18 Οκτ 2010

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 174


Κυκλοφορεί το μεσημέρι της Τρίτης η τοπική εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Άρθρο - παρέμβαση της Ροδούλας ΣΑΡΙΚΑ – ΚΟΥΜΠΙΑΔΗ
Υπ. Περιφερειακής Συμβούλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου με το συνδυασμό
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σίγουρα οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Δεν είναι όμως αποκομμένες από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι πολιτική αναμέτρηση.
Οι πολίτες του Ν. Αιγαίου θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν πρόσωπα και προγραμματικές προτάσεις και δεσμεύσεις για τον τόπο τους.
Δεν ζουν όμως σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Βιώνουν και αυτοί τα αποτελέσματα της κρίσης, νιώθουν ανασφάλεια, αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι θέλουν να τους αφαιρέσουν την ελπίδα και το χαμόγελο.
Έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις 7 Νοεμβρίου
Επιβάλλεται και δικαιούνται να το κάνουν για μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους:
 Για τον κ. Παπανδρέου που μας πέρασε από «λεφτά υπάρχουν» στο Μνημόνιο. Στο προεκλογικό τηλεοπτικό του spot ο κ. Παπανδρέου μας προέτρεπε να τον στηρίξουμε με τη λέξη «Πάμε». Και πήγαμε. Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 Για την κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία ένα και πλέον χρόνο και τώρα καταρτίζει αναπτυξιακό νόμο και μάλιστα άτολμο και ανεπαρκή. Στη δίνη αυτής της κρίσης το πρώτο που χρειαζόταν η χώρα ήταν ένας νέος αναπτυξιακός νόμος
 Για την αύξηση της φορολογίας που συρρικνώνει την επιχειρηματικότητα και βάζει σε ύφεση την οικονομία στερώντας περισσότερα έσοδα από το Κράτος
 Για τους άνεργους, τα λουκέτα, την περικοπή συντάξεων χαμηλοσυνταξιούχων, γερόντων που δούλεψαν σκληρά μια ζωή
 Για το ουσιαστικό πάγωμα του ΕΣΠΑ, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επανασχεδιάσει και αν λειτουργούσε θα μπορούσε να επανεκκινήσει την οικονομία
 Για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων, εξέλιξη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ακριβό τουριστικό προορισμό και θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην οικονομία της Ρόδου.
Όλα αυτά φτάνουν και περισσεύουν για να στείλει κανείς το δικό του μήνυμα στις 7 Νοεμβρίου
Ας είναι ένα μήνυμα ελπίδας απέναντι σε αυτούς που φοβίζουν, τρομοκρατούν και οδηγούν στο περιθώριο την Ελληνική κοινωνία.
Το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος
Όλοι μαζί μπορούμε να ανοίξουμε και να περπατήσουμε το δρόμο της ελπίδας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...