24 Αυγ 2009

ΑΓΩΝΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

Άλλο ένα τραγικό συμβάν στη θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για τον τραυματισμό 27χρονης λουόμενης στη θαλάσσια περιοχή Φαληράκι Ρόδου, από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος, με 41χρονο χειριστή.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής για παροχή βοήθειας.
Η τραυματισθείσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο 41χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.
Το περιστατικό συνέβη στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Blue Sea και ο χειριστής του σκάφους Κυριάκος Λούκαρης δεν αντιλήφθηκε ότι είχε εισέλθει στο χώρο ανάμεσα στα μπαλόνια που δείχνουν τη διαδρομή των σκαφών (απαγορεύονται οι λουόμενοι) η νεαρή Ευτυχία Γεωργακοπούλου από την Πάτρα η οποία έκανε μικρές βουτιές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν ξεκίνησε το σκάφος να την κτυπήσει με την προπέλα και τελικά να οδηγηθούμε στην τραγική κατάληξη.
Να σημειωθεί ότι πριν 40 ημέρες άλλο ένα περιστατικό λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία όταν κτυπήθηκε από σκάφος (δεν έχει βρεθεί ακόμη από το Λιμενικό) νεαρός ψαροντουφεκάς από τις Καλυθιές (κοντά στους γυμνιστές) με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χειρουργείο, αλλά ευτυχώς κέρδισε τη μάχη με τη ζωή.
Το λιμενικό σώμα οφείλει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που θα αφορούν τόσο την ενημέρωση των λουόμενων για τα σημεία στα οποία μπορούν να κολυμπούν, αλλά και τους ιδιοκτήτες σκαφών και την πορεία που ακολουθούν και τις ταχύτητες που αναπτύσσουν.
Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλα «χτυπήματα». Είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...