7 Φεβ 2012

ΠΤΩΣΗ ΒΡΑΧΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ!




Πριν 10 περίπου ημέρες, μετά από έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε κατολίσθηση μεγάλου βράχου στην παραλία Αντονι Κουίν. Ο βράχος κατέστρεψε το ντους που υπάρχει στην παραλία. Οι εικόνες δείχνουν την πορεία που ακολούθησε ο βράχος πριν... προσγειωθεί στο ντους.
Το blog έχει γράψει πολλές φορές για την επικινδυνότητα της παραλίας αφού εδώ και πολλά χρόνιας καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τη διάβρωση των πετρωμάτων. Αν κάτι τέτοιο συμβεί τους καλοκαιρινούς μήνες θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και η δυσφήμηση του τουρισμού μας θα είναι τεράστια. Μην ξεχνάμε πως η Ρόδος θεωρείται σεισμογενής περιοχής.
Πριν είναι αργά ας βρεθούν τρόποι να προστατευτεί η παραλία που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ "ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ" ΘΑΛΑΣΣΑ









Παρ' ότι κόπασαν οι άνεμοι η θάλασσα παραμένει "αγριεμένη" και "φουσκωμένη" προσφέροντας εικόνες που επιτρέπουν τη φαντασία να ταξιδέψει.
Απολαύστε όσα κατέγραψε το blog το πρωί της Τρίτης στην παραλία Τραουνού. 

"ΝΙΚΗΣΑΜΕ" ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ!



Χωρίς μεγάλες ζημιές πέρασαν τα 11 μποφόρ από την περιοχή Καλυθιών και Φαληρακίου. Οι άνεμοι που σφυροκοπούσαν το νησί από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης δημιούργησαν προβλήματα κυρίως στο δίκτυο της ΔΕΗ αφού κάποιες κολώνες έπεσαν, ενώ καλώδια ακουμπούσαν μεταξύ τους προκαλώντας βραχυκυκλώματα.
Στις παραλίες μας, σε σχέση με άλλες παρόμοιες καταιγίδες, βγήκαν λίγα κλαδιά και σκουπίδια και το έργο αποκατάστασης θεωρείται εύκολο.
Στο λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων μία βάρκα κινδύνεψε να βουλιάξει και χρειάστηκε να πάει βυτιοφόρο για να αντλήσει νερά.
Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από σπασμένα δέντρα και κλαδιά.
Σε γενικές γραμμές η καταιγίδα "δεν μας πήρε και δεν μας σήκωσε".
Η τραγωδία της χθεσινής ημέρας είναι ο πνιγμός 42χρονης Αγγλίδας στη Σύμη που βγήκε να μαζέψει το μηχανάκι της και παρασύρθηκε από ρέμα. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...