18 Μαΐ 2009

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Μετά τα όσα έγιναν στη γενική συνέλευση του Απόλλωνα Καλυθιών το απόγευμα της Κυριακής, η διοίκηση του Ερμή, το απόγευμα της Δευτέρας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποίο θέτει όλους προ των ευθυνών τους.

«Ο πρόεδρος του Ερμή Καλυθιών συμμεριζόμενος το κοινό αίσθημα συνεχίζει την προσπάθεια για την υλοποίηση της πρότασης που έχει καταθέσει.
Μετά το Κυριακάτικο φιάσκο της γενικής συνέλευσης του Απόλλωνα που έχει εκθέσει το ποδοσφαιρικό αίσθημα των κατοίκων του χωριού και έχει εξοργίσει την πλειονότητα των Καλυθενών μελών, ακόμα και του ΔΣ του Απόλλωνα με ψηφοφορίες παρωδία και προτάσεις κωμωδία προτείνει:
1. Την παραίτηση των διοικητικών συμβουλίων του Απόλλωνα και του Ερμή
2. Την σύγκληση κοινής γενικής συνέλευσης των δύο σωματείων
3. και την εκλογή διοικητικού συμβουλίου που θα αναλάβει τη λειτουργία των σωματείων.
Στην περίπτωση που τα συμβούλια δεν παραιτηθούν άμεσα, εντός 24 ωρών, ο Ερμής θα παραιτηθεί δια παντός από την πρόταση και θα συνεχίσει απτόητος την πορεία του.
Η καθαρή πρόταση του Ερμή περιλαμβάνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο και για τα δύο σωματεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ερμή κ. Σάββα Πολυχρόνη και την συμμετοχή 30 επιφανών ανθρώπων των Καλυθιών οι οποίοι με τη στάση του απέδειξαν στο φίλαθλο κοινό την πραγματική αγάπη και αγωνία για το Καλυθενό ποδόσφαιρο».

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ

Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθεί να βαδίζει το ποδόσφαιρο των Καλυθιών παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις των διοικητικών συμβουλίων του Απόλλωνα και του Ερμή, αλλά και τις δύο γενικές συνελεύσεις του Απόλλωνα την περασμένη εβδομάδα.
Όλοι (παράγοντες, παλαίμαχοι, προπονητές, φίλαθλοι και προπονητές), συμφωνούν στην ανάγκη στενής συνεργασίας, στην ύπαρξη κοινού διοικητικού συμβουλίου, στην ανάπτυξη κοινών ακαδημιών, διαφωνούν στον τρόπο επίτευξης της συμφωνίας.
Οι συναντήσεις, οι συζητήσεις και η κατάθεση προτάσεων συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας (την ώρα που ολοκληρωνόταν η έκδοση της εφημερίδας) και υπήρχε αισιοδοξία ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί λύση παρά το διαφαινόμενο ναυάγιο.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο Απόλλων Καλυθιών πραγματοποίησε γενική συνέλευση για οικονομικό και διοικητικό απολογισμό αλλά και συμπλήρωση του ΔΣ με νέα πρόσωπα.
Στο διοικητικό συμβούλιο εντάχθηκαν οι Νίκος Κυριαζής, Νίκος Τζαβάρας, Σταμάτης Μπότσης και Σταμάτης Αργυρού.
Στον απολογισμό του ο πρόεδρος Πανορμίτης Βιτσέντζος χαρακτήρισε «λυπηρό» τον υποβιβασμό στη Β’ κατηγορίας σημειώνοντας ότι η διοίκηση «έκανε ότι μπορούσε». «Πιστέψαμε στους δικούς μας προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά αντιμετωπίσαμε και πολλά οικονομικά προβλήματα», είπε μεταξύ των άλλων.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση ο προϋπολογισμός του Απόλλωνα ήταν περίπου 80 χιλ. ευρώ. Από αυτά πληρώθηκαν περίπου 45 χιλιάδες ευρώ και έμεινε χρέος περίπου 32 χιλ. ευρώ. Τα χρέη αφορούν ποδοσφαιριστές (17 χιλ ευρώ), προπονητής (8 χιλ. ευρώ), υποχρεώσεις σε τρίτους ( περίπου 6 χιλ. ευρώ) και πληρωμή επιταγών (περίπου 6 χιλ. ευρώ).
Στο παραπάνω οικονομικό άνοιγμα δεν υπολογίζονται τα χρέη 90 χιλ. ευρώ που παρέλαβε η τωρινή διοίκηση μετά τις περσινές εκλογές.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Την Κυριακή τα μέλη του Απόλλωνα κλήθηκαν να αποφασίσουν για την πρόταση συνεργασίας που κατέθεσε, εδώ και 20 ημέρες, ο Ερμής Καλυθιών.
Παρουσία περίπου 50 φίλων του Απόλλωνα και εκπροσώπων του Ερμή Καλυθιών (Σάββας Πολυχρόνης, Αντώνης Σταυρής, Λευτέρης Κωστάκης και Βασίλης Σωτρίλλης) διεξήχθη η γενική συνέλευση με πρόεδρο τον Γιάννη Φλεβάρη και κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου δίωρη συνάντηση των ΔΣ Απόλλων και Ερμή όπου ξεκαθαρίστηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας και της ανάγκης εκλογής κοινού διοικητικού συμβουλίου. Σε αυτή την συνάντηση, ομόφωνα, το ΔΣ του Απόλλωνα αποφάσισε να προτείνει στη ΓΣ αποδοχή της πρότασης του Ερμή.
Όμως κατά τη διάρκεια της ΓΣ τα μέλη της διοίκησης δεν ανέλαβαν την ευθύνη να ανακοινώσουν την συμφωνία του Σαββάτου, αλλά ζήτησαν από τα μέλη να ψηφίσουν για την αποδοχή ή όχι της πρότασης.
Η στάση της διοίκησης του Απόλλωνα προκάλεσε εκνευρισμό στην αίθουσα, ακόμη και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Μετά από τρεις ώρες έντονων αντιπαραθέσεων και κατάθεση διάφορων προτάσεων έγινε η κρίσιμη ψηφοφορία.
Αρχικά με σήκωμα του χεριού η πλειοψηφία των μελών είπε ΝΑΙ στην πρόταση του Ερμή. Με τη δικαιολογία ότι δεν μετρήθηκαν οι ψήφοι (και ενώ ήταν φανερή η κυριαρχία του ΝΑΙ) αποφασίστηκε να γίνει και πάλι ψηφοφορία αυτή τη φορά με τους υποστηρικτές του ΝΑΙ να κάθονται δεξιά στην αίθουσα και αυτούς του ΟΧΙ αριστερά.
Και πάλι οι υποστηρικτές του ΝΑΙ ήταν περισσότεροι, αλλά με τη δικαιολογία ότι κανείς δεν τους μέτρησε καθυστέρησε η διαδικασία. Όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων ανακοινώθηκε ότι ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η πρόταση του Ερμή με ψήφους 17-14.
Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε εκνευρισμό αφού ήταν φανερό ότι η πλειοψηφία όσων βρέθηκαν στην συνέλευση ήταν θετικοί στην πρόταση του Ερμή.
Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων όλοι όσοι μίλησαν τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας των δύο ομάδων για να σταματήσει η αντιπαράθεση στο Καλυθενό ποδόσφαιρο.
Αυτή η πρόθεση συνεργασίας δεν μετατράπηκε σε απόφαση αφού ήταν φανερή η στάση ορισμένων προσώπων να βάζουν συνεχώς εμπόδια στην συνένωση Απόλλων-Ερμή.
Η ονομασία, το ΑΦΜ, η ιστορία και παλιότερες αποτυχημένες προσπάθειες ήταν μερικές από τις δικαιολογίες που ακούστηκαν, την στιγμή που όλοι τόνιζαν ότι Απόλλων και Ερμής πρέπει να συνεχίζουν με κοινή διοίκηση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Ακόμη και την τελευταία στιγμή θα πρέπει, με ψυχραιμία, οι δύο διοικήσεις να σκεφτούν το οικονομικό αδιέξοδο που θα προκαλέσει η παραμονή δύο ισχυρών ομάδων στις Καλυθιές και οφείλουν να πάρουν τη σωστή απόφαση.
Η πρόταση του Ερμή είναι σε σωστή κατεύθυνση. Μία ομάδα πρωταγωνίστρια (Απόλλων), μία ομάδα φυτώριο (Ερμής) και κοινές ακαδημίες, υπό κοινή ακαδημία. Όλα αυτά με το οικονομικό μπάτζετ μειωμένο προκειμένου να καλυφθούν χρέη του παρελθόντος και να μπουν οι βάσεις για επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.
Ο κόσμος των Καλυθιών απαιτεί συνεργασία όπως έδειξε στην γενική συνέλευση. Ας γίνει πράξη η εντολή του.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...