6 Νοε 2008

ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται στην Ρόδο το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, προκειμένου να επιθεωρήσει τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται με πόρους των Υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (με φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου) με προϋπολογισμούς που ξεπερνάνε τα οκτώ (8) εκατομμύρια ευρώ, στις πληγείσες, από την πυρκαγιά του Ιουλίου, περιοχές του νησιού της Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ρόδο ο Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί τους δήμους Καλλιθέας, Λινδίων, Αρχαγγέλου, θα εγκαινιάσει και θα επιθεωρήσει (εκτός των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων) τα εξής έργα:

1. εγκαίνια δημοτικού παιδικού σταθμού δήμου Αρχαγγέλου (έργο που υλοποιήθηκε με πόρους του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών ΘΗΣΕΑΣ)
2. επιθεώρηση στα έργα της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου (έργο που υλοποιείται με πόρους του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου) στα όρια του δήμου Καλλιθέας
3. παρουσίαση αποφρακτικού μηχανήματος (διαδημοτική δράση ΘΗΣΕΑ δήμων Καλλιθέας και Ιαλυσού)
4. παράδοση δωρεάς πυροσβεστικού οχήματος από την εταιρεία LOUIS στο δήμο Καλλιθέας

14:00 μ.μ.: προβλεπόμενη ώρα άφιξης στα έργα της εθνικής οδού Pόδου – Λίνδου στον δήμο Kαλλιθέας.
14:30 μ.μ.: γεύμα με τον δήμαρχο Kαλλιθέας.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣΑς κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν του χωριού με μοναδικές φωτογραφίες που δείχνουν τον τρόπο ζωής τις περασμένες δεκαετίες. Φωτογραφίες από το ποδόσφαιρο, την επανακατασκευή του Αγίου Γεωργίου, θεατρικές παραστάσεις την δεκαετία του '50, παρελάσεις του '70, το παλιό Φαληράκι και μαθητές κατηχητικού σχολείου.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...