23 Μαΐ 2013

ME ΚΛΙΜΑ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!




ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.GNOMINEWS.GR
                Μπορεί το πρωτάθλημα, ο τίτλος αυτός καθ’ αυτός να μην ήρθε, όμως η χρονιά για την παιδική ομάδα του Απόλλων Καλυθιών κρίνεται αν μη τι άλλο επιτυχημένη, αφού τερμάτισε μεν στη δεύτερη θέση, κοινή πεποίθηση όλων όμως στον χωριό των Καλυθιών είναι ότι θα έπρεπε ο Απόλλων να είναι ο πρωταθλητής της φετινής σεζόν.
Τα παράπονα από την αρμόδια αρχή είναι πολλά, όμως το 8 στα 8 στα τελευταία παιχνίδια, αφήνει μια ευχάριστη γεύση στους Καλυθενούς. Όμως από εκεί και πέρα, αυτό που κρατάει κατά κύριο λόγο ο προπονητής της ομάδας, κύριος Κώστας Παπαστεργίου, όπως και οι υπόλοιποι του τεχνικού τιμ και της διοίκησης, είναι και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία.
Δημιουργήθηκε μία ομάδα παιδιών η οποία θα προσφέρει πολλά τα επόμενα χρόνια τόσο στον Απόλλων Καλυθιών, όσο και στο υπόλοιπο Ροδίτικο ποδόσφαιρο.
Στην… αναμέτρηση με τα κοψίδια στην ταβέρνα του «Μιμάκου», οι νεαροί παίκτες έδειξαν αρκετά δυνατοί, ενώ όπως είναι φυσικό τα αστεία έπαιρναν και έδιναν, με το κλίμα μεταξύ των παικτών και της τεχνική ηγεσίας να είναι απλά καταπληκτικό και όλα έδειχναν ότι έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα – οικογένεια.
 Τα πειράγματα προς τον κύριο Παπαστεργίου, αλλά και προς τον πατέρα των Αλέξανδρου και Λουκά Ηλία, αλλά και συνήθη ακόλουθο της ομάδας, του κ. Ηλία, ήταν ασταμάτητα και φυσικά το ραντεβού ανανεώθηκε για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, με την ελπίδα ότι η πορεία στην χρονιά 2013-14, θα είναι εξίσου επιτυχημένη για το παιδικό τμήμα και ακόμα καλύτερη για την αντίστοιχη εφηβική ομάδα.
Αλλωστε η τελευταία θα είναι ένα χρόνο πιο έμπειρη πλέον, με το μεγαλύτερο μέρος της να αποτελείται από την τρομερή ομάδα του παιδικού τμήματος.
Φυσικά δεν μπορεί να μη γίνει ιδιαίτερη μνεία στην άψογη φιλοξενία του μαγαζιού ,με την ταβέρνα του «Μιμάκου», να αφήνει τους πάντες απόλυτα ικανοποιημένους και με κοιλιές… φουσκωμένες, με τα απίστευτα εδέσματα που προσέφερε…
Πλέον το θέμα είναι τα παιδιά  να ξεκινήσουν νέο γύρο προπόνησης για να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, αφού οι νοστιμιές του μαγαζιού, δεν μπορούσαν να αποφευχθούν…

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ" διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαϊου μια εκδήλωση για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, στο κέντρο του Φαληρακίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-18:00 - 19:00 ποδηλασία
-20:00 παρέλαση της Φιλαρμονικής Καλλιθέας, χορευτικών συγκροτημάτων και των μελών του συλλόγου
-Χορούς από χαρευτικά συγκροτήματα του νησιού μας


To Σάββατο 25 Μαϊου το Χορευτικό Εργαστήρι Καλυθιών Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ θα παρουσιάσει χορούς από τη Σμύρνη και τα Δωδεκάνησα σε μία ιστορία ζωής, στο πρώτο μέρος των φετινών εκδηλώσεων με αφορμή το κλείσιμο των εργαστηρίων.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ






Βραβεύτηκαν, πριν λίγες ημέρες, από το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα εθελοντισμού «Παιδική HELMEPA»,  οι λιλιπούτιοι μαθητές της Β΄ Δημοτικού του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών.
Μαζί με τη δασκάλα τους, Τρίκου Ξένια, τα μέλη των δύο ομάδων πήραν βραβείο και αναμνηστικά δώρα, για τις δημιουργικές τους δραστηριότητες και τις περιβαλλοντικές τους  δράσεις σε τοπικό επίπεδο.
Επιλέχθηκαν ανάμεσα από πολλές συμμετοχές, γι αυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Οι μαθητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την προστασία του περιβάλλοντος με καθαρισμούς τοπικών περιοχών, ανακύκλωση, ενημερώσεις πολιτών κ.α.
Ευχόμαστε οι γνώσεις τους αυτές να τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Οι μικροί μας φίλοι έκαναν την αρχή...
Να σημειωθεί ότι οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών εγκαινίασαν, μαζί με το δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά έκθεση με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον στο Νεστορίδειο Ιδρυμα.

Η ΝΕΤ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Μετά την πανελλήνια δημοσιότητα που πήρε το χωριό μας από την κατασκευή του τεράστιου τσουρεκιού, τα "φώτα" της ενημέρωσης θα στραφούν και πάλι στον τόπο μας αυτή τη φορά για ένα σοβαρότερο και ουσιαστικότερο θέμα.
Η ΝΕΤ το πρωί της Παρασκευής, 9.00-9.300, θα συνδεθεί και πάλι απευθείας με τις Καλυθιές, αυτή τη φορά για να μεταδώσει σε όλη τη χώρα τις δημιουργίες των μαθητών του Γυμνασίου Καλυθιών σε επίπεδο τεχνολογικών και εικαστικών κατασκευών.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυθιών προσκαλούν γονείς και φίλους να δώσουν το παρών στην έκθεση το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να ενημερωθούν για τις δημιουργίες τους.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...