3 Μαΐ 2014

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ" ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ











Μετά τον τραγικό θάνατο ενός μικρού παιδιού σε υπαίθριο παιδότοπο στην περιοχή Ελληνικό Αττικής ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχων σε όλους τους χώρους που παίζουν μικρά παιδιά. Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης ζήτησε από τους δήμους να πραγματοποιήσουν αυτοψία, μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε όλες τις παιδικές χαρές.
Το blog επισκέφτηκε την παιδική χαρά που λειτουργεί δίπλα στο γυμνάσιο Καλυθιών (ολοκληρώθηκε το 2011) και διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα συντήρησης. Πριν τρία χρόνια ήταν η πιο σύγχρονη στο νησί αλλά σήμερα, λόγω αδυναμίας συντήρησης, σταδιακά μετατρέπεται σε παγίδα ατυχημάτων για τα παιδιά.
Οι ξύλινες κατασκευές έχουν χάσει το χρώμα τους και έχουν αλλοιωθεί αφού δεν έχουν συντηρηθεί όπως προβλέπεται για ότι ξύλινο είναι εκτεθειμένο καθημερινά σε βροχές και ήλιο.
Με ένα απλό κούνημα του ξύλου μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι οι βίδες έχουν χαλαρώσει και τα ξύλα εάν δεν συντηρηθούν άμεσα θα καταρρεύσουν.
Ολα τα παιχνίδια είναι γεμάτα με χυδαία συνθήματα που έγραψαν νέα παιδιά με μαρκαδόρο.
Σε κάποια σημεία λείπουν ξύλινες σανίδες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού μικρών παιδιών. Σε μία κούνια έχει φύγει η πλάτη κάτι που σημαίνει ότι η χρήση της είναι επικίνδυνη.
Επίσης υπάρχει ένα σπασμένο παιχνίδι πεταμένο πάνω στον πλαϊνό φράχτη.
Τα δύο καθίσματα με σούστα έχουν φθαρεί και έχουν "πνιγεί" από τα αγριόχορτα.
Το σκάμμα που κατασκευάστηκε για να παίζουν τα παιδιά με την άμμο έχει αφεθεί στην μοίρα του και έχει χάσει τη... μάχη με τα αγριόχορτα.
Ο περιμετρικός τοίχος που ζωγραφίστηκε με λουλούδια χάνει καθημερινά τη "ζωντάνια" του.
Η στάση λεωφορείου που υπάρχει μπροστά από την παιδική χαρά έχει "κυκλωθεί" από αγκάθια δείγμα της έλλειψης συντήρησης και παρεμβάσεων τα τελευταία τρία χρόνια.
Η καθαριότητα του χώρου είναι ελλειπή. Ο μοναδικός κάδος είναι ασφυκτικά γεμάτος εδώ και μήνες ενώ σκουπίδια υπάρχουν σε κάθε σημείο της παιδικής χαράς.
Το ειδικό πάτωμα από καουτσούκ, λόγω κακής τοποθέτησης, έχει αρχίσει να ξηλώνετε και κινδυνεύει να καταστραφεί οριστικά.
Οι παρεμβάσεις στην παιδική χαρά πρέπει να γίνουν άμεσα πριν τραυματιστεί κάποιο παιδί και πριν το κόστος ανακατασκευής γιγαντωθεί.
* Να σημειωθεί ότι το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών πριν λίγους μήνες πήρε απόφαση να παραχωρηθεί άδεια υπαίθριας καντίνας στο αθλητικό σωματείο Σταυρός προκειμένου να υπάρχει συντήρηση και φύλαξη της παιδικής χαράς αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει η λειτουργία της.  

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...