5 Ιουν 2009

ΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ




Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η παράταξη της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλλιθέας προχώρησε σε κίνηση διαμαρτυρίας τοποθετώντας πανό στη Λεωφόρο Καλλιθέας με αίτημα να παραμείνει δημοτική πλαζ η παραλία ανάμεσα στα ξενοδοχεία Κολοσσός και Παλάντιουμ. Το ερώτημα "ποιοι αδιαφορούν για την καταπάτηση της παραλίας" στρέφεται και κατά της δημοτικής αρχής
Για τη δράση αυτή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας περιβάλλοντος και αφού η αντιπολίτευση του δήμου Καλλιθεας συνάντησε την άρνηση της συμπολίτευσης για συζήτηση των καταλήψεων αιγιαλού και παραλίας στο δημο μας αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία του μοναδικού ελεύθερου τμήματος της παραλίας στο φαληρακι που ευρίσκεται επί της λεωφόρου Καλλιθέας Φαληρακιου μεταξύ των ξενοδοχείων Pallantium και Κολοσσός.
Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό την αποφυγή οικειοποίησης της ,την απομάκρυνση μπαζών και την απόδοση του κοινόχρηστου αυτού χώρου στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου Καλλιθεας με την μορφή δημοτικής πλαζ.
Καλούμε το ΤΕΕ ,τους συλλόγους των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων και κάθε άλλο φορέα ή πολίτη να συνδράμει στην προσπάθεια μας με αφετηρία την ακριβή οριοθέτηση του χώρου.
Συμβολικά τοποθετήσαμε πανό διαμαρτυρίας για την κατάληψη του χώρου .
Συνημμένα φωτογραφίες.
Κώστας Γεώργιος
Ψυλλάκης Βασίλης
Αναστασάς Αναστάσιος
Λεβέντης Βασίλης
Κωστομοίρης Βασίλης
Κυριαζής Στέφανος

Να σημειωθεί ότι το πανό έμεινε στη θέση του περίπου 3,5 ώρες αφού γνωστοί-άγνωστοι φρόντισαν να το "εξαφανίσουν"...

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ






Ο Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος δήμου Καλλιθέας προχώρησε σήμερα σε φύτευση μικρών φυτών επί της Λεωφόρου Καλλιθέας, ενώ έγινε συμβολικός καθαρισμός του άλσους δίπλα από το πολιτιστικό σημείο.
Η συμμετοχή πολιτών ήταν ανύπαερκτη και συμμετείχαν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι, εργάζόμενοι στο δήμο και σε επιχειρήσεις, καθώς και μέλη του ΔΣ του ΔΟΠΕΚ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού Φαληρακίου έστειλαν μηνύματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος τοποθετώντας πλακάτ σε κεντρικά σημεία όπως η πλατεία Καλυθιών, η εκκλησία Καλυθιών και παραλίες στο Φαληράκι.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...