5 Φεβ 2009

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ;







Σε έναν τεράστιο "λακουβότοπο" και "λασπότοπο" έχει μετατραπεί το Φαληράκι αφού συνεχίζονται τα έργα διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Ρόδου - Λίνδου και της κατασκευής νέων πεζοδρομίων στη Λεωφόρο Καλλιθέας.
Απομένουν περίπου 80 ημέρες για να ξεκινήσει στην περιοχή μας η τουριστική περίοδος και όλοι εκφράζουν φόβους ότι οι πρώτοι τουρίστες θα αντικρίσουν μπάζα και συνεργεία εργολάβων.
Το κακό σύστημα πληρωμής των δημοσίων έργων αναγκάζει τους εργολάβους να έχουν σταματήσει τα απογευματινά συνεργεία και τις υπερωρίες με αποτέλεσμα ο ρυθμός ολοκλήρωσης των έργων να είναι απαράδεκτος.

Το περίεργο είναι ότι ενώ κατασκευάζονται νέα πεζοδρόμια και στην αρχή της οδού Ερμού (από τη Ρόδου - Λίνδού έως την στροφή προς Καλλιθέας)κανείς δεν τολμάει να σκεφτεί ή να προτείνει την κατασκευή πεζοδρομίων και στο υπόλοιπο του δρόμου (προς παραλία).
Το κεντρικότερο σημείο του Φαληρακίου (από τον Αγιο Φανούριο έως την Πλατεία) δεν θα έχει ΠΟΤΕ πεζοδρόμια αφού η δημοτική αρχή δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος.
Οι τουρίστες θα εξακολουθούν να περπατάνε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια την στιγμή που οι ιδιοκτήτες καταστήμάτων προσπαθούν να εκμεταλευτούν και τον τελευταίο... πόντο κλείνοντας και σκεπάζοντας κάθε πιθαμή.
Το Φαληράκι γεμίζει πεζοδρόμια, εκτός από το κεντρικότατο σημείο της οδού Ερμού (ή μπαρ στριτ)


Αλλη μια παρατήρηση που κάνουν πολλοί για τα νέα πεζοδρόμια είναι ότι έχουν ικανοποιητικό πλάτος αλλά σε πολλά σημεία στενεύουν επικίνδυνα αφού η μελέτη προβλέπει τοποθέτηση δέντρων. Θα είναι τα πρώτα πεζοδρόμια παγκοσμίως που με τη νέα τους μορφή θα είναι στενότερα από ότι ήταν μέχρι τώρα!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...