18 Ιαν 2013

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη στις Καλυθιές 43χρονος Ελληνας γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 ναρκωτικά δισκία για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.
Επίσης χθες συνελήφθη σε σπίτι στο Φαληράκι ένας υπήκοος Συρίας που θεωρείται εγκέφαλος κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια στις ακτές των ελληνικών νησιών. Ο Σύριος βρισκόταν στο Φαληράκι εδώ και αρκετά χρόνια και είχε οργανώσει την πολυκερδή επιχείρηση έχοντας στο σπίτι του μέχρι και αναλυτικούς χάρτες των ελληνικών νησιών. Ηδη μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Η "ΠΑΡΑΔΟΣΗ" ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ









Τη Δευτέρα 14/1/2013, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών, πραγματοποιήθηκε η κοπή  της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σε επίπεδο τάξης.Ο στόχος της εκδήλωσης,  ήταν μέσα από τα έθιμα  να λάβουν οι μαθητές τις γνώσεις εκείνες, που προφανώς θα τους βοηθήσουν να διατηρήσουν τις παραδόσεις από γενιά σε γενιά. Άλλωστε προς τους μαθητές έγινε το “μάθημα” για το πώς έχει περάσει το έθιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και τι ακριβώς συμβολίζει. Ο σκοπός των δασκάλων είναι πέρα από τις γνώσεις που προσφέρουν στους μαθητές μέσα στην αίθουσα να τους κάνουν ενεργούς πολίτες. Και αυτό δεν μπορεί παρά να γίνεται μέσα από τις καθημερινές πρωτοβουλίες και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα. Και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, έχει αποδείξει φέτος, ότι θέλει και έχει καταφέρει να βγει δυναμικά προς την κοινωνία. Όλα αυτά με την στήριξη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπου χθες παραβρέθηκε σύσσωμο με την πρόεδρο κ. Κώστα Δέσποινα να υπόσχεται ότι ο σύλλογος θα βρίσκεται συνεχώς κοντά στις ανάγκες του σχολείου. Να σημειώσουμε ότι για κάθε τάξη κόπηκε και από μια πίτα, που παρασκεύασαν μητέρες μαθητών –και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό-με τους τυχερούς βέβαια να δείχνουν με καμάρι το τυχερό νόμισμα. (Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την εκδήλωση.)Πίτα κόπηκε και για το προσωπικό του σχολείου.Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε  ο Γυμναστής κ. Βέτσικας Αντώνης.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ


ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ανάσα ανακούφισης μπορούν να πάρουν οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, αφού έστω και στο παρά πέντε μετά από πιέσεις το Υπουργείο Ανάπτυξης αποκατέστησε μια καταφανή αδικία σε βάρος χιλιάδων επιχειρηματιών του κλάδου μας.
 Η τροποποίηση των ενταξιακών όρων έπειτα από αίτημα του φορέα μας και η άρση του οικονομικού κριτηρίου (επίτευξης μέσου όρου τζίρου τριετίας το ποσό των € 30,000) επιτρέπει πλέον και στο μικροϊδιοκτήτη επιχειρηματία – που δεν εμφανίζει τέτοιους τζίρους - να ενταχθεί στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
 Η συμφωνία αυτή οφείλει να είναι τμήμα μιας ευρύτερης αναθεώρησης πολλών παραμέτρων εκ μέρους της Πολιτείας που δυσχεραίνουν την οικονομική ανάπτυξη και προοπτική του κλάδου μας.
 Ελπίζουμε στην τροποποίηση και κάποιων θεμελιωδών ζητημάτων που προκύπτουν από το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση.
Ζητήματα που προκαλούν σε όλους μας ένα δικαιολογημένο αίσθημα αδικίας εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων.
Η επίλυσή τους αποτελεί για εμάς θέμα βιωσιμότητας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
 Θεωρούμε ότι ο τουρισμός προσφέρεται για δικαιότερη κοινωνική πολιτική και πλατύτερη ανάπτυξη, όπου μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας


Παναγιώτης Τοκούζης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...