23 Νοε 2011

"ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ"

Με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας τοποθετείται στο επίμαχο θέμα του αυθαίρετου διπλασιασμού τετραγωνικών μέτρων σε κτίσματα εκτός σχεδίου που είχε ως αποτέλεσμα την πληρωμή διπλάσιας εισφοράς στο έκτακτο τέλος που επέβαλε, μέσω ΔΕΗ, η κυβέρνηση. Ο κ. Αναστασάς μεταξύ των άλλων επικαλείται ότι η νυν δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου Ροδίων γνώριζε από τον περασμένο Ιανουάριο το θέμα αφού υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν.
Αναλυτικά η επιστολή του:

Αναστασάς Αναστάσιος
Πρώην Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου & Δημαρχιακής Καποδιστριακού δήμου Καλλιθέας 2007-2010

Φαληράκι
14ο Χιλ Ρόδου Λίνδου
22410 60700
anastasas@gmail.com

Φαληράκι 19-11-2011

ΘΕΜΑ
Αναπροσαρμογή εμβαδών οικοδομών με βάση τα οποία υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη (είσπραξη μέσω ΔΕΗ) στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας


Από τα συνημμένα φαίνονται καθαρά οι ενέργειες που κάναμε ,σαν μέλη της αντιπολίτευσης του πρώην δήμου Καλλιθέας, από το 2008 για τη δίκαιη αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ.
Είναι φανερό ότι
Υπάρχουν:
• Εισηγήσεις του 2007 προς το Δημοτικό Συμβούλιο στον πρώην δήμο Καλλιθέας που η τότε πλειοψηφία της παράταξης Ιατρίδη επιχειρηματολογούσε με το επιχείρημα ότι επανεμβαδομέτρησαν, διόρθωσαν και προσέθεσαν επιφάνειες σε 1600 καταναλωτές και μάλιστα αυθαίρετα χωρίς τη συγκατάθεση των δημοτών.
• Αιτήματα προς τον πρώην δήμο Καλλιθέας για συνολική συζήτηση του θέματος με σκοπό την ακριβή δήλωση των εμβαδών των ακινήτων με παράλληλο έλεγχο των δηλωμένων εμβαδών στα ακίνητα των στελεχών του δήμου.
• Αίτημα προς τον πρώην περιφερειάρχη και καταθέσεις στην εισαγγελία για την αδιαφορία των στελεχών της παράταξης Ιατρίδη να συζητήσουν φανερά το θέμα .
• Εκκρεμή αίτηση προς την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου για το ίδιο θέμα

Με βάση τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα:
Ήταν ενήμεροι εκτός από όλα τα στελέχη του πρώην δήμου Καλλιθέας, ο πρώην περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Επίσης ενημερωμένα είναι και στελέχη του Καλλικρατικού ενιαίου δήμου Ρόδου, νυν αντιδήμαρχοι, νυν σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, διοικητικό προσωπικό, πιθανότατα και ο δήμαρχος κ. Κουσουρνάς.
Απόδειξη για το τελευταίο η από 17-1-2011 απάντηση του δήμου Ροδίων και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς το δήμο Ροδίων



Εμείς που είχαμε ζητήσει να γίνει σοβαρή συζήτηση για το θέμα μπορούμε τώρα να μιλάμε για «αδιαφορία και υποκρισία στο μεγαλείο της από αυτούς που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το διπλό χαράτσι».
Τώρα που η επιβάρυνση των δημοτών ίσως ξεπερνά και το 1.000.000 ευρώ, μόνο στο δήμο Καλλιθέας, είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να αρχίσουμε να πληρώνουμε όλοι αυτά που μας αναλογούν.
Όμως μια που μερικοί ενώ ήταν υπεύθυνοι για όλες τις άδικες χρεώσεις και οι δημιουργοί των προβλημάτων και των ελλειμμάτων εμφανίζονται σήμερα σαν από μηχανής θεοί για τη λύση τους, είναι καιρός να πάρει θέση ο δήμαρχος κ. Κουσουρνάς και να μας απαντήσει :

1) Είναι σύμφωνος ο δήμαρχος με την απάντηση περί μη εννόμου συμφέροντος που έδωσε ο αντιδήμαρχος του στην αίτηση που καταθέσαμε μέσω εισαγγελίας ;
2) Πως εξηγείται το όψιμο ενδιαφέρον του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου για τις υπερβολικές χρεώσεις σε σχέση με την αδιαφορία του τα προηγούμενα χρόνια ;
3) Μπορεί να δημοσιοποιήσει τα εμβαδά όλων αυτών που χρέωναν διπλά τους δημότες Καλλιθέας για να έχουμε εικόνα για το πώς αντιμετώπιζαν τα ακίνητα τους;
4) Ρώτησε ο κ. Κουσουρνάς τον κ. Ρηνιού, τον αντιδήμαρχο του και τον πρώην δήμαρχο γιατί όταν έγινε διόρθωση* στα εμβαδά των ξενοδοχείων αρχές του 2010 τα εμβαδά για το ΤΑΠ δεν ήταν διπλάσια;
5) Ποιος είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού;
Ακόμα και σήμερα οι βεβαιώσεις που δίνονται είναι λανθασμένες γιατί δεν υπολογίζουν πέραν της άξιας του ακινήτου και το διπλάσιο του οικοπέδου που καταλαμβάνει το ακίνητο (αν είναι επαρκές το εμβαδόν του οικόπεδου) όπως ορίζει η σχετική διάταξη.
Η παρουσία όσων θίγονται σε συζήτηση στα όργανα του δήμου για την αναθεώρηση των εμβαδών είναι επιβεβλημένη.

*Ο μελετητής του πρώην δήμου Καλλιθέας για την αναπροσαρμογή των εμβαδών είναι σύμβουλος του νυν δημάρχου Ρόδου, οπότε περιμένουμε άμεση απάντηση, ταχύτερη από αυτήν που έδωσε ο ενιαίος δήμος για την μη καταβολή χρημάτων σε υπάλληλο του επί οκταετία.

Εκτίμηση
Α. Αναστασάς


ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το παραπάνω θέμα που "καίει" πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων σε Καλυθιές και Φαληράκι θα συζητηθεί την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και ήδη υπάρχει κινητοποίηση προκειμένου να υπάρχει παρουσία και παρέμβαση. Θιγμένοι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να κατέβουν στο δημαρχείο Ρόδου προκειμένου να ζητήσουν το λόγο και να απαιτήσουν άμεση διόρθωση του λάθος και επιστροφή των ποσών που κλήθηκαν να πληρώσουν. Οπως σημειώνουν "το λάθος είναι του δήμου με την πρώην και την νυν μορφή του και πρέπει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ να διορθωθεί άμεσα".

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ THOMAS COOK

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως, με τη μετοχή του να κάνει «βουτιά» πάνω από 70% και τη βρετανική εταιρεία να παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να προσφύγει ξανά στις τράπεζες για τη λήψη νέου δανείου ύψους 100 εκατ. στερλινών τη στιγμή που πριν από ένα μήνα είχε λάβει ένα δάνειο επίσης 100 εκατ. στερλινών.
Η Thomas Cook αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην Ευρώπη με θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, ενώ διακινεί περισσότερους από ένα εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα. Πιθανή κατάρρευση του ομίλου θα αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες στον ελληνικό τουρισμό καθώς θα χαθεί ο ένας από τους δύο μεγάλους «παίκτες» στην αγορά.
Στην περιοχή μας η Thomas Cook εδώ και πολλά χρόνια έχει ισχυρή παρουσία και έχει συνεργασίες σχεδόν με όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αντιπρόσωπος στη Ρόδο είναι το τουριστικό γραφείο Hellenic Island Services συμφερόντων της οικογένειας Μιχαλάκη.
Σε μία περίοδο τεράστιας κρίσης για την Ελλάδα πιθανό "κανόνι" της Thomas Cook θα δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα αφού οι οφειλές για την καλοκαιρινή περίοδο που τελείωσε αλλά και οι προκαταβολές για την σεζόν 2012 είναι στον αέρα.
Στην Ελλάδα ο τουριστικός κλάδος «πάγωσε» και μόνο στην είδηση πως ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης μπορεί να καταρρεύσει, καθώς διακινεί περισσότερους από 1 εκατ. τουρίστες στη χώρα και συνεργάζεται με πολλά ξενοδοχεία.

Σύμφωνα, πάντως, με στελέχη της αγοράς, μια πιθανή κατάρρευση του ομίλου Thomas Cook θα αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες στον ελληνικό τουρισμό καθώς θα χαθεί ο ένας από τους δύο μεγάλους «παίκτες» και o όμιλος TUI θα αποτελεί «μονοπώλιο» με ότι και αν σημαίνει αυτό για τους ξενοδόχους και τις πιέσεις για ακόμη χαμηλότερες τιμές.
Παράλληλα οι περισσότεροι Ελληνες επιχειρηματίες του κλάδου θεωρούν ευτύχημα το γεγονός πως το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια χρονική στιγμή που ο τουρισμός βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη», οπότε ότι και αν συμβεί τελικά θα έχουν το χρόνο για να βρουν νέους συνεργάτες και βέβαια δεν θα χάσουν πάρα πολλά χρήματα...
Το χρονικό της «κατάρρευσης»
Η Thomas Cook -ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης- ανακοίνωσε ότι η μεγάλη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αναταραχές στη Βόρεια Αφρική, έπληξαν τις δραστηριότητές της περισσότερο από το αναμενόμενο. Αυτό τελικά αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να χαιρόμαστε για τις "αναποδιές" σε άλλες χώρες αφού τα κέρδη και στον τουρισμό είναι για την Ελλάδα προσωρινά.
Ο βρετανικός όμιλος -που ανέβαλε για μετά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του την προγραμματισμένη για αύριο δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών του αποτελεσμάτων- ανακοίνωσε ότι προέβη σ΄ αυτή την κίνηση αυτή ενόψει της παραδοσιακά «υποτονικής περιόδου» του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Η Thomas Cook αναμένεται να ανακοινώσει μειωμένα κέρδη κατά 31%, σε 191,1 εκατ. στερλίνες. Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σήμερα σε 120 εκατ. στερλίνες, ενώ οι προειδοποιήσεις για απογοητευτικά κέρδη έχουν οδηγήσει την τιμή της μετοχής της χαμηλότερα κατά 93% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.
Η Thomas Cook εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει 200 γραφεία της, μετά τη συγχώνευσή της με την επίσης βρετανική Co-Operative. To deal αυτό δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ταξιδιών της Βρετανίας, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο συναλλάγματος στη χώρα, με πάνω από 1.200 γραφεία. Η Thomas Cook έχει ανακοινώσει σχέδια μείωσης του αεροπορικού της στόλου, που αποτελείται από 41 αεροσκάφη, κατά έξι αεροσκάφη, ενώ θα προχωρήσει και σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της, όπως ξενοδοχεία, και το μερίδιό της στην υπηρεσία αεροπορικού ελέγχου της Βρετανίας, με σκοπό να συγκεντρώσει 200 εκατ. στερλίνες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...