1 Οκτ 2010

ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες για την κατασκευή του υδραγωγείου του φράγματος Γαδουρά στο κέντρο του Φαληρακίου όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η τοπική εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.
Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου είχαν σταματήσει μετά από αίτημα του δημάρχου Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη εξαιτίας της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Όπως, επισημαίνεται με την κατασκευή του Υγραγωγείου στο Φαληράκι ολοκληρώνεται το τμήμα του έργου που αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή ( Γκόλφ Αφάντου έως την διασταύρωση Καλυθιών).
Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το τμήμα Μεταφορών και Δικτύων του υπουργείου Υποδομών, οι οδηγοί που θα περνούν, από την εθνική οδό Ρόδου -Λίνδου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν άμεσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί, το συγκεκριμένο έργο το οποίο είναι σημαντικό.
Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος του εργοστασίου της ΑΕΓΕΚ κ. Δημήτρης Στρίκος οι οδηγοί που θα κινούνται, από τη Ρόδο με κατεύθυνση τη Λίνδο, πριν τους σηματοδότες, που οδηγούν στο κέντρο του Φαληρακίου, θα μπαίνουν στην αντίθετη λωρίδα (από την οποία δεν θα διέρχονται άλλα οχήματα) και θα συνεχίζουν μέχρι τους επόμενους σηματοδότες, και εν συνεχεία θα ακολουθούν την οδό προς τον προορισμό τους.
Οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση από τη Λίνδο προς τη Ρόδο, στο ύψος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου, θα στρίβουν δεξιά και από το κέντρο του Φαληρακίου θα εισέρχονται στην λεωφόρο Καλλιθέας, για να συνεχίσουν την πορεία τους.
Το έργο της κατασκευής του Υδραγωγείου, υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα.
"Στην συνέχεια όμως θα πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με την εταιρεία που κάνει τη διαπλάτυνση της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου και να κλείσουν και ορισμένα ζητήματα, στην περιοχή των Κολυμπίων προκειμένου να προχωρήσει και το αγωγός μεταφοράς του νερού από το φράγμα στην πόλη της Ρόδου", είπε ο κ . Στρίκος.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

Νέες υποψηφιότητες από την περιοχή μας ανακοίνωσε σήμερα ο Στάθης Κουσουρνάς.
Εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας :
Αντωνάς Παναγιώτης, Υπάλληλος ΕΛΤΑ, μέλος Δ.Σ. Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυθιών "Φάρος" (τοπικό Καλυθιές)
Γρηγορίου Ελένη, Εκπαιδευτικός, δ/ντρια σε Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (δημοτικό Καλυθιές)
Ελευθερίου Ελευθέριος, Ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος Δ.Σ. ποδοσφαιρικής ομάδας "Δόξα Ψίνθου" (τοπικό Ψίνθος)
Ελιαδάκης Ηλίας, Επιχειρηματίας, πρωτοψάλτης στα Κοσκινού, μέλος του Δ.Σ. των Πηγών Καλλιθέας (τοπικό Κοσκινού)
Κωσνσταντίνου Αθηνόδωρος (Δώρος), Αντιδήμαρχος Δήμου Καλλιθέας, διετέλεσε 4 χρόνια πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου Απόλλων Καλυθιών (δημοτικό Καλυθιές)
Πολυχρόνης Σάββας, Επιχειρηματίας, πρόεδρος Α.Σ. Ερμής, πρόεδρος Α.Σ. Απόλλων, συνεχή προσφορά σε κοινωνικές εκδηλώσεις (τοπικό Καλυθιές)
Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Κουσουρνάς είχε ανακοινώσει τους:
Κωτσάκης Κων/νος, Τραπεζικός υπάλληλος, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κοσκινού (δημοτικό, Κοσκινού)
Παγκαδάκης Ιωάννης, πρώην Υποδιευθυντής Νοσοκομείου Ρόδου, Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δ. Καλλιθέας, αντιπρόεδρος ΔΟΠ Δ. Καλλιθέας (τοπικό Κοσκινού)
Παπαπαντέλη Άρτεμις, Επιχειρηματίας, μέλος τοπικού συμβουλίου Κοσκινού, μέλος του, Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιθέας, αντιπρόεδρος Οργανισμού Περιβάλλοντος Δ. Καλλιθέας, μέλος της Ένωση γυναικών Επιχε/των Δ. Καλλιθέας "Μεσόγειος" (τοπικό Κοσκινού)
Τοκούζης Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων, πρόεδρος τουριστικού τμήματος ΕΒΕΔ, αντιπρόεδρος συνομοσπονδίας ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων (δημοτικό Καλυθιές)
Κατταβενός Γιώργος, Αγρότης (τοπικό Ψίνθος)
Κωβαίος Γεώργιος, Οικονομολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καλλιθέας (Καλυθιές)
Παπανικολάου Ηλίας, Επιχειρηματίας (τοπικό Καλυθιές)
Πλίγκου Λαμπρινή, Βρεφονηπιοκόμος (τοπικό Ψίνθος)
Ρηνιού Στυλιανός, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Γραμματέας ΤΕΔΚΔ (δημοτικό Ψίνθος)
Ψυλάκης Βασίλειος, Πρόεδρος Κρεοπωλών Ρόδου, Δημοτικός Σύμβουλος Δ Καλλιθέας, μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής, μέλος ΔΣ "Πηγές Καλλιθέας" (δημοτικό Κοσκινού).

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...