9 Απρ 2011

ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΔΕ... ΑΣΠΡΗ ΗΜΕΡΑ!






Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν σε σελίδα χρήστη του facebook είναι μοναδικές και θυμίζουν σε όλους μας τη "μαγική" ημέρα της 29ης Φεβρουαρίου 2000 όταν το πυκνό χαλάζι έκανε το χωριό μας να μοιάζει με χωριό των Αλπεων. Οσοι έζησαν το φαινόμενο θυμούνται ότι νωρίς το πρωί οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι. Μάλιστα ήταν η μοναδική ημέρα στην ιστορία του χωριού μας που το σχολείο παρέμεινε κλειστό λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ... ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ



Πριν λίγους μήνες ασφαλτοστρώθηκε μέρους του δρόμου που οδηγεί από τις Καλυθιές στη Λεωφόρο αεροδρομίου. Μόλις πέρασε ο πρώτος χειμώνας οι ελεγκτές μηχανικοί της πρώην Νομαρχίας Δωδεκανήσου (νυν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) διαπίστωσαν ότι ο δρόμος είχε, σε πολλά σημεία τα κακά του χάλια και έτσι ανάγκασαν τον εργολάβο να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις.
Τουλάχιστον σε πέντε σημεία ένας δρόμος δύο χιλιομέτρων χρειάζεται ανακατασκευή δείγμα της προχειρότητας με την οποία έγινε η ασφαλτόστρωση. Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης και στο τελευταίο χωμάτινο κομμάτι του συγκεκριμένου δρόμου, λίγο πριν τα λατομεία στο βουνό Λούκα.

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ






H ομάδα παλαιμάχων του Απόλλωνα Καλυθιών συμμετείχε και φέτος στο σχετικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου και μάλιστα έφτασε μέχρι τη φάση των "4" όπου αποκλείστηκε από τους βετεράνους Ρόδου-Διαγόρα. Παρά τα... κιλά και τα χρόνια στην πλάτη οι παλαίμαχοί μας απέδειξαν ότι η αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν σβήνει.

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ








Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε σήμερα και στις Καλυθιές το ιερό λείψανο της κάρας του Αγίου Ραφαήλ. Αρχικά στην πλατεία και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Υψωση Τιμίου Σταυρού) οι πιστοί του χωριού (ανάμεσά τους και πολλά παιδιά νεαρής ηλικίας) υποκλίθηκαν στην αγιοσύνη του ιερού λειψάνου.
Η περιφορά της κάρας του Αγίου Ραφαήλ γίνεται σε όλο το νησί της Ρόδου με τον απαραίτητο σεβασμό και χωρίς οποιαδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα όπως επισήμανε μιλώντας στους πιστούς ο Πατήρ Αντώνιος από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...