14 Απρ 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Χθες στα πλαίσια της εκδήλωσης "ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ" στελέχη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλυθιών και του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών συζήτησαν με εκπροσώπους των εταιρειών ΡΟΔΟΓΑΛ και ΑΓΝΟΓΑΛ την προοπτική καθιέρωσης της "ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ" στην περιοχή Αγιος Ιωάννης Καλυθιών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αρχικές σκέψεις είναι να ενισχυθεί η μέχρι τώρα "γιορτή των βοσκών" που γίνεται κάθε χρόνο στον Αϊ Γιάννη για τον εορτασμό της Αναλήψεως 40 ημέρες μετά το Πάσχα.
Αν τελικά προχωρήσουν οι συζητήσεις θα γίνει μεγάλη διαφήμιση ώστε να προσελκυθούν επισκέπτες απ' όλο το νησί ακόμη και τουρίστες που θα βρίσκονται για διακοπές στη Ρόδο.
Οι τοπικές εταιρείες θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και η τοπική κοινωνία θα δημιουργήσει παραδοσιακά προϊόντα από φρέσκο γάλα όπως ρυζόγαλο, ματσόγαλο, μυζήθρα κ.α.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρουσία του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χατζημάρκου, Γιώργου Ιατρίδη, συνεδρίαση την Τετάρτη το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών.
Παρ’ ότι στην πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφερόταν ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαν σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους από τον πρώην δήμο Καλλιθέας (Ψυλλάκης, Φλεβάρης, Σωτρίλλης, Ιατρίδης) οι πληροφορίες του blog αναφέρουν ότι αυτό δεν έγινε λόγω προσωπικής επιλογής του προέδρου του τοπικού κ. Σταυρή.
Φαίνεται ότι στην πράξη ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών δεν επιθυμεί την ενημέρωση και την συνεργασία των δημοτικών συμβούλων παρά την τοποθέτησή του όταν ανέλαβε καθήκοντα ότι «επιθυμούμε να τους έχουμε όλους δίπλα μας».
Το τοπικό συμβούλιο Καλυθιών αποφάσισε να χωροθετήσει θέσεις στάσιμου εμπορίου στις παραλίες Αντονι Κουίν, Τραουνού, Βίγλα, Γυμνιστές (προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι καντίνες), αλλά και στην πλατεία Φαληρακίου, έξω από το μοναστήρι του Αγίου Φανουρίου, έξω από το πρώην λούνα παρκ Βασιλάκη και έξω από το εμπορικό κέντρο Κρανίδη (προκειμένου να πάρουν άδεια οι πλανόδιοι ζωγράφοι και οι Αφρικανές που τοποθετούν κοτδιδάκια στα μαλλιά).
Επίσης πάρθηκαν αποφάσεις για αιτήματα πολιτών και άδειες καταστημάτων.
Στην ενημέρωση που έγινε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών κ. Σταυρής αναφέρθηκε στην καθημερινή προσπάθεια που γίνεται να καθαριστεί η τουριστική ζώνη Φαληρακίου και προσέθεσε ότι τις επόμενες ημέρες η προσπάθεια θα επεκταθεί και στις Καλυθιές. Σύμφωνα με τον κ. Σταυρή «οι Καλυθιές λειτουργούν καλύτερα από κάθε άλλη δημοτική κοινότητα του νησιού της Ρόδου».
Από την πλευρά του ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου επισήμανε ότι «έχει γίνει καλή δουλειά αλλά απομένει ακόμη να γίνουν πολλές παρεμβάσεις για να καθαριστεί η περιοχή μας. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του νέου ενιαίου δήμου τα οποία ο κόσμος δεν γνωρίζει. Καθημερινά δίνουμε τη μάχη του πετρελαίου για να εξασφαλίσουμε την κίνηση των οχημάτων μας. Εχουμε την τύχη να μας στηρίζει η ΔΕΥΑΚ και η πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Τσαλίκη μας δίνει τη δυνατότητα να προμηθευόμαστε απαραίτητα υλικά. Τους τελευταίους μήνες έχουμε ενισχύσει το δίκτυο ύδρευσης και πιστεύω να μην υπάρχουν προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες».
• Τις τελευταίες ημέρες υπό την επίβλεψη των μελών του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών (Σταυρής-Πολυχρόνης-Αντωνάς) εργάτες του δήμου και οι 10 ομπρελάδες που υπέγραψαν δίμηνες συμβάσεις καθάρισαν σημεία στο Φαληράκι όπως το εμπορικό κέντρο Κρανίδη ενώ ξεκίνησαν εργασίες απομάκρυνσης πινακίδων που βρισκόταν σε πεζοδρόμια ενώ σταδιακά θα απομακρυνθούν τα παλιοσίδερα στο σημείο που λειτουργούσε η ψυχαγωγική επιχείρηση sling shot. Επίσης καθαρίστηκαν νησίδες, πεζοδρόμια και δρόμοι. Με παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Ψυλλάκη αλουμινάς από τις Καλυθιές θα συντηρήσει όλες τις τουαλέτες που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή Φαληρακίου.

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΕ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ





Δύο επαγγελματίες μουσικοί από το χωριό μας ταξίδεψαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συμμετείχαν σε διεθνές φεστιβάλ φαγητού. Ο Αποστόλης Μουστάκης και ο Νίκος Χαρινός με τους ήχους τους συνοδεψαν την προώθηση των ελληνικών γεύσεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Φαίνεται ότι η μουσική είναι το μόνο εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής μας αφού και στο παρελθόν οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από τις Καλυθιές συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΡΟΔΙΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Την Τετάρτη 13 Απριλίου στο ξενοδοχείο APOLLO BLUE στο Φαληράκι έγινε εκδήλωση με θέμα "Τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι μας". Εταιρείες της Ρόδου (ΒΑΠ, ΚΑΪΡ, ΕΜΕΡΥ, ΡΟΔΟΓΑΛ, ΑΓΝΟΓΑΛ, ΙΒΙΣΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΕΣ κτλ)παρουσίασαν τα προϊόντα τους και ζήτησαν να μπουν στο μενού ξενοδοχείων, εστιατορίων αλλά και στο καλάθι της νοικοκυράς.
Ανάμεσα στις εταιρείες που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση ήταν και μία με έδρα το Φαληράκι. Είναι η μοναδική που παράγει και τυποποιεί τοπικό προϊόν στην περιοχή μας. Πρόκειται για την εταιρεία "ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ" του επιχειρηματία Δημήτρη Ατσαλάκη.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...