2 Δεκ 2008

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Παρουσιάστηκε σήμερα η προμελέτη του έργου λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας, που εκπονήθηκε από την εταιρεία «Τομή» για λογαριασμό της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.
Η μελέτη προβλέπει σειρά παρεμβάσεων, όπως πεζοδρομήσεις και δημιουργία ποδηλατοδρόμων, σε ένα μήκος οδικού άξονα 7,5 χιλιομέτρων, και συγκεκριμένα από την περιοχή «Αμαζόνες» μέχρι την ξενοδοχειακή ζώνη του Φαληρακίου.
Μετά την αναλυτική ενημέρωση από τους μελετητές, κατατέθηκαν συμπληρωματικές και βελτιωτικές προτάσεις από τον νομάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, τους δημάρχους Ρόδου και Καλλιθέας, Χατζή Χατζηευθυμίου και Γιάννη Ιατρίδη, τον αντινομάρχη Στάθη Κουσουρνά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο νομάρχης, εμφανώς ικανοποιημένος, έκανε λόγο για ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει συνολικά μια εξόχως τουριστική περιοχή, όπου διαπιστώνεται παράλληλα και ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, στοιχεία που επιβάλλουν μια ουσιαστική παρέμβαση στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καλλιθέας.
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν επίσης οι δήμαρχοι Ρόδου και Καλλιθέας, ενώ ο αντινομάρχης Στάθης Κουσουρνάς διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα έχει οριστικοποιηθεί η μελέτη προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίησή του.

ΚΑΓΚΕΛΑ... ΠΑΝΤΟΥ



Η εργολαβία των πεζοδρομίων επί της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου, στο Φαληράκι συνεχίζεται με την τοποθέτηση προστατευτικών κάγκελων. Είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των πεζών. Αισθητικά σε πολλούς δεν αρέσουν, αλλά αυτή ήταν η πρόταση των μελετητών και δεν αλλάζει...

ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μήπως έχετε αρχίσει να ξεχάτε;

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας , η Αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρεία " ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΡΟΔΟΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑ" του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ "ΠΑΝΑΚΕΙΑ"

πραγματοποιούν δωρεαν Τεστ Μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών

4 Δεκεμβρίου , 9.00 π.μ

(η εκδήλωση για το δημοτικό διαμέρισμα Ψίνθου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ιατρείου και γαι το δημοτικό διαμέρισμα Καλυθιών στο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου)

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...