9 Οκτ 2009

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΛΟΓΩ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Η ιστορία με την… μπανάνα που έφερε στη δημοσιότητα το blog είχε και συνέχεια και απ’ ότι φαίνεται θα κριθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φλεβάρης: Να κυρηχθεί σε εξάμηνη αργία

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας κ. Γ. Κώστα ζήτησε με νέα αναφορά-καταγγελία του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Φλεβάρης καταγγέλλοντας ότι του απέστειλε χαρτοσακούλα σούπερ μάρκετ που περιείχε μια... μπανάνα!!!.
«Με πολύ αγάπη για τις σερλοκχολμικές διαθέσεις σου» έλεγε μήνυμα που ανέγραψε και υπέγραψε στη χαρτοσακούλα με την... μπανάνα κ. Κώστας προκαλώντας το μένος του κ Φλεβάρη που θεωρεί ότι ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας εξευτελίζει τους θεσμούς και συνεχίζει να προκαλεί με ύβρεις και ανάρμοστη συμπεριφορά.
Στην αναφορά του κ. Φλεβάρη αναφέρονται τα εξής:
Θέμα: "Εφαρμογή Νομοθεσίας-Πειθαρχική Ευθύνη Μέλους Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλλιθέας κ. Γ. Κώστα για ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά"
Σχετ.: 1. Η με αριθμό πρωτοκόλλου 13726/28-9-2009 ΔΝΣΗΣ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ, αναφορά μου για την Πειθαρχική Ευθύνη του Μέλους Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλλιθέας κ. Γ. Κώστα, ιατρού.
2. Εγχρωμες φωτογραφίες (3) από φάκελο που μου απέστειλε ο εγκαλούμενος.
Κύριε Γενικά Γραμματέα,
Σας γνωρίζω ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας στο Δήμο Καλλιθέας, συνεχίζεται με στόχο την εξύβρισή μου με έργα και με λόγο.
Πρέπει άμεσα να ενεργήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και να επιβάλει στον κ. Κώστα Γεώργιο του Ευαγγέλου, ιατρό, ωτορινολαρυγγολόγο, κάτοικο Καλυθιών, επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας, την Πειθαρχική ποινή της αργίας τουλάχιστον των έξι (6) μηνών κατ' άρθρο 142 παρ. 2 για νέο εξαιρετικά σοβαρό και επικίνδυνο πειθαρχικό του παράπτωμα.
Η νέα παραβατική του συμπεριφορά συνίσταται ότι την 1η Οκτωβρίου 2009 και περί ώρα 19.15, επέδωσε στην Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας, φάκελο (χαρτοσακούλα από το σούπερ μάρκετ ΑΒ) προκειμένου να παραδοθεί στα χέρια μου. Δέχθηκα κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο από την δημοτική αστυνόμο κα Μαρία Παπανικολάου, η οποία βρισκόταν με τον φάκελο σε περιπολικό, ευρισκομένη σε υπηρεσία μαζί με την συνάδελφό της κα Κατερίνα Γραμματίκα. Εγώ την ώρα εκείνη δειπνούσα σε κεντρική πιτσαρία του Φαληρακίου, ιδιοκτησίας του κ. Στέργου Κωστόπουλου μαζί με τον κ. Γεώργιο Σαρίκα γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, κάτοικο Καλυθιών και τον συνδημότη μας και υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη του εγκαλούμενου κ. Κώστα Καρίκη, κάτοικο Ψίνθου. Περί ώρα 19.30 οι δύο προαναφερθείσες κυρίες της Δημοτικής Αστυνομίας εισήλθαν στο εστιατόριο του κ. Κωστόπουλου και μου παρέδωσαν τον φάκελο. Φωτογραφίες του φακέλου και του περιεχομένου επισυνάπτω. Ενώπιόν τους άνοιξα τον φάκελο, εντός του οποίου υπήρχε μία μπανάνα για την έργω εξύβρισή μου και στην χαρτοσακούλα χειρόγραφα και ενυπόγραφα αναφέρεται όσα αποτυπώνονται στις συνημμένες φωτογραφίες.
Στην ενέργεια αυτή προέβη για να με προσβάλει και να με εξυβρίσει επιλέγοντας προφανώς τον ανάρμοστο και πραγματικά αχαρακτήριστο αυτόν τρόπο για να απαντήσει στο συνημμένο στην αναφορά μου δημοσίευμα μου σε εφημερίδα της ίδιας ημέρας.
Επειδή η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, σύμφωνα με το άρθρο 144 του Ν. 3463/2006.
Αιτούμαι
Να ενεργήσετε τα νόμιμα, να επιβάλετε στο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας κ. Κώστα Γεώργιο την πειθαρχική ποινή της αργίας των έξι (6) μηνών.

Η απάντηση του Γιώργου Κώστα

Είμαι υποχρεωμένος, μετά την καταγγελία του κ Φλεβάρη εις βάρος μου και το αίτημά του προς τον περιφερειάρχη για τον πειθαρχικό μου έλεγχο να βάλω τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.
Η δημοτική αστυνομία εστάλη στο σπίτι μου να μου επιδώσει επιστολή απάντηση σε ερωτήματα που είχαμε θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Στη επιστολή απάντηση ο κ Φλεβάρης αντί να απαντήσει επί της ουσίας αναλώθηκε στον τρόπο σύνταξης αυτής.
Από την στιγμή που ο κ Φλεβάρης έχει ρηχή μνήμη του επαναφέρω τα ερωτήματα τα οποία και περιμένουν απαντήσεις για την κακή λειτουργία του ΔΣ
• με κατάφορη παραβίαση του κανονισμού του ΔΣ ,όπου η μη καταγραφή των απόψεων μας ,η διαστρέβλωση τους και η μη εισαγωγή θεμάτων για συζήτηση που θέτει η αντιπολίτευση και πολίτες είναι συνεχείς .
• εισαγωγή παραπλανητικών θεμάτων
• κατάφορη παραβίαση του κανονισμού όπου δυο ειδικές συνεδριάσεις ,του απολογισμού – ισολογισμού και η ετήσια απολογιστική , και μια τακτική «στριμωχτήκαν» σε 4 ώρες
Περιμένουμε απαντήσεις για
• διαστρέβλωση της κτηματαγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρηματιών με την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων που επιτρέπουν ,μεταξύ των άλλων ,την ανοικοδόμηση ακινήτου στη παραλιακή ζώνη έκτασης 14500 τμ από εθνικό επενδυτή.
• μη υγιή ανταγωνισμό με μη είσπραξη τελών για το δικαίωμα απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από ξενοδοχειακές μονάδες .
Περιμένουμε απαντήσεις για
• εκχώρηση και σπατάλη της περιουσίας του δήμου με
κατάληψη δημοτικού ακινήτου 35.000 τμ αξίας μεγαλύτερης από 1.500.000 ευρώ ιδιώτη, εντός του οποίου εκτελούνται έργα, ακόμα και σκυροδέτησες , εδώ και 3 μήνες και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας στο ΔΣ και τη δημαρχιακή επιτροπή.
Περιμένουμε απαντήσεις για
• μη είσπραξη λατομικών τελών τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ
• διάθεση κονδυλίων που προορίζονται για τις φυσικές καταστροφές σε αποπληρωμή εργολάβων
• συνεχή υποβάθμιση των εκτελούμενων έργων από το δήμο Καλλιθέας , βλέπετε καθιζήσεις στη διαπλάτυνση της Εθνικής οδού στο 15 χιλ
(αμέσως μετά το Φαληράκι).
Υπενθυμίζω ότι στο σκάνδαλο του Βατοποαιδίου το ελληνικό κράτος έδωσε φιλέτα του δημοσίου και πήρε χρυσόψαρα της Βιστονίδας.
Στο δήμο δίνουμε φιλέτο στο Τσαΐρι και δεν παίρνουμε ούτε λέπι…. Δίνουμε παραλίες στους ξενοδόχους και εισπράττουμε ψίχουλα… Λειτουργούν στον δήμο λατομεία και εισπράττουμε ….κουλούρες
Όταν επομένως θέτεις τέτοια ερωτήματα και αντί απάντησης σου λένε ότι η επιστολή σου είναι ασύντακτη και αγνώστου συγγραφέα τότε η ακτιβιστική ενέργεια της μπανάνας είναι μάλλον το ελάχιστο που κάποιος μπορεί να κάνει.
Θα μου επιτραπεί να κάνω μετρικούς παραλληλισμούς (δεν αφορούν το μέγεθος των ενεργειών , αλλά την νοοτροπία των διοικούντων).
Σήμερα αγρότες χύνουν το γάλα που παράγουν στις πλατείες των πόλεων. Μυαλά γαλουχημένα με το πνεύμα των συνταγματαρχών θα μίλαγαν για αλήτες που λερώνουν τις πλατείες, δεν έχουν δυστυχώς την δυνατότητα να δουν πίσω από την ενέργεια την αγανάκτηση για την εκμετάλλευση τους από τους μεσάζοντες.
Θα χαρώ επομένως να παρουσιαστώ στον περιφερειάρχη για να εξηγήσω αυτά που εντέχνως στη επιστολή του κρύβει ο κ Φλεβάρης.

Γ. Κώστας
Γιατρός
Επικεφαλής Μειοψηφίας
Δήμου Καλλιθέας

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...