9 Δεκ 2008

O ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

http://www.youtube.com/watch?v=gW07dA3iNaQ

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ






Δείτε και όσα προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, κυρίως στο Καρακόνερο. Ζημιές έγιναν σε όλη τη λεωφόρο Καλλιθέας, μέχρι και τα Κοσκινού.
(www.ksamiotakis.blogspot.com και www.meteoclub.gr)

TA ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



Πάρτε μια γεύση από όσα έγιναν χθες στο κέντρο της Ρόδου, έξω από την αστυνομία. Τα βιντεάκια κυκλοφορούν στο internet.

ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΟ

Με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου ΦΑΡΟΣ και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου το πρωί της Κυριακής (περίπου στις 11.00) θα στολιστεί στην πλατεία του χωριού χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους πέντε μέτρων. Ολοι οι μικροί μαθητές θα φέρουν τα στολίδια τους και τους λαμπερούς γλόμπους για να στολίσουν το δέντρο (ψεύτικο) με το δικό τους γούστο.
Ο ΦΑΡΟΣ καλεί όλους τους Καλυθενούς να βρεθούν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία και να συμμετάσχουν στο στόλισμα του δέντρου.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 104 ΕΤΩΝ



Σε ηλικία 104 ετών πέθανε χθες βράδυ στην Αμερική η Παρασκευή Γρηγορίου που ήταν η γηραιότερη Καλλιθενή. Η θεία Παρασκευή γεννήθηκε στις Καλυθιές το μακρινό 1905 και έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους, βαλκανικές συρράξεις, την μικρασιατική καταστροφή, όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο αιώνα και φυσικά την αλλαγή χιλιετίας. Με τον σύζυγό της Δημήτρη Γρηγορίου έζησαν πολλά χρόνια στην Αμερική, όπως χιλιάδες άλλοι οικονομικοί μετανάστες. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η γιαγιά Παρασκευή πηγαινοερχόταν από την Αμερική στη Ρόδο αφού δυσκολευόταν να αποχωριστεί τον τόπο που γεννήθηκε, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς της. Τα τελευταία χρόνια έμενε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στα τρία παιδιά της, τα οκτώ εγγόνια και τα πολλά δισέγγονα που απέκτησε.
Το καλοκαίρι του 2005 όλη η οικογένειά της ήρθε στις Καλυθιές και διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων με 100 κεράκια στην τούρτα.
Η φωτογραφία του blog τραβήχτηκε πριν 1,5 χρόνο στην Αμερική. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η γιαγιά Παρασκευή μπορούσε και επικοινωνεί με τα μέλη της οικογένειάς της και πάντα ήθελε να μαθαίνει νέα από τους συγγενείς που είχε στη Ρόδο.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...