2 Απρ 2012

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΟΥΝΟΥ

Αυτή είναι μία από τις φωτογραφίες που χρησιμοποιεί στην ιστοσελίδα της η Εταιρεία Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας στην προσπάθειά της να δελεάσει τους επενδυτές. Οπως γίνεται αντιληπτό είναι φανερή η πρόθεση να ξεπουληθεί και η παραλία Τραουνού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΓΝΩΜΗ

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ
ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΑΠΟ "ΤΡΑΟΥΝΟΥ" ΜΕΧΡΙ ΤΗ "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ"
Η μετάφραση του Αγγλικού κειμένου της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το Γκολφ Αφάντου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Η εταιρεία Ανάπτυξης δίνει "δώρο" στον επενδυτή παραλία μήκους 7 χιλιομέτρων για αποκλειστική εκμετάλλευση

Παραλία και αιγιαλό μήκους 7  χιλιομέτρων προτίθεται να παραχωρήσει η εταιρεία Ανάπτυξης μαζί με το Γκολφ Αφάντου, σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει δώσει στη δημοσιότητα, κάτι το οποίο θα ξεσηκώσει όλους τους Ροδίτες. Με τον τρόπο αυτό η τιμή θα εκτιναχθεί σε τεράστια ύψη και μόνο ξένοι επενδυτές  θα μπουν στη διαδικασία συζήτησης.
Σαν βόμβα έπεσε η πληροφορία που έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρχηγός της μειοψηφίας Γιώργος Χατζημάρκος για το τι αναφέρει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Γκολφ Αφάντου, την οποία έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία Ανάπτυξης  των ακινήτων του Δημοσίου,καλώντας τους επενδυτές. Στην πρόσκληση, λοιπόν, αυτή αναφέρεται ότι παραχωρείται το Γκολφ Αφάντου για εκμετάλλευση 50 χρόνων μαζί με τον αιγιαλό και την παραλία, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύεται από τους ισχύοντες νόμους. Ο κ. Χατζημάρκος, επεσήμανε παράλληλα ότι η αναφορά στην έκταση του αιγιαλού δεν είναι η αντίστοιχη με την έκταση του Γκολφ, αλλά πολύ μεγαλύτερη, κάτι που σημαίνει ότι καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη από του Τραγανού μέχρι την φωνή της Αμερικής, περίπου.
Με βάση αυτά τα δεδομένα που αναφέρει η πρόσκληση το τίμημα θα είναι απαγορευτικό για τα ελληνικά δεδομένα και στοχεύει στην προσέλευση ξένων επενδυτών, αφού η περιοχή θα κλείσει για το κοινό και θα δοθεί η δυνατότητα στον επενδυτή να κάνει ότι θέλει. Μία ερμηνεία της όλης αυτής θεματολογίας είναι το ότι η έκταση τελικά που θα δοθεί στον επενδυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις σημερινές εγκαταστάσεις του Γκολφ, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης για να προχωρήσει σε ανέγερση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας κι ότι άλλο θελήσει. Δηλαδή, θα του δοθεί σαν έκταση κι ο δεσμευμένος αρχαιολογικός χώρος για να μπορέσει να πάρει τον συντελεστή δόμησης που θα χρειασθεί. Έξυπνα κόλπα ανθρώπων πονηρών, που όμως θα βρουν αντιμέτωπους τους πολίτες όλου του νησιού. Ο δήμαρχος έδειξε να γνωρίζει το θέμα και υποστήριξε ότι του το ανέφεραν την ίδια μέρα του συμβουλίου κι έδωσε εντολή να ψαχτεί περισσότερο, ευχόμενος ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, ο δήμαρχος, η αντίδραση μας θα είναι καθολική κι έντονη. Κι εκεί έκλεισε η συζήτηση.
Όμως η κίνηση των ανθρώπων της εταιρείας Ανάπτυξης, υποδηλώνει ότι οι εμπνευστές τέτοιων παραχωρήσεων είναι αδίστακτοι αφού δείχνουν,  τουλάχιστον, έλλειψη ηθικής. Κανένας από τους κυρίους αυτούς δεν γνωρίζει την περιοχή, τι σημαίνει για τους Ροδίτες αυτή η περιοχή, πόσο μεγάλη έκταση είναι και τι σημαίνει παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας. Είναι αδιανόητο να παραχωρείται ελαφρά τη καρδία μία παραλία 7 χιλιομέτρων η οποία είναι από τις ωραιότερες του νησιού και συγκεντρώνει χιλιάδες λουόμενους. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος παραχωρείται μία οικοπεδική έκταση 1.527.000 τ.μ. !!! με την ονομασία «Γκολφ Αφάντου» μαζί με μία άλλη 331.000 τ.μ. με την ονομασία «Νότια Αφάντου» και ο επενδυτής θα έχει την χρήση κι εκμετάλλευση της παραλίας και του αιγιαλού για 50 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης. Είναι ολοφάνερο ότι στο σύνολο των μέτρων αυτών συμπεριλαμβάνεται και η έκταση που έχει χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός χώρος και αυτό σημαίνει ή ότι θα διαγραφεί το «αρχαιολογικός χώρος» και θα είναι ελεύθερο, ή ότι συμπεριελήφθη για να δοθούν μεγαλύτερες  δυνατότητες επενδύσεων με αύξηση του συντελεστή δόμησης, αφού αυτό απαιτεί τετραγωνικά μέτρα. Όπως γίνεται αντιληπτό τα τετραγωνικά μέτρα είναι πολλαπλάσια περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε ότι ανήκουν στο Γκλοφ. Το γήπεδο του Γκολφ, που κατασκευάσθηκε το 1973 με 18 οπές και φιλοξένησε μεγάλες δόξες του αθλήματος και πολιτικών αρχηγών, (τακτικός πελάτης ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής)καλύπτει 450.000 τ.μ. γεγονός που επαληθεύει τα όσα αναφέραμε. Ο επενδυτής θα έχει την δυνατότητα, από την στιγμή που θα κλείσει την πρόσβαση στην περιοχή, να πάρει για ένα κομμάτι ψωμί κι ότι οικόπεδο συνορεύει με το δικό του, αφού θα είναι έτσι κι αλλιώς μη προσβάσιμο στον ιδιοκτήτη. Όλα αυτά γίνεται φανερό ότι θα παίξουν ένα σημαντικότατο ρόλο στην εκτίμηση του πακέτου παραχώρησης και η τιμή θα φθάσει σε δυσθεώρατα ύψη, με αποτέλεσμα να εκτοπίσει τοπικούς επιχειρηματίες να μπουν στη διαδικασία. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΜΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
 Καλυθιές, 2 Aπριλίου 2012
ΨΗΦΙΣΜΑ

 Ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του αιφνίδιου θανάτου του Μανδραγού Μιχαήλ, Ιατρού στην Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών επί δώδεκα (12) χρόνια, συνήλθε το Σάββατο, 31 Μαρτίου του 2012, και ώρα 10.30΄, σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα,
2. Να παρακολουθήσει σύσσωμο τη νεκρώσιμη ακολουθία,
3. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του,
4. Να καταθέσει χρηματικό ποσό στο Ορφανοτροφείο Ρόδου
5. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών
 ΣΤΑΥΡΗΣ Σ. Μιχαήλ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


O Αντιδήμαρχος Ενότητας Καλλιθέας και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών ευχαριστούν τον Πρόεδρο του  ΚΤΕΛ, για την πολίτιμη προσφορά διάθεσης πούλμαν, για την μεταφορά των πολιτών της Κοινότητας Καλυθιών που επιθυμούν να μεταβούν στην εξόδιο ακολουθία του Ιατρού Μιχάλη Μανδραγού.

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...