9 Νοε 2010

ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Ολοι το Σάββατο βράδυ στην εκδήλωση του Απόλλωνα να βοηθήσουμε την πραγματικά εξαιρετική προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Σήμερα εορτάζει η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι. Μεγάλη η Χάρη του Αγίου!

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ





Το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, η πλατεία του χωριού μας έζησε ένα διαφορετικό γεγονός.
Ενα νεαρό ζευγάρι Βουλγάρων που κατοικεί στο χωριό μας, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου και στην πλατεία όπου είναι το σπίτι, ακολουθήθηκαν παραδοσιακά έθιμα της Βουλγαρίας. Η νύφη όταν έφευγε από το σπίτι κλώτσησε έναν κουβά γεμάτο νερό, ενώ ο κουμπάρος κρατούσε ένα λάβαρο με καρφιτσωμένο ένα μήλο.
Το ευτυχές ζευγάρι με τα χρήματα καρφιτσωμένα στο κουστούμι και το νυφικό, χόρεψε στην πλατεία πλαισιωμένο από συγγενείς και φίλους.
Το χωριό μας είναι πολυπολιτισμικό και τέτοιες εικόνες σίγουρα θα τις ξαναδούμε στο μέλλον.
Να είναι ευτυχισμένο το νεαρό ζευγάρι!

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Λόγω προβλημάτων στο σύστημα καταμέτρησης και μηχανογράφησης της Νομαρχίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η σταυροδροσία των υποψήφιων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Τετάρτη.
Η αγωνία για τους 4 συμβούλους που θα εκπροσωπήσουν το δήμο Καλλιθέας στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι μεγάλη. Οριστικά η εκπροσώπηση θα είναι 2 από τον Κουσουρνά και 2 από τον Χατζημάρκο αφού η παράταξη του ΚΚΕ δεν εκλέγει εκπρόσωπο από το δήμο Καλλιθέας.
Δεδομένη πρέπει να είναι η εκλογή των Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου (από την παράταξη Κουσουρνά) και Γιάννη Φλεβάρη (από την παράταξη Χατζημάρκου) που και στο υπόλοιπο του νησιού συγκέντρωσαν αρκετούς ψήφους και διατήρησαν την πρωτιά που πήραν από τους δημότες Καλλιθέας.
Για τη δεύτερη θέση στην παράταξη Κουσουρνά το προβάδισμα που είχε ο Ηλίας Παπανικολάου από τους δημότες Καλλιθέας δείχνει να εξανεμίζεται εξαιτίας της δυναμικής που είχαν στους υπόλοιπους δήμους οι Βασίλης Ψυλλάκης και Στέλιος Ρηνιού. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και με καταμετρημένο το 90% των εκλογικών τμημάτων ο Βασίλης Ψυλλάκης είχε περάσει 2ος με 24 ψήφους μπροστά από τον Στέλιο Ρηνιού.
Στην παράταξη Χατζημάρκου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τελικά, ο Γιώργος Ιατρίδης θα καταφέρει να περάσει δεύτερος αφήνοντας πίσω τον Δημήτρη Τσαλίκη και τον Νίκο Μανωλάγκα.
Μάχη για την εκλογή του στο ψηφοδέλτιο Χατζημάρκου (ενότητα πόλεως Ρόδου) δίνει και ο ιατρός Θωμάς Σωτρίλλης.
Στην σταυροδοσία των Περιφερειακών Συμβούλων δύσκολη θεωρείται η εκλογή των Λευτέρη Παπαελευθερίου, Στέφανου Κυριαζή και Ροδόυλας Κουμπιάδη.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...