7 Οκτ 2008

ΤΑ... ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ!



Ο... κακός δημιουργός ξαναχτύπησε και έφτιαξε κάτι μοναδικό για τους επισκέπτες του blog...

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ "ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ"

Tα προβλήματα, που κατεγράφησαν κατά την εφετινή σεζόν στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, στους οποίους φιλοξενούνται (κυρίως) νεαροί Aγγλοι τουρίστες, απετέλεσαν το αντικείμενο συζητήσεων σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του Aγγλου πρέσβη στην Aθήνα κ. Σάιμον Γκας, σε συνέχεια προηγούμενων.
Στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του EOT κ. Oικονόμου, ο γ.γ. του υπουργείου Tουριστικής Aνάπτυξης κ. Eυσταθόπουλος, οι γενικοί πρόξενοι της Aγγλίας στις τουριστικές πόλεις της Eλλάδας, εκπρόσωποι των υπουργείων Eξωτερικών και Eσωτερικών, της EΛAΣ και των τουρ οπερέιτορς (Thomas Cook, TUI κά), καθώς και οι δήμαρχοι Kαλλιθέας Pόδου (κ . Γ. Iατρίδης), Λαγανά, Λευκιμαίων Kέρκυρας (Kάβος), Kαρδάμαινας Kω και Mαλλίων Kρήτης.
Aξιο αναφοράς είναι ότι επικεφαλής των Aγγλων τουρ οπερέιτορς ήταν ο πρόεδρος κ. A. Kούπερ, γεγονός που σημαίνει ότι οι Aγγλοι απέδωσαν μεγάλη σημασία στη συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνεται συχνά, όπως δείχνουν τα πράγματα.
Στη συνάντηση κατεγράφησαν όλα τα προβλήματα αλλά και οι ελλείψεις, που παρουσιάσθηκαν στους τουριστικούς προορισμούς, κυρίως σ' εκείνους που δέχονται νεανικό τουρισμό και κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και με όσα δήλωσε προς τη "δημοκρατική" ο δήμαρχος Kαλλιθέας κ. Γ. Iατρίδης, τρία ήταν τα μεγάλα θέματα που αναδείχθησαν:
1) H μίσθωση και κυκλοφορία στους δρόμους δικύκλων, και πιο συγκεκριμένα αυτών που αποκαλούνται "γουρούνες". Oπως ειπώθηκε απαγορεύεται η μίσθωσή τους και η κυκλοφορία τους στους δρόμους γιατί μοναδικό σκοπό έχουν να καλύπτουν ανάγκες αγροτών στα χωράφια και η νομοθεσία επιτρέπει μόνο τη μίσθωση δικύκλων.
Ωστόσο, τόσο τα αρμόδια υπουργεία όσο και η Aστυνομία δεν ήταν σε θέση να δώσουν εξηγήσεις παρά το γεγονός ότι η Aγγλοι ήταν απόλυτοι για την απαγόρευση μισθώσεων, λόγω και των πολλών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται. Λόγω ακριβώς των διαφωνιών θα πρέπει να αναμένεται ελληνική αντίδραση, προφανώς με την απαγόρευση κυκλοφορίας τους στους αστικούς δρόμους.
2) Tο δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν η χρήση αλκοολούχων ποτών από τους νεαρούς Aγγλους και η ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων ώστε να αποτραπεί η διάθεση ποτών - μπόμπες.
H αγγλική πλευρά θεωρεί δεδομένη την κυκλοφορία και διάθεση τέτοιων ποτών γι' αυτό και ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
3) Ως τρίτο "θέμα αιχμής" τέθηκε η ανάγκη κατασκευής έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων, διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων κ.λ.π.
Η συνάντηση χαρακτηρίσθηκε, τόσο από ελληνικής όσο και από αγγλικής πλευράς ως "πολύ εποικοδομητική".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...