22 Αυγ 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...


Κάποιος πριν από 40 ημέρες πήγε και τράκαρε στον φωτεινό σηματοδότη στον κόμβο που υπάρχει στην είσοδο του χωριού από τη Ρόδου - Λίνδου (μάντρα Κυριαζή) και από τότε βρίσκεται στο έδαφος και προεξέχει προς το δρόμο. Δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει για να τον σηκώσει κάποιος; Θα πρέπει να τραυματιστεί οδηγός μηχανακιού ή να γδαρθεί το αυτοκίνητο κάποιου πολιτικού για να δοθεί εντολή να σηκωθεί ο

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ



Εγιναν σήμερα τα εγκαίνια της θυρίδας της Τράπεζας Δωδεκανήσου, το πρώτο κατάστημα που θα προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες και έχει έδρα το χωριό και όχι το Φαληράκι.
Το παρών έδωσαν κορυφαία στελέχη της Τράπεζας, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, ο δήμαρχος Καλλιθέας, η πολιτευτής Μίκα Ιατρίδη και ελάχιστοι κάτοικοι του χωριού. Θα υπάρχει μία υπεύθυνη καταστήματος (Σοφία Σταυρή, δούλευε πριν στην Εμπορική στο Φαληράκι) και μία υπάλληλος (Ρίτσα Παπαγεωργίου).
Ο δήμαρχος Καλλιθέας στην ομιλία του επισήμανε ότι άργησε η Τράπεζα Δωδεκανήσου να ανοίξει κατάστημα στις Καλυθιές και τόνισε ότι "οι Καλυθενοί δεν είναι πλούσιοι, αλλά έχουν μεγάλη καρδιά και αγαπάνε και στηρίζουν κάθε τι που έρχεται στον τόπο τους. Οι Καλυθενοί κάνουν προσεχτικές κινήσεις και σύντομα η Τράπεζα Δωδεκανήσου θα καταλάβει ότι ήταν σωστή η κίνηση για τη δημιουργία του καταστήματος".
Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σύντομα όλοι οι λογαριασμοί του δήμου Καλλιθέας θα δοθούν στην Τράπεζα Δωδεκανήσου κάτι που θα γίνει και με τις εταιρείες όπως η ΔΕΥΑΚ.
Αρνητική αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως στα εγκαίνια δεν έδωσε το παρών ούτε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου, είτε της "κυβέρνησης" ούτε της αντιπολίτευσης. Λες και ανοίγει κάθε μέρα τράπεζα στο χωριό μας.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γ. Ιατρίδη και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Δωδεκανήσου κ. Σπ. Γεωργίου θα έχει στη Ρόδο την 26η Αυγούστου 2008 ο Βρετανός Πρέσβης κ. Σάιμον Γκας.
Ο τελευταίος ζήτησε συγκεκριμένα να του υποβληθεί φάκελος με προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει λόγω της ανοίκειας συμπεριφοράς των ʼγγλων τουριστών στα Μάλια, στο Κάβο και στο Λαγανά κατά το πρότυπο εκείνων που υλοποιήθηκαν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φαληράκι της Ρόδου.
Από το BBC μέχρι την «Daily Mail», τα βρετανικά ΜΜΕ κατακλύζονται, τις ημέρες αυτές, από ανταποκρίσεις, όπου περιγράφονται τα «κατορθώματα» των νεαρών συμπατριωτών τους, οι οποίοι έχουν έρθει για διακοπές στα ελληνικά νησιά, με το πακέτο «ποτό, κρουαζιέρα στα μπαρ, σεξ και λίγο θάλασσα».
Την ίδια ώρα, οι τοπικοί παράγοντες ανησυχούν για τη δυσφήμηση δημοφιλών προορισμών και για ενδεχόμενες ακυρώσεις.
Αυτό έχει ήδη συμβεί στο Λαγανά της Ζακύνθου και στα Μάλια. Στις συγκεκριμένες περιοχές βρήκαν πρόσφορο έδαφος τακτικές που έχουν πλέον απαγορευθεί στο Φαληράκι.
Μαγαζάτορες συγκεκριμένα που γεμίζουν το πορτοφόλι τους, συνεργαζόμενοι με τους Αγγλους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι οργανώνουν τις λεγόμενες «εκδρομές» στα μπαρ, με κόστος 50 ευρώ το κεφάλι. Ποτά-μπόμπες, που στοιχίζουν ελάχιστα στους κατασκευαστές τους και οδηγούν δεκάδες νέα παιδιά στα Κέντρα Υγείας, ζητώντας βοήθεια.
Ημιλιπόθυμα κορίτσια, που στέκονται στη σειρά για να πάρουν το «χάπι της επόμενης μέρας». Κοπέλες που καταγγέλλουν υποτιθέμενους (για να εισπράξουν τα λεφτά της ασφάλειας) ή πραγματικούς (από συμπατριώτες τους) βιασμούς.
Αχαλίνωτο σεξ ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους, επιδειξίες, καταγγελίες για κατανάλωση χαπιών ecstasy, ό,τι θεωρείται απαγορευμένο και ανάρμοστο έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα.
Στα Μάλια, από την αρχή της σεζόν, έχουν γίνει περισσότερες από 600 συλλήψεις. Στον Κάβο της Κέρκυρας, εκτός από καθημερινά παρατράγουδα, δεν έχουν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια.
Ταξιδιωτικά πρακτορεία της Βρετανίας, μεταφέρουν κάθε χρόνο αγεληδόν, με προνομιακά πακέτα διακοπών, εκατοντάδες χιλιάδες θερμοκέφαλους Βρετανούς στην Ελλάδα τάζοντάς τους ένα «άγριο καλοκαίρι».
Η εν λόγω μπίζνα βέβαια δεν λαμβάνει χώρα απλώς επειδή έτσι «κάπνισε» σε κάποιους επιτήδειους εμπόρους από τη μακρινή Γηραιά Αλβιώνα. Αντιθέτως, φέρει ελληνικότατη σφραγίδα. Τον περασμένο Φλεβάρη οι δήμαρχοι Καλλιθέας Ρόδου, Μαλίων Ηρακλείου Κρήτης, Ηρακλειδών Κω, Λευκιμμαίων Κέρκυρας και Λαγανά Ζακύνθου συναντήθηκαν στον Λαγανά, τα έβαλαν κάτω, τα συζήτησαν και είπαν ουσιαστικά ναι στον επονομαζόμενο νεανικό «εκτονωνικό τουρισμό» από τη μία, όχι στους «χουλιγκανισμούς» που τον συνοδεύουν από την άλλη.
Στη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης υποτίθεται πως αποφασίστηκε και μια σειρά μέτρων ενάντια στις ακρότητες τα οποία, ως φαίνεται, στην πορεία ξεχάστηκαν. Εν συνεχεία, οι 5 δήμαρχοι μετέβησαν στην Αθήνα, στην πρεσβεία της Βρετανίας όπου είχαν επαφές με εκπροσώπους βρετανικών τουριστικών οργανισμών.
Σήμερα, 6 μήνες μετά, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η εκτόνωση «δίνει και παίρνει» στα παραπάνω τουριστικά θέρετρα συνοδευόμενη αδιαλείπτως από πάσης φύσεως χουλιγκανισμούς, ενώ οι Αγγλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες φροντίζουν να τη διαφημίζουν πίσω στην πατρίδα τους με τρόπο γλαφυρότατο.
Σε αυτά τα «εκτονωτικά» πλαίσια λοιπόν, «πρώτο και καλύτερο» το Club 18-30, γνωστό για την εμπλοκή 5 υπαλλήλων του σε ανοιχτό διαγωνισμό στοματικού έρωτα σε παραλία του Κάβου το 2003, κάνει λόγο για «νυχτερινή παραφροσύνη» στον Λαγανά συνεπικουρούμενη από «φθηνά κοκτέιλ», «τρελούς μπάρμεν» και «γαβάθες γεμάτες αλκοόλ».
Προωθεί τα Μάλια ως «επίκεντρο της διασκέδασης», φημισμένο για τα «εντυπωσιακά κλαμπ, τα πάρτι αφρού και τα 24ωρα μπαρ του», τον Κάβο ως προορισμό με «εκατοντάδες pubs για κάθε γούστο», την Καρδάμαινα ως χώρο διεξαγωγής «ζωηρών, ασταμάτητων πάρτι» και το Φαληράκι ως μέρος με «έντονη νυχτερινή ζωή».
Η εταιρεία Jet2 παρουσιάζει τον Κάβο ως «το νούμερο ένα πάρτι προορισμό της Κέρκυρας», ένα θέρετρο όπου «η μπίρα είναι φθηνή και τα πάρτι διαρκούν μέχρι πρωίας», τα Μάλια ως περιοχή «συνώνυμη με τη διασκέδαση» και το Φαληράκι ως μέρος που ενδείκνυται για «άγριες νύχτες έξω».
Το πρακτορείο Barrhead Travel, προμοτάρει τα Μάλια ως τόπο αγαπητό σε «σαματατζήδες νεαρούς Βρετανούς», το Φαληράκι ως προορισμό θορυβώδη και τον Κάβο ως το πιο «in» μέρος για όλους όσοι επιθυμούν να διασκεδάσουν.
Κι αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε η ιστοσελίδα του Club18-30 στο Facebook «αφηγείται» με τον γλαφυρότερο τρόπο μακροσκελείς ιστορίες θερινής ακολασίας. Εκεί, οι ασυγκράτητοι πελάτες του πρακτορείου διατυμπανίζουν τα καλοκαιρινά τους κατορθώματα στα ελληνικά νησιά έχοντας ανεβάσει 359 αποκαλυπτικές φωτογραφίες, οι οποίες... μιλούν από μόνες τους.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ "ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ" ΚΑΙ ΛΑΔΙΚΟ

Η «ΠΡΟΟΔΟΣ» βρέθηκε στις παραλίες του «Αντονι Κουίν» και του «Λαδικού»

Δύο ξεχωριστοί παράδεισοι
Περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέπτονται καθημερινά μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού της Ρόδου, αυτή του Αντονι Κουίν. Οσος κόσμος έρθει στη Ρόδο θα κάνει σίγουρα ένα πέρασμα από την παραλία αυτή. Ενα τοπίο φανταστικό, με φυσική ομορφιά αξεπέραστη. Η φήμη της παραλίας έχει ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου και της Ελλάδας. Δεκάδες Ιταλοί που μίλησαν στην «Πρόοδο» γνώριζαν μέσω διαδικτύου τι θα συναντήσουν εκεί. Η επίσκεψη στο Αντονι Κουίν δικαίωσε αυτά που έβλεπαν και διάβαζαν ηλεκτρονικά.
Οι ομπρέλες είναι γεμάτες όπως και οι ξαπλώστρες που είναι πάνω στα βράχια.
Κατεβαίνοντας στην παραλία υπάρχουν πεύκα, μικρά και μεγάλα που δίνουν την απαραίτητη σκιά για τους αμέτρητους τουρίστες.
Βαδίζοντας προς την αποβάθρα, εκεί που προσεγγίζουν τα ημερόπλοια, οι ξαπλώστρες είναι γεμάτες, όπως και ο τσιμεντένιος μόλος.
Τουρίστες
Οι τουρίστες έδειχναν να απολαμβάνουν την πεντακάθαρη θάλασσα, χαλαρώνοντας με δροσιστικούς χυμούς και το καλύτερο εσπρέσσο της Ρόδου. Αυτό είπαν η κ. Μικαέλα Τζενερίνη, 24 ετών και η Φρανσέσκα Αλιμρόνι, 22 ετών, από την Βερόνα της Ιταλίας. Η Φρανσέσκα δήλωσε γοητευμένη από τη Ρόδο και την παραλία του Αντονι Κουίν. «Ερχομαι κάθε μέρα με την Μικαέλα από το Κιοτάρι. Εδώ είναι ένας παράδεισος. Φεύγουμε το βράδι, όταν πέφτει ο ήλιος. Απλά λατρεύουμε τη θάλασσα και το τοπίο. Του χρόνου θαΆ μαστε πάλι εδώ» δήλωσε ενθουσιασμένη στην «Π».
Στο αναψυκτήριο που βρίσκεται στην είσοδο του Αντονι Κουίν συναντήσαμε τη Φρασνέσκα Ριτσαρέλι, 26 ετών, τη Στεφανία Τζούντιτσι, 34 ετών και την Τέρι Κατσιαρότι, 35 ετών. Ολες τους δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαφήμισης, στον όμιλο Μπερλουσκόνι. Ζουν στο Μιλάνο. Μας είπαν: «Εδώ είναι μια πράσινη μαγεία, μια γαλάζια ηρεμία. Η ζωή μας στο Μιλάνο είναι γεμάτη άγχος. Ερχόμαστε στη Ρόδο εδώ και χρόνια. Με τις οικογένειές μας και μόνες μας. Η Ρόδος έχει τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου».
«Βαθύ μπλε»
Ακόμα μιλήσαμε με τον Ρομπέρτο Τζένγκα και τη φίλη του Μαριλένα. Είναι από τη Νάπολι της Ιταλίας και λατρεύουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ρόδου. Είπαν: «Είμαστε όρθιοι εδώ και μισή ώρα και ψάχνουμε μήπως και αδειάσει καμία ξαπλώστρα. Ηρθαμε από τη Θολό και δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ πριν βραδιάσει». Η Μαριλένα αναφωνούσε πως είναι ο πιο ωραίος κόλπος που έχει δει ποτέ. «Το νερό είναι βαθύ μπλε. Την επόμενη χρονιά θα κλείσουμε ξενοδοχείο στην περιοχή».
Στην «Πρόοδο» μίλησαν και οι Μικέλε Κομαντέκι, 27 ετών, δικαστικός υπάλληλος και η 32χρονη Ελα Σενατόρε, αρχισυντάκτρια στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «CORRIERE DE LA SERA».
Η κόρη του φύλακα κ. Μαρία, μας είπε: «Πριν από δύο χρόνια, η κ. Κάθριν Κουίν ήρθε και μας προσέβαλε. Όχι μόνο εμάς αλλά και τους λουόμενους τουρίστες, φωνάζοντας, πετάξτε έξω αυτούς (τουρίστες) από την ιδιοκτησία μου. Μάλιστα απαίτησε να λαμβάνει τις εισπράξεις από την καντίνα, και να τις στέλνουμε τα χρήματα στην Αμερική. Μήπως θέλει να της στείλουμε την καντίνα με κοντέινερ στην Αμερική; Ακόμα μας τραβολογάει στα δικαστήρια».
«Bella»
Λίγο πριν το τέλος, συναντήσαμε τον Μάρκο Τσιπριάνι 34 ετών, ηλεκτρολόγο και την σύζυγό του Αντονέλλα 26 ετών. Γοητευμένοι, μέσα σε παραλήρημα φώναζαν... «Bella Rodi»... τους άκουσε όλη η παραλία!
Εκτός από το πρόβλημα με τη στάθμευση, η «ΠΡΟΟΔΟΣ» δεν εντόπισε καμία ασχήμια. Μια πλαζ πλήρως οργανωμένη, με φιλικό πρόσωπο. Ένα μέρος που πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς!!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ


Μετά το αυριανό φιλικό οι άνθρωποι του Απόλλωνα και του Ερμή καλούν όλους τους Καλυθενούς σε μουσική και χορευτική βραδυά στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...