14 Φεβ 2011

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ










Η τελευταία κακοκαιρία έφερε στην επιφάνεια τις κακοτεχνίες που έγιναν κατά την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Καλυθιών.
Λίγους μήνες μετά την κατασκευή του το σχολείο γέμισε ρωγμές σε διάφορα σημεία όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.
Επίσης η εσωτερική αυλή που υπάρχει ανάμεσα στις τάξεις υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα οι γονείς να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους αφού γνωρίζουν ότι κάτω από την αυλή υπάρχει υπόγειο το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πλημμύρισε στην κακοκαιρία της 28ης Ιανουαρίου.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες η αυλή "κάθισε" με αποτέλεσμα οι πλάκες να ξεκολλήσουν από τους τοίχους του κτιρίου.
Προβλήματα υπάρχουν και στην αίθουσα εκδηλώσεων αφού λόγω κακοτεχνίας μπήκαν νερά από τις πόρτες με αποτέλεσμα να "φουσκώσει" το ξύλινο παρκέ και να γεμίσουν υγράσία οι τοίχοι.
Ποιος θα πληρώσει τις κακοτεχνίες; Γιατί παραδόθηκε το σχολείο με τέτοια προβλήματα; Γιατί υπήρξε βιασύνη στη λειτουργία του; Θα υποχρεωθεί ο εργολάβος να αποκαταστήσει με δικό του κόστος τις ζημιές; Θα δωθούν απαντήσεις στους δημότες;
Υ.Γ. Η προηγούμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να ανοίξει το σχολείο χωρίς να είναι εξασφαλισμένοι οι πόροι για τη λειτουργία του με αποτέλεσμα η σχολική επιτροπή και ο διευθυντής του σχολείου να αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα για τη λειτουργία της μονάδας που φιλοξενεί 100 μαθητές. Τα 500 λίτρα πετρελαίου που τοποθετήθηκαν στις δεξαμενές έφταναν μόνο για να γίνουν δοκιμές λειτουργίας του κεντρικού συστήματος θέρμανσης. Από την αρχή του χειμώνα κανείς δεν φρόντισε να τοποθετηθεί πετρέλαιο στους λέβητες με αποτέλεσμα οι μαθητές να "κρυώνουν" στις τάξεις και στους κοινόχρηστους χώρους. Κάποια καλοριφέρ που αγόρασαν οι γονείς δεν λύνουν το πρόβλημα. Η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε το πρόβλημα αλλά επίσης από 1η Ιανουαρίου δεν φρόντισε για την επίλυσή του με αποτέλεσμα ο "χειμώνας" να συνεχίζεται και οι γονείς να απειλούν με κατάληψη και διακοπή μαθημάτων.
Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί το σχολείο χωρίς πετρέλαιο και οι αρμόδιοι (δήμαρχος Ροδίων, αντιδήμαρχος Καλλιθέας, τοπικό συμβούλιο Καλυθιών, δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την Καλλιθέας) να... σφυρίζουν αδιάφορα και να μην μπορούν να βρουν λύση. Το πετρέλαιο έπρεπε να υπάρχει από τον Οκτώβριο. Καμμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί. Οποιες ενέργειες και να έγιναν η ουσία είναι ότι το νέο σχολείο είναι παγωμένο. Είναι όλοι τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ....

ΚΥΒΟΛΙΘΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΠΛΑΚΩΝ


Ξεκίνησε η αντικατάσταση με κυβόλιθους των σπασμένων πλακών επί της 28ης Οκτωβρίου που ταλαιπώρησαν επί δύο χρόνια οδηγούς και πεζούς.
Πέρα από το ορθό της απόφασης αφού η κατάσταση με τις σπασμένες πλάκες δεν πήγαινε άλλο, η δημοτική αρχή και το τοπικό συμβούλιο όφειλαν να μην κάνουν δουλειές με "ρυθμούς δημοσίου".
Είναι απαράδεκτο για ένα κομμάτι δρόμου 60 μέτρων να έχει αποκοπεί η πρόσβαση προς την πλατείων εδώ και 5 ημέρες. Χρειάστηκαν δύο ημέρες για να ξηλωθούν οι πλάκες (Πέμπτη-Παρασκευή), ακολούθησε Σαββατοκύριακο χωρίς εργασίες και σήμερα το συνεργείο, δουλεύοντας σκληρά, τοποθέτησε κυβόλιθους περίπου στο μισό κομμάτι.
Η δημοτική αρχή και το τοπικό συμβούλιο είχαν υποχρέωση να δημιουργήσουν συνεργεία που θα εργαζόταν διπλές βάρδιες και Σαββατοκύριακο για να μην παρατηρείται η απαράδεκτη εικόνα κλειστού κεντρικότατου δρόμου επί πολλές ημέρες.Και Προσοχή την ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, αλλά αποκλειστικά οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που αδυνατούν να κατανοήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας των κατοίκων.
Αλήθεια ποιος θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην 28η Οκτωβρίου που εδώ και 2 χρόνια βλέπουν το δρόμο να κλείνει συχνά-πυκνά.
Επίσης ποιος θα απολογηθεί στους δημότες για την κακοτεχνία της πλακόστρωσης και τέλος ποιος θα βρει το θάρρος να εξηγήσει γιατί το έργο πληρώθηκε κανονικά;

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ






Το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων των Καλυθιών (γραφεία ΔΕΥΑΚ) τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο ΦΑΡΟΣ" διοργάνωσαν εκδήλωση για τους ηλικιωμένους του χωριού μας. Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, άφθονου φαγητού και ποτών τα άτομα της 3ης ηλικίας και τα μέλη του ΦΑΡΟΥ γλέντησαν για πολλές ώρες.
Μέχρι πέρσι την οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, αλλά φέτος με την εφαρμογή του ενιαίου δήμου και την έλλειψη χρημάτων ο "κλήρος" έπεσε στα μέλη του ΦΑΡΟΥ που αφιέρωσαν πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας και κατάφεραν να συγκεντρώσουνν από δωρεές καταστημάτων του χωριού μας τα απαραίτητα είδη για το φαγητό και τα ποτά.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΦΑΡΟ"



ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...