς, οι σύγχρονοι δημιουργούν τσιμεντένιες κολώνες!
Φαληράκι, Ιούνιος 2014, παρατημένο από δήμαρχο και λοιπούς άρχοντες...

ΧΟΡΟΣ ΣΕ... ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

























Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια σε λέξεις και έννοιες αλλά υπάρχουν στιγμές που μοιάζει "φτωχή" για να περιγράψει συναισθήματα και εντυπώσεις.
Η παράσταση που έδωσαν τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου Καλυθιών "Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ" το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του πρώην δημαρχείου Καλλιθέας δεν μπορεί να καταγραφεί με λέξεις.
Μόνο όσοι την έζησαν από κοντά ένιωσαν ότι το χορευτικό υπερθέαμα άγγιξε βαθιά τη ψυχή τους, έβγαλε στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα, ανάγκασε τους θεατές να "ζηλέψουν" που δεν μπορούσαν και εκείνοι να ανέβουν στην σκηνή.
Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ με την παράσταση του Σαββάτου οδήγησε τον χορό σε άλλο επίπεδο. Τα βήματα των χορευτών, οι ήχοι των οργάνων, τα χρώματα των στολών, οι κινήσεις των σωμάτων και το σπινθηροβόλο βλέμμα των ματιών μετέτρεψαν τη βραδιά σε θεατρική παράσταση υψηλοτάτου επιπέδου. Πρωταγωνίστρια της παράστασης η θέληση και η ψυχή των συμμετοχόντων.
Παιδιά από ηλικίας 5 ετών, έφηβοι νέοι και νέες, οικογενειάρχες κάθε ηλικίας και γιαγιάδες μέχρι 80 ετών ανέβηκαν στην σκηνή κατέθεσαν τη ψυχή τους και κέρδισαν ολόθερμο χειροκρότημα, μία ελάχιστη ανταμοιβή για την ευεξία που προσέφεραν στους τυχερούς θεατές. Στην σκηνή με φόντο το πανέμορφο πρώην δημοτικό σχολείο Καλυθιών ανέβηκαν 250 χορευτές!
Η ιστορία του χορού από την αρχαία Ελλάδα και τον ελληνικό Πόντο έως την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου παρουσιάστηκαν άψογα με τεχνικές δύσκολες και χορογραφίες μοναδικές. Οι χορευτές έγιναν ηθοποιοί και το τελικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε χαρακτηρίζεται ΤΕΛΕΙΟ.
Οι δασκάλες Μαρία και Φωτεινή, τα μέλη του ΔΣ της Τερψιχόρης, οι μουσικοί και οι χορευτές έδωσαν το ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ  για την επιτυχία της εκδήλωσης που αφιερώθηκε στην αδικοχαμένη Ανθή Οργέττα που πέρσι χόρεψε στην αντίστοιχη γιορτή και φέτος από ψηλά τον ουρανό παρακολουθούσε τα δίδυμα κορίτσια της να σέρνουν τα βήματα και στον Δημήτρη Κώστα που πριν από 25 χρόνια πρωτοστάτησε για να ξεκινήσουν στις Καλυθιές μαθήματα παραδοσιακών χορών.
Οι Καλυθενοί θα πρέπει να νιώθουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που έχουμε έναν σύλλογο ΚΟΣΜΗΜΑ, την Τερψιχόρη, που αποτελείται από μέλη... διαμάντια. Ολοι μαζί έχουν σηκώσει στους ώμους τους την ψυχή των Καλυθιών και ακούραστα, αδιαμαρτύρητα χορεύουν τα βήματα με πάθος παρασύροντας όλο το χωριό στα μουσικοχορευτικά μονοπάτια τους.
Ως επίλογος το σχόλιο του δασκάλου Κωνσταντίνου Πολυχρονά στην σελίδα της Τερψιχόρης στο facebook  "Από την παραβολή του Καλού Σπορέως! « Εξήλθεν ο σπείρων….» και δεν είναι άλλος από το Χορευτικό μας Εργαστήρι « Η Τερψιχόρη», άξιος σπορέας της μουσικής και χορευτικής μας παράδοσης!
Ήταν η δεύτερη ετήσια παρουσίαση, μια παρουσίαση που απέδειξε περίτρανα αυτό που πέρυσι γράφτηκε, ότι «οι ρίζες του σπουν κόμα και καγιές»!
Το είδαμε στα σκαλοπάτια του σχολείου μας, με τους σεβαστούς, αείμνηστους δασκάλους μας να επικροτούν και να αγάλλονται νοερά, και παρασταθήκαμε μύστες των ιερών αρχαίων μυστηρίων, νιώσαμε τις ζωογόνες εκχυμώσεις των νεαρών – παιδικών βλαστών φορώντας τις παραδοσιακές μας στολές, που προμηνύουν αειφόρα καρποφορία, ράπισμα και ρομφαία στην εποχή της ιδιοτέλειας, ουράνιο ύμνο στην αρετή, στον ίδρο του τίμιου αγώνα, στην αγάπη για την Πατρίδα"!

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση του Σαββάτου

Ακόμη ένα βίντεο από την παράσταση της Τερψιχόρης

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...