14 Απρ 2014

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ



Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Νέων Αντρών που φιλοξενείται στη Σόφια Βουλγαρίας με την συμμετοχή των αθλητών του Σταυρού Καλυθιών Στάθη Αντωνά και Αλέξανδρου Φάρελ – Χατζηδιάκου.

Στην κατηγορία 60 κιλών (συμμετέχουν συνολικά 56 αθλητές) ο Αντωνάς κληρώθηκε στον 1ο αγώνα να αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Konnyu. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 15 Απριλίου.
Σε περίπτωση πρόκρισης ο Αντωνάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Lai Chu (Κινέζικη Ταϊπέι) – Class Lemuel (Πουέρτο Ρίκο). O δεύτερος αγώνας ορίστηκε για το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου.

Στην κατηγορία 64 κιλών ο Αλέξανδρος Φάρελ – Χατζηδιάκος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Σουηδό Ismail Aluje. O αγώνας ορίστηκε για το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης ο Φάρελ Χατζηδιάκος θα αγωνιστεί με τον νικητή του αγώνα Aburas Mohammad (Σουδάν) – Doychen Kristiyan (Βουλγαρία). Ο δεύτερος αγώνας έχει οριστεί για το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 18 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι στο επίσημο site της διοργάνωσης υπάρχει απευθείας κάλυψη όλων των αγώνων (boxingsofia2014.org).

ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 160 ΧΛΜ!

Στον αθλητισμό συνήθως πανηγυρίζουμε για τις επιτυχίες και τις πρώτες θέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η συμμετοχή, η θέληση, ο αγώνας και ο τερματισμός έχει μεγαλύτερη αξία από ένα μετάλλιο.
Ο Λέλης Σαββιού από τις Καλυθιές συμμετείχε στον Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου με την ομάδα ΑΘΛΟΣ και κατάφερε το... θαύμα να τερματίσει μετά από 160 χλμ. σκληρής διαδρομής στους δρόμους του νησιού.
Ο Σαββιού κάλυψε την απόσταση των 160 χλμ σε 5 ώρες 55 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Μπορεί να τερμάτισε μακριά από τις πρώτες θέσεις (ο νικητής τερμάτισε μετά από 4 ώρες 18 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα) όμως ο τερματισμός του ήταν αυτός που κέρδισε τα περισσότερα χειροκροτήματα αφού σε μία κίνηση αποθέωση του αθλητισμού έφτασε στο τέλος της διαδρομής, μαζί με δύο ακόμη ποδηλάτες. Ο σεβασμός μεταξύ συναθλητών κυριάρχησε του ενστίκτου για κατάκτηση καλύτερης θέσης.
Σε έναν αγώνα 160 χλμ ο τερματισμός για έναν ερασιτέχνη ποδηλάτη είναι το καλύτερο βραβείο και ο Λέλης το κατέκτησε! Εξι συνεχόμενες ώρες πάνω στις δύο ώρες είναι κάτι που λίγοι αθλητές μπορούν να καταφέρουν.
 Με σκληρή προπόνηση στον επόμενο ποδηλατικό γύρο ο Καλυθενός ποδηλάτης μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να ανέβει αρκετές θέσεις στην τελική κατάταξη.
Η διαδρομή που ακολούθησαν την Κυριακή με τις απαραίτητες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας από την τροχαία και 91 πινακίδες σήμανσης, είχε αφετηρία το Ακταίον. Συνέχισαν από  πλατεία Κύπρου, οδό Δημοκρατίας, Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ρόδου-Λίνδου, Ροδίνι, Φαληράκι, Αρχάγγελο, Πυλώνα, Γεννάδι ,δεξιά για Βάτι, Απολακκιά, Μονόλιθο, Σιάννα, Κρητηνία, Καλαβάρδα, Παραδείσι, Ιαλυσό, Κρητικά, Ψαροπούλα, οδό Παπανικολάου και τερματισμό ξανά στο «Ακταίον».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...