11 Νοε 2008

ΤΩΡΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ








Τα... δίχτυα στην μακρινή Αυστραλία πυροβολεί κατά ριπάς ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλυθιών (και συνδημότης μας) Λεονάρντο Παπανικολάου.
Τα δημοσιεύματα από την ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας ¨ΚΟΣΜΟΣ" για την βράβευσή του ως πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται με την ομάδα SPIRIT DC είναι αποκαλυπτικά.
Ο "Λέο" βοήθησε πάρα πολύ τον Απόλλωνα Καλυθιών τα προηγούμενα χρόνια, όταν επέστρεφε στη Ρόδο τους χειμερινούς μήνες (λόγω καλοκαιρινών διακοπών στην μακρινή ήπειρο) και αγωνιζόταν με την γαλαζοκίτρινη φανέλα.
Συγχαρητήρια για την επιτυχία του και πάντα τέτοια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φλεβάρης η δημοτική αρχή απάντησε σε όσα υποστήριξε με επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο η παράταξη της μειοψηφίας.

«Με ένα ακατάληπτο και εν πολλοίς ασύντακτο κείμενο η μειοψηφία του δήμου Καλλιθέας επιχείρησε να βρεθεί στην επικαιρότητα, με επιστολή που παρέδωσε ο επικεφαλής της εντός επτασφράγιστου φακέλου στον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο που βρέθηκε στο Φαληράκι για την παράδοση του αποφρακτικού οχήματος από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Είναι σίγουρο ότι ακόμα και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερχόταν στο δήμο θα του παρέδιδε όμοια επιστολή, δικαιώνοντας δυστυχώς όσους πιστεύουν ότι στις μέρες μας έχει χαθεί το μέτρο. Η παράταξη της μειοψηφίας στο δήμο Καλλιθέας, προφανώς ελλείψει βελών στην πολιτική της φαρέτρα, επιχειρεί να αναδείξει θέματα Ιανουαρίου 2007… περί ορισμού μελών των διοικητικών συμβουλίων, δημοτικών επιχειρήσεων στην αρχή της τετραετίας.
Η επιστολή αυτή θα προσφερόταν για σκληρή απάντηση πλην όμως το περιεχόμενό της είναι ανεπίδεκτο σοβαρής κριτικής. Αφού στο πλούσιο έργο και στη δράση της δημοτικής αρχής η μειοψηφία αντιπρότεινε άρνηση και αντίδραση, έρχεται τώρα να «ξιφουλκήσει» κατά του υπουργού και κατά του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας.
Αναφέρεται γενικά σε αναβολή θεμάτων σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και σε αλληλογραφία με δημοτικές επιχειρήσεις για χορήγηση εγγράφων θεωρώντας μάλλον ότι αυτά τα θέματα ενδιαφέρουν τον υπουργό και όχι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Είναι βέβαιο ότι το σκάφος της μειοψηφίας οδεύει προς επικίνδυνες θάλασσες. Σίγουρα δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανησυχίες δημοτικού συμβούλου της παράταξής τους που διαφημίζοντας στο ίδιο φύλλο τις πολιτικές του θέσεις, απεικονίζει ναυάγια.
Η δημοτική αρχή δεν θα ακολουθήσει τη μειοψηφία σε στείρες αντιπαραθέσεις, αντιθέτως ασχολείται με τα σοβαρά θέματα και με τα προβλήματα του δήμου και στόχος της είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε απέναντι στους συμπολίτες μας.
Χαριτολογώντας, αρθρογράφος τοπικής εφημερίδας γράφει στα παραπολιτικά, αναφερόμενος στον κ. Κώστα, ότι «ο γιατρός πήρε το νυστέρι του». Πράγματι πρέπει να πάρει το νυστέρι του για να αποκόψει από την πολιτική του εξεζητημένες και άστοχες ενέργειας.

Για την παράταξη της πλειοψηφίας,
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας
Γιάννης Φλεβάρης

ΣΥΝ: "ΣΙΑΜΑΙΟΙ" ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΑΓΚΑΣ - ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Από την γραμματεία της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκδόθηκε σήμερα η παρακάτω ανακοίνωση:


Ενώ το κράτος διαλύεται και το μπάχαλο στο δημόσιο τομέα κυριαρχεί, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Παυλόπουλος περιφέρεται σε τελετές λιτανείας και εγκαινίων ενός νηπιαγωγείου στον Αρχάγγελο ικανοποιώντας την επιθυμία του κ. Παπουρά να εμπλουτίσει το δημοτολόγιο του Δήμου του και με ένα δεξιό υπουργό σε αντίβαρο του σοσιαλιστή κ. Πάχτα.
Αντί να μετέχει σε τελετές-φιέστες «δωροδοσίας» από τους Σιαμαίους δημάρχους Καλλιθέας και Ιαλυσού αποδεχόμενος τα αντίγραφα του αγάλματος του Έρωτα και της Παναγίας της Φιλερήμου (αλήθεια πόσα αντίγραφα της εικόνας διαθέτει ο δήμαρχος Ιαλυσού;), θα περιμέναμε να καταθέσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την πολυδιαφημισμένης διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους και να μην κρύβεται πίσω από αόριστες και γενικόλογες προθέσεις επικαλούμενος την διεθνή συγκυρία. Ο κ. υπουργός, κατά την επίσκεψη του στις περιοχές που κάηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, περιορίστηκε στις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις του για διάθεση όλων των υποσχόμενων κονδυλίων για αποπεράτωση των έργων. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το αίτημα των κατοίκων και των δημάρχων να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη και να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Ν. 3624/07, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «Περιφερειακή Ανάπτυξη».
Κύριε υπουργέ
Ούτε οι λιτανείες ούτε τα αντίγραφα των εικόνων που πήρατε στις αποσκευές σας είναι σε θέση να σώσουν την κυβέρνηση σας.
Ο λαός γρήγορα θα σας στείλει εκεί απ΄ όπου ήρθατε. Στο παρελθόν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Υπό το βάρος της ανταλλαγής δημόσιων επιστολών και της ενημέρωσης του υπουργού Εσωτερικών από την αντιπολίτευση συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας.
Στην ημερήσια διάταξη κυριαρχούν τα παρακάτω θέματα:
Εγκριση τεχνικού προγράμματος 2009.
Εισήγηση δημάρχου για τον Καποδίστρια 2.
θέματα τεχνικών υπηρεσιών.
Θέματα οικονομικής υπηρεσίας.
Εγκριση απολογισμού ΑΔΕ οικονομικού έτους 2007.

Ως συνήθως, αναμένεται ένταση.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

Προθεσμία έως τις 30 Απριλίου 2009 θα έχουν όσοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τη λειτουργική τακτοποίηση των κολυμβητικών τους δεξαμενών, την οποία συνυπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος και Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος.

Την πρωτοβουλία για την προώθηση της εν λόγω ρύθμισης είχε αναλάβει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έπειτα από σχετικά αιτήματα των τουριστικών και ξενοδοχειακών φορέων της χώρας.

Η ρύθμιση με νομοθετικό τρόπο κρίθηκε απαραίτητη καθώς πολύ μεγάλος αριθμός κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στη χορήγηση αδείας των κολυμβητικών δεξαμενών, που περιλαμβάνονται στις εγκαταστάσεις τους και οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του καθεστώτος και την ασάφεια των σχετικών διατάξεων που αφορούσαν τις προϋποθέσεις κατασκευής τους τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που δημοσιοποίησε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» η άδεια λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών έχει 7ετή διάρκεια από 5 έτη που ήταν παλαιότερα και θα δίνεται κατόπιν αιτήσεως υπό μία σειρά προϋποθέσεων στους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν νόμιμο σήμα λειτουργίας. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι οι κολυμβητικές δεξαμενές να έχουν κατασκευασθεί επί εδάφους εντός του περιβάλλοντος του τουριστικού καταλύματος ακάλυπτου χώρου. Επίσης, για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στις κολυμβητικές δεξαμενές υποβάλλεται στην αρμόδια κατά τόπο Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του ΕΟΤ σειρά δικαιολογητικών. Η άδεια χορηγείται από την παραπάνω υπηρεσία εντός προθεσμίας 1 μηνός από την υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών. Σε περίπτωση ελλείψεων η ως άνω προθεσμία αρχίζει από τη συμπλήρωση του φακέλου. Την 30/4/2009 όσες κολυμβητικές δεξαμενές δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας, θα σφραγίζονται άμεσα και θα επιβάλλονται όλες οι εκτός διατάξεων προβλεπόμενες κυρώσεις.
Στην περιοχή μας οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο τοπικό γραφείο του ΕΟΤ, ενώ περισσότερες πληροφορίες και όλα τα απαραίτητα έγγραφα δίνονται από το γραφείο του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΡΟΔΟΥ - ΛΙΝΔΟΥ



Η εθνική οδός Ρόδου - Λίνδου αλλάζει όψη και όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα έχει παντού πεζοδρόμια (κακής κατασκευής) και φανάρια. Η νέα χαμηλή νησίδα κατασκευάζεται από την στροφή προς το κέντρο του Φαληρακίου μέχρι τον Αγιο Νεκτάριο. Στην στροφή για Φαληράκι θα μπουν τα φανάρια, όπως και στο 13ο χλμ.
Παντού, αυτή την περίοδο γίνονται μεγάλα έργα (σχολείο, δρόμο, πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά, κλειστό, αποχετευτικό, δασάκι Καλλιθέας), αφού το Γ΄ ΚΠΣ ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου και θα πρέπει, για να μην χαθούν χρήματα, να έχουν παραδοθεί. Αν έχει κατασκευαστεί το 80% ενός έργου μπορεί να μεταφερθεί ως γέφυρα στο ΕΣΠΑ.
Με τα πεζοδρόμια όλοι ζητάνε να γίνουν ράμπες μπροστά από σπίτια και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι εργολάβοι να κάνουν λόγο για προβλήματα ασφάλειας των πεζών. Βέβαια κάποια από τα αιτήματα για πλατιές ράμπες ικανοποιούνται με την ανάλογη πολιτική παρέμβαση και κάποια άλλα απορρίπτονται.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...