2 Απρ 2009

ΕΡΜΗΣ-ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (ΚΟΣΚΙΝΟΥ)

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε η ένσταση του Ανταγόρα από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου Δωδεκανήσου είναι Ερμής Καλυθιών-Κλεάνθης Παραδεισίου.
Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο στο γήπεδο Κοσκινού με ώρα έναρξης 5.00 το απόγευμα.
ΔΙΑΙΤ:ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ-ΚΟΥΡΔΟΥΚΛΑΣ-ΦΟΥΚΑΡΑΣ 4ος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡ. ΔΙΑΙΤ:ΚΑΨΑΣΚΗΣ-ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ :ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ


«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ»
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδος μας για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου στον οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο προπονητής, Στάθης Φαρμακίδης, έχει στην διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, ετοιμοπόλεμους.
Στους κύκλους της ομάδας υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού και πίστη ότι το κύπελλο θα επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια και πάλι στις Καλυθιές κάνοντας έτσι το χωριό μας το πρώτο χωριό της Δωδεκανήσου που θα έχει κατακτήσει το κύπελλο με δύο διαφορετικές ομάδες.
Ήδη από τον κόσμο της ομάδας παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και αναμένεται στον τελικό να υπάρξει μεγάλη προσέλευση από πλευράς οπαδών του Ερμή.

Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες του Ερμή καλούν όλο τον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος μέχρι τώρα έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα στην πορεία που είχε μέχρι σήμερα, να δώσει βροντερό παρών στον μεγάλο τελικό για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ






Οι φωτογραφίες δείχνουν την κατάσταση γύρω από το ελαιουργείο των Καλυθιών. Τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα καταλήγουν διπλανό ρέμα και από εκεί στον ποταμό ΠΟΤΟ και στην παραλία Τραουνού (αφού συναντήσουν τα βοθρολύματα και κάνουν ένα τοξικότατο μείγμα) ή στον υδροφόρο ορίζοντα





Τα λύματα σπιτιών γύρω από την πλατεία καταλήγουν στην περιοχή Εξινη κάνοντας αφόρητη την καθημερινότητα των κατοίκων και στην συνέχεια είτε πάνε στον ποταμό Ποτό και από εκεί στην παραλία Τραουνού είτε απορροφούνται στον υδροφόρο ορίζοντα.


Στάσιμο μείγμα βοθρολυμάτων και απόβλητων ελαιουργείου στον ποταμό ΠΟΤΟ, στο σημείο που πνίγηκαν οι τρεις φαντάροι πριν από 15 χρόνια

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας πανικός με τις εικόνες που προβάλλει η τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ και δείχνουν βοθρολύματα από τ' Απόλλωνα καθώς και τοξικά απόβλητα ελαιουργείων να καταλήσουν σε ποταμό με κατεύθυνση το φράγμα Γαδουρά.
Το ίδιο με τελική κατάληξη τη θάλασσα στην περιοχή Τραουνού, γίνεται και στην περιοχή μας εδώ και δεκαετίες. Πολλά βοθρολύματα από σπίτια της πλατείας καταλήγουν στην περιοχή Εξινη και από εκεί στον ποταμό Ποτό και στην συνέχεια στη θάλασσα. Την ίδια διαδρομή ακολουθούν και τα τοξικά απόβλητα των ελαιουργείων.
Το θέμα είναι γνωστό σε εμάς, έχουν γίνει ρεπορτάζ από τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ και άλλα ΜΜΕ, έχουν γίνει καταγγελίες από κατοίκους και την αντιπολίτευση στον εισαγγελέα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Τα δοκιμαστικά του αποχετευτικού παραπέμπτονται από μήνα σε μήνα, όσο για τα απόβλητα του ελαιουργείου το θέμα θα λυθεί όταν (και όποτε) λειτουργήσει το νέο στην στροφή για τα άλογα, στο δρόμο για Ψίνθο.
Βρήκα στο αρχείο κάποιες φωτογραφίες, έτσι για να θυμόμαστε τι ζημιά προκαλούμε ΕΜΕΙΣ στο περιβάλλον.
Ολα αυτά τα απόβλητα καταλήγουν στη θάλασσα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τη διατροφική μας αλυσίδα μέσα από τα ζώα και τα φυτά.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ... ΑΝΩΔΥΝΑ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...