13 Μαΐ 2009

ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ νο 2Μετά την ταλαιπωρία στις Καλυθιές, πήγα για δουλειά στα Κοσκινού.
Ενώ βρισκόμουν στα γραφεία του δήμου μπαίνει μία κυρία και ζητάει το κλειδί για να πάει κάποιους τουρίστες στο παραδοσιακό σπίτι. Οι υπάλληλοι έρχονται σε δύσκολη θέση, επικοινωνούν με δημοτικούς συμβούλους και τελικά εξηγούν στην κυρία ότι δεν μπορούν να βρουν το κλειδί.
Απογοητευμένη η κυρία και αφού έλεγε ότι "και άλλες φορές προσπάθησα να πάω τους τουρίστες στο παραδοσιακό σπίτι αλλά ήταν κλειστό. Σήμερα είναι η τελευταία τους ημέρα στο νησί", τελικά αναγκάστηκε να τους πάει στα γραφεία και να τους δείξει τις φωτογραφίες που υπάρχουν κρεμασμένες στους τοίχους..
Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι της δημοτικής αρχής. Οι τουρίστες θέλουν να επισκεφτούν ένα παραδοσιακό σπίτι που διαφημίζεται και στο site του δήμου, αλλά οι πόρτες είναι κλειστές.
Η σύμβαση που πρέπει να γίνει με την κοπέλα που εργαζόταν τα προηγούμενα χρόνια είναι λίγες χιλιάδες ευρώ (ή 3 ή 5 χιλ.). Και όμως ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν κάνει την σύμβασξ γιατί δεν έχει λεφτά.
Αλλού και αλλού βρίσκονται τρόποι για να γίνουν συμβάσεις σε υπαλλήλους. Εκεί κολλήσατε; Πόσο πρέπει να συνεχιστεί η ξεφτίλα; Βρείτε τα μεταξύ σας (γιατί έχουμε και αυτές τις γελοίες αντιπαραθέσεις) και δώστε λύση στο πρόβλημα.
Να ξέρετε ότι υπάρχει και μία καταγγελία ότι οδηγός τουριστικού πούλμαν πήγε ξεναγούς για τα τους δείξει το παραδοσιακό σπίτι, αλλά και τότε οι πόρτες ήταν κλειστές...

Υ.Γ. Πριν κάποια χρόνια ο σύλλογος γυναικών Καλυθιών είχε εγκαινιάσει ένα παραδοσιακό σπίτι. Τι έγινε με αυτή την υπόθεση και αφού ξοδεύτηκαν κάποια χρήματα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα γιατί το παλιό σπίτι δεν είναι ανοικτό στους επισκέπτες του χωριού μας;

ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ νο 1Σήμερα το πρωί ξύπνησα με καλή διάθεση, αφού η ημέρα ήταν ηλιόλουστη... Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω κάποιες δουλειές. Από το Φαληράκι πήγα λοιπόν στο χωριό όπου η κυκλοφοριακή κατάσταση ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ.
Οσοι επιμένουν να μένουν στο χωριό και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά είναι ΗΡΩΕΣ. Δυστυχώς η δημοτική αρχή με τις αποφάσεις της οδηγεί το χωριό μας σε οριστική διάλυση. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο δρόμος που κατεβαίνει από τα γραφεία της Αστικής στην πλατεία ήταν κλειστός αφού γινόνται εργασίες αντικατάστασης σπασμένων πλακών (για 165η φορά τον τελευταίο χρόνο).
Ετσι και σε συνδιασμό με τον πεζόδρομο που υπάρχει στο δρόμο από Πευκάκι-Πλατεία, ο μόνος τρόπος για να κατέβει κάποιο αυτοκίνητο στην πλατεία (ειδικά αν κουβαλάει εμπορεύματα για τα καταστήματα) είναι δια μέσου δημαρχείου και ιατρείου (σιγά μη χωρέσει φορτηγό και βυτίο).
Σε αυτή την κατάσταση χάους με την πρόσβαση στην πλατεία να μην είναι εφικτή και τα αυτοκίνητα να είναι παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους η δημοτική αστυνομία ήταν ΑΠΟΥΣΑ επειδή τα παιδιά πήραν πολιτικές εντολές να βρίσκονται στο Φαληράκι.
Και γιατί πριν λίγες ημέρες όταν γκρεμιζόταν παλιό σπίτι απέναντι από το ταχυδρομείο ήταν εκεί συνεχώς η δημοτική αστυνομία; Σωστά ήταν για να μη δημιουργηθούν κίνδυνοι τραυματισμού οδηγών και πεζών.
Ομως έπρεπε να υπάρχουν δημοτικοί αστυνόμοι στο κέντρο του χωριού και αυτές τις ημέρες που είναι κλειστός ο κεντρικός δρόμος.
Κύριοι της δημοτικής αρχής, αν θέλετε να παραμείνουν κάτοικοι στο χωριό και να συνεχίσουν τα λειτουργούν τα καταστήματα πάρτε άμεσα τρεις αποφάσεις:1. Απομακρύνεται τη ξύλινη πέργκολα άμεσα και ξαναδώστε το δρόμο από το Πευκάκι στην κυκλοφορία
2. Ξηλώστε τις αστείες πλάκες και ξαναβάλτε άσφαλτο, τουλάχιστον στο δρόμο από την Αστική μέχρι την πλατεία. Φτάνει πια, αρκετά γελάσαμε με τα χάλια του έργου
3. Φροντίστε να υπάρχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δημοτική αστυνομία στο χωριό για να απομακρύνει τους οδηγούς που παρατάνε όπου βρουν τα αυτοκίνητά τους. Αλλωστε το 90% των κλήσεων είναι στις Καλυθιές κάτι που δείχνει πόσο οξύ έίναι το πρόβλημα.
Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να εγκαταλείψουμε τελείως το χωριό μας και να το παραδώσουμε στους οικονομικούς μετανάστες. Αν δεν θέλετε να υπάρχει ζωή στις Καλυθιές πείτε το... Μην μας ταλαιπωρείται άλλο.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...