14 Οκτ 2008

ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ

Χθες ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Ρηνιού ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημότες δεν θα αυξηθούν τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας. Το επιπλέον κόστος από την αύξηση του πετρελαίου θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του δήμου.
Σίγουρα είναι μία θετική απόφαση αρκεί να μην μας τα πάρουν με... άλλα κόλπα.

ΔΩΡΕΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Δύο επιχειρηματίες από την περιοχή μας έδειξαν ότι η ευαισθησία για το περιβάλλον πρέπει να είναι για όλους πρώτη προτεραιότητα.
Στα πλαίσια των εγκαινίων του πάρκου της οδού Δημοκρατίας, γνωστού πλέον ως Passaggio το οποίο διαχειρίζονται τα μέλη της οικογένειας ΛΕΒΕΝΤΗ (πιτσαρίες), o νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συμμετείχε την Κυριακή στο δημοφιλές, από την επιτυχία του στην τηλεόραση, παιχνίδι DEAL παρέα με τον γνωστό παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο. Στόχος του παιχνιδιού, αλλά και της συμμετοχής του κ. Μαχαιρίδη ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αναδάσωσης μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει στην Αφοι Λεβέντη Ο.Ε. την εταιρεία που ανέλαβε την λειτουργία του πάρκου μετά από σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΡΟΔΩΝ Α.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, η Αφοι Λεβέντη Ο.Ε. στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της αποφάσισε αντί της διοργάνωσης μιας “φανταχτερής” εκδήλωσης εγκαινίων που θα περιελάμβανε π.χ. την μετάκληση από την Αθήνα ενός γνωστού μουσικού σχήματος να διαθέσει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με στόχο να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των δασών του τόπου μας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Ο κ. Νομάρχης διεκδίκησε, για λογαριασμό της Νομαρχίας, από τον Χρήστο Φερεντίνο, το ποσό των 7000 ευρώ που προσέφερε η Αφοι Λεβέντη. Όπως δήλωσαν ο Γιώργος και ο Βασίλης Λεβέντης “Επιθυμία της εταιρείας είναι το ποσό αυτό να χρησιμοποιηθεί για την αγορά δενδρυλλίων που θα αξιοποιηθούν στην πρώτη αναδάσωση στις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της Νότιας Ρόδου. Ταυτόχρονα η εταιρεία μας θα συμβάλλει προς αυτό το σκοπό και με μια σειρά άλλων δράσεων που θα στοχεύουν κυρίως στην ευαισθητοποίηση των πελατών της επιχείρησης αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης στο θέμα της αναδάσωσης αλλά και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος”.
Σύμφωνα με την εταιρεία η συνολική επένδυση για την ανακαίνιση του πάρκου ανήλθε σε 490.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 270.000 ευρώ αφορούν κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες στο κοινό χωρίς την υποχρέωση κατανάλωσης από το αναψυκτήριο της επιχείρησης.
Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι η Αφοί Λεβέντη υπερκάλυψε όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις που τέθηκαν από τη ΡΟΔΩΝ Α.Ε. (οι οποίες αφορούσαν κυρίως τη εγκατάσταση συμπλέγματος παιχνιδιών αλλά και πίστας skateboard) αφού για παράδειγμα χρησιμοποιήθηκαν παιχνίδια της παγκοσμίου φήμης Φινλανδικής εταιρείας Lappset η οποία φημίζεται για την ασφάλεια, το περιβαλλοντικό προσανατολισμό της, αλλά και την ποιότητα των υλικών της έχοντας πιστοποιηθεί με ISO 9001. H ίδια αφοσίωση στην ποιότητα και την αισθητική υπήρξε και στην περίπτωση των επίπλων, αφού για παράδειγμα εγκαταστάθηκαν καρέκλες και καναπέδες των σχεδιαστών Ron Arad και Ross Lovegrove που δημιουργήθηκαν για λογαριασμό της φημισμένης ιταλικής εταιρείας επίπλων Moroso.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστη ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου και η Κα Ρένα Μαντικού οι οποίοιπαρέλαβαν και επίσημα την παιδική χαρά η οποία και αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Δήμου Ροδίων.
Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του πάρκου έγινε από επιστήμονα που ζει και δραστηριοποιείται στις Καλυθιές.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Την Κυριακή 19/10 στις 11.00 το πρωί στις Πηγές Καλλιθέας ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου , του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δ. Καλλιθέας, του Πολιτιστικού & Περιβαντολλογικού Συλλόγου "Ο Φάρος" και του Συλλόγου Νεολαίας Κοσκινού "Προφήτης Ηλίας" διοργανώνουν εκδήλωση για την δημιουργία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δ. Καλλιθέας. Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η παρουσίαση και υπογραφή του καταστατικού του νεοσύστατου Συλλόγου αλλά κυρίως η ενημέρωση γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας.
Σας περιμένουμε όλους εκεί!

ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ"





Κατά την συζήτηση για τη σύναψη τραπεζικού δανείου για το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Φαληράκι ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Ψυλλάκης απεκάλεσε "γουσουφάκια του δημάρχου" όσους ψηφίσουν "ναι" με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ






Χθες το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη σύναψη δανείου 3 εκ. ευρώ για 5 χρόνια προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι.
Η δημοτική αρχή επισήμανε ότι το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή αφού θα χρησιμοποιηθεί και ως συνεδριακό κέντρο. Το δάνειο σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι απαραίτητο για να μην υπάρξουν καθυστηρήσεις ενώ δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα (6,7 εκ. ευρώ) είναι εξασφαλισμένα. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν το έργο πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκήρωθεί πριν τον Καποδίστρια 2 για να μην αλλάξουν τα δεδομένα και δεν γίνει.
Η αντιπολίτευση είπε ότι το έργο δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και δεν πρέπει να υποθηκεύσει ο δήμος άλλα έργα εξασφαλίζοντας δάνειο. Εκφράστηκαν φόβοι ότι τα κονδύλια δεν είναι εξασφαλισμένα και πως το κόστος συντήρησης και λειτουργίας θα είναι απαγορευτικό για τη χρήση από τη νεολαία του τόπου. Στο τέλος η αντιπολίτευση ψήφισε "ναι" στο έργο, "όχι" στο δάνειο.
Οπως είναι φυσικό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με κατηγορίες για το ποιος θέλει το καλό του τόπου και άλλα χαριτωμένα.

ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ




Στην ενημέρωσή του προς το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης κατηγόρησε τους τρεις εργολάβους που έχουν αναλάβει την βελτίωση της Εθνικής οδού ότι δεν συνεργάζονται με αποτέλεσμα να είναι σοβαρός ο κίνδυνος να χαθούν πολλά χρήματα από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2008. Πέρα από την απώλεια των χρημάτων τα έργα (πεζοδρόμια, φανάρια, αντιπλυμμηρικά) ίσως μείνουν ημιτελή και με πολλές εκκρεμότητες.

"ΚΟΚΚΙΝΗ" ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΖΗ





Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φλεβάρης δεν έδωσε τον λόγο στον σύμβουλο της μειοψηφίας Στέφανο Κυριαζή και μετά από έντονη αντιπαράθεση (και πέταγμα του μικροφώνου) αποφασίστηκε η αποβολή του από την συνεδρίαση. Φυσικά ο Κυριαζής παρέμεινε στην αίθουσα ως την ολοκλήρωση του συμβουλίου

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΝΗ









Τα αποσπάσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι στον διάλογο για τα λύματα που καταλήγουν στην περιοχή Εξινη. Σε εκείνο το σημείο (γύρω στα μεσάνυχτα) έλειπαν ο δήμαρχος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Ο Τάσος Αναστασάς κατέθεσε πόρισμα ελέγχου που έκανε το υγειονομικό τμήμα της Νομαρχίας και σύμφωνα με το οποίο βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λυμάτων στο ρέμα της Εξινης. Αυτό αποδεικνύει όσα γνωρίζουμε όλοι μας. Οτι πολλοί δημότες Καλυθιών ρίχνουν τους βόθρους τους στο ποτάμι. Ο Αναστασάς κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδυναμία και άφησε αιχμές για προσπάθεια "στημένου" ελέγχου.
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσαλίκης τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το χωριό εδώ και 50 χρόνια και θα λυθεί μόνο με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού. Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε γνωστοποιήσει ότι οι πρώτες δοκιμές του αποχετευτικού θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ (ο τόνος στο ί)



Αλλη μία επεισοδιακή συνεδρίαση, γεμάτη ύβρεις, ειρωνίες, απειλές και χαμηλό επίπεδο πραγματοποίησε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο. Η φράση του αντιδημάρχουν κ. Ρηνιού περί "διακωμώδησης" τα λέει όλα. Πλεον το πράγμα έχει ξεφύγει από την αστεία πλευρά και καταντάει γραφικό. Οι δύο παρατάξεις αδυνατούν να κάνουν πραγματικό διάλογο και ανταλλάσσουν πυρά λες και είναι αντιμαχόμενες πλευρές σε καιρό πολέμου. Δυστυχώς αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν παράγει πολιτική. Παράγει μίσος και καφρίλα. Εγώ δεν είμαι δικαστής για να αποδώσω ευθύνες. Σε κάθε συνεδρίαση δεν παρακολουθώ τα επιχειρήματα, αλλά γελάω με τον τρόπο που τσακώνονται τα 22 "παλληκάρια" μας. Είναι συνεδριάσεις που αν φτάσουν στα χέρια του Λαζόπουλου θα γίνουν "ρόμπες" πανελλαδικά. Και απορώ γιατί τα τηλεοπτικά κανάλια δεν έρχονται στις συνεδριάσεις μας; Ποιος τους εμποδίζει; Μεγάλη ευθύνη γι' αυτή την κατάντια του δημοτικού συμβουλίου έχουν όλοι. Εχουμε και εμείς οι πολίτες που δεν συμμετέχουμε. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές αλλά ελάχιστοι δίνουν το παρών. Αν υπάρχουν 100 δημότες σε κάθε συνεδρίαση δεν θα γινόταν αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Ουδείς σέβεται το δικαίωμα του άλλου να εκφράσει την άποψή του. Οι διακοπές είναι συχνές και συνοδεύονται από φράσεις όπως "γουσούφάκια", "ανίκανοι", "άσφαιροι", "εκβιαστές" κτλ. Η δημοκρατία ευνοεί τις διαφωνίες. Ας το καταλάβουν. Και επιτέλους ας καταλάβουν όλοι ότι η νομιμότητα δεν είναι κάτι που το χρησιμοποιούμε όποτε μας βολεύει. Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να επικαλείται στα περισσότερα θέματα τη νομιμότητα για να μην δώσει απαντήσεις ή έγγραφα και σε άλλα θέματα να κάνει "παρατυπίες" με τη λογική του κοινού συμφέροντος. Για "γέλια" είναι οι ηθοποιοί, οι πολιτικοί μας είναι για "κλάματα". Υ.Γ. Και επειδή οι δημοτικοί σύμβουλοι θα... παρεξηγηθούν με αυτά που γράφω, συγνώμη, αλλά σοβαρευτείτε για να μπορώ να παρακολουθώ πολιτικά επιχειρήματα και όχι ύβρεις. Και αν ενδιαφέρεστε για τη δημόσια εικόνα σας καταγράψτε σε βίντεο τις συνεδριάσεις και μοιράστε τες στους δημότες χωρίς καμμία περικοπή.

Το μαύρο αντικείμενο στο πάτωμα είναι κομμάτι από το μικρόφωνο που εκτόξευσε σε στιγμή εκνευρισμού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φλεβάρης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...