22 Φεβ 2011

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ


Την ώρα που το κλειστό γυμναστήριο Φαληρακίου κινδυνεύει να παραμείνει ερείπιο αφού δεν υπάρχουν πόροι ολοκλήρωσής του ο Κυκλαδίτης υφυπουργός κ. Ρήγας υπόσχεται χρηματοδότηση για την κατασκευή γυμναστηρίου στην Τήνο. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει πόσο εμπαίζει τους Ροδίτες. Η Ρόδος έχει ομάδα στην Α1 τον Κολοσσό και η ολοκλήρωση του γυμναστηρίου είναι άμεση ανάγκη. Η Τήνος αλήθεια σε ποια κατηγορία έχει ομάδα; Τι κάνουν τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτή την κοροϊδία; Θα υψώσουν φωνή ή για άλλη μία φορά θα σκύψουν το κεφάλι;
Το παρακάτω ρεπορτάζ από ΜΜΕ των Κυκλάδων είναι χαρακτηριστικό:
Η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση του Λιμανιού της Τήνου ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε την Τρίτη στο Υπουργείο ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, με το Δήμαρχο Τήνου, κ. Κροντηρά, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Μακριωνίτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τήνου, κ. Βίλα, το Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Αλβέρτη και τον κ. Τριβούλη, εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας.
Ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και τις αιτίες καθυστέρησης από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρίας και, αφού διαβεβαίωσε ότι το έργο περιλαμβάνεται σε αυτά που θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, ζήτησε και έλαβε σαφείς δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου.
Για το διάστημα των επτά μηνών, που -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας- θα διαρκέσουν οι εργασίες στο Λιμάνι, ο Υφυπουργός ζήτησε να γίνει ο σωστός χωροταξιακός σχεδιασμός, ώστε να μην παρακωλύεται η λειτουργία του λιμανιού καθώς το επόμενο διάστημα είναι τουριστικής αιχμής.
Παναγιώτης Ρήγας: «Η σημερινή κατάσταση του λιμανιού μας πονάει. Να πάψει πλέον να δεινοπαθεί το νησί της Τήνου»
Τελειώνοντας, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι με σταθερό ενδιαφέρον θα παρακολουθεί την πορεία των έργων έως την ολοκλήρωσή τους και την ομαλή λειτουργία του λιμανιού.
Αντικείμενο ξεχωριστής συνάντησης, που είχε την ίδια μέρα ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας, με το Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κ. Παγάνη, παρουσία του Δημάρχου Τήνου, κ. Κροντηρά, αποτέλεσε το θέμα της επίσπευσης και αποπεράτωσης της κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Τήνου, η μελέτη του οποίου -σύμφωνα με τον κ. Παγάνη- είναι ήδη έτοιμη. Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου θα είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο Υφυπουργός ζήτησε και έλαβε από τον κ. Παγάνη τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει πολύ σύντομα η διακήρυξη της δημοπρασίας, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα και οι εργασίες αποπεράτωσης.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...