19 Ιουλ 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ... "ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ".


Με κείμενο στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook οι Βρετανοί διοργανωτές του pub crawl με τα πορτοκαλί μπλουζάκια ανακοίνωσαν την ματαίωσή του για αύριο Σάββατο εξαιτίας "καταστάσεων εκτός του δικού μας ελέγχου", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιοποίηση του ελέγχου οι ελεγκτικές αρχές (κυρίως το ΣΔΟΕ) ασχολήθηκαν σοβαρά και υπάρχουν κίνδυνοι για συλλήψεις και επιβολή τεράστιων χρηματικών προστίμων εξαιτίας παραβάσεων φοροδιαφυγής.
Πέρα από τα οικονομικά δεδομένα του θέματος και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των μπαρ του Φαληρακίου (σε καμία περίπτωση δεν είναι υγιές να δίνονται κάθε μορφής "μίζες" για κατευθυνόμενο τουρισμό) υπάρχει το σοβαρό θέμα της ασφάλειας των συμμετεχόντων των νεαρών τουριστών για το οποίο αδιαφόρησαν οι διοργανωτές.
Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ έκανε "ντου" και στο τελευταίο beach party και για άλλη μία φορά βεβαίωση φορολογικές παραβάσεις.
Το Φαληράκι βρίσκεται στο στόχαστρο του Υπουργείο Οικονομικών αφού υπάρχει εκτίμηση πως καταγράφεται φοροδιαφυγή τεραστίων μεγεθών. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Από τη Μίκα Ιατρίδη περιμέναμε, λόγω εντοπιότητας, να ασχοληθεί με το Φαληράκι, αλλά τελικά πρωτοβουλία για θέματα της περιοχής μας πήρε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας που επισκέφτηκε το τουριστικό θέρετρο και συνομίλησε με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων.
Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πολιτικό του γραφείο αναφέρονται τα εξής:



' Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για το πρόβλημα που έχει
δημιουργηθεί με τους λαθρομετανάστες στο Φαληράκι''
Την περιοχή του Φαληρακίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής της Ν.Δ κ.Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την ένταση και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εκεί με τους λαθρομετανάστες.
Ο κ.Κόνσολας πραγματοποίησε μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, για αυτό το υπαρκτό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Έχοντας αποκτήσει ιδία αντίληψη και γνώση, επισημαίνει, προτείνει και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με την ακόλουθη παρέμβαση:

'' Η Ρόδος έχει παράδοση πολιτισμού. Οι πολίτες αυτού του τόπου είχαν και έχουν δημοκρατικά και ανθρωπιστικά ιδανικά, είναι φιλόξενοι. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανοχή σε παραβατικές πράξεις, υπονόμευση του δικαιώματος του πολίτη στην ασφάλεια. Εδώ στο Φαληράκι είμαστε αντιμέτωποι με ένα υπαρκτό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό αφορά όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ρόδου και όχι μόνο τους κατοίκους που το βιώνουν. Όσοι αδιαφορούν, όσοι δηλώνουν αναρμοδιότητα, θα το βρουν μπροστά τους.
Διαπίστωσα, με τα ίδια μου τα μάτια, απαράδεκτες εικόνες αλλά και κινδύνους που υποκρύπτονται. Η ανεξέλεγκτη παρουσία λαθρομεταναστών αλλά και η ακραία συμπεριφορά που επιδεικνύουν, δημιουργεί μία οριακή κατάσταση. Πλήττει το τουριστικό μας προϊόν και αποτελεί απειλή για κατοίκους και επισκέπτες.
Η Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει την τάξη, να εγγυηθεί το δικαίωμα στην ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.
Όλοι εμείς, ο Δήμος, οι τοπικοί φορείς αλλά και οι ενεργοί πολίτες δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την ''γκετοποίηση'' περιοχών, γιατί αυτό τείνει να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει νόμος, υπάρχουν και αρμόδια όργανα της Πολιτείας, που είναι εντεταλμένα και υπεύθυνα για την εφαρμογή του. Κρούσματα αυτοδικίας δεν συνάδουν με τον πολιτισμό της Ρόδου. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να υποκαταστήσουν τις Αρχές.
Θεωρώ υποχρέωση και καθήκον να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες :
 1ον) Ζήτησα, εγγράφως, από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, να διενεργήσει συνεχείς ελέγχους για να διακριβωθεί ποιοι αλλοδαποί είναι νόμιμοι και ποιοι διαμένουν παράνομα στην περιοχή.
2ον) Με ερώτηση, που καταθέτω αύριο ,προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, ζητώ την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα.
Είμαστε η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια που υπάρχει. Από τις 800 οργανικές θέσεις, υπηρετούν στα Δωδεκάνησα μόλις 489 αστυνομικοί.
Είμαστε η πλέον τουριστική περιοχή,πόλος έλξης και πύλη εισόδου στη χώρα. Δικαιούμαστε και αξιώνουμε καλύτερη αντιμετώπιση.
 3ον) Θα επιδιώξω άμεση συνάντηση με το Δήμαρχο αλλά και το τοπικό συμβούλιο και τους φορείς της περιοχής. Κανείς μας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε αυτό το πρόβλημα. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισής του, να δούμε επιτέλους τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
 Τις κοινωνικές, τις ανθρωπιστικές αλλά και αυτές που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και την εικόνα του νησιού μας. Οφείλω να θέσω και το ζήτημα της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης. Κάποιοι κερδίζουν, πρόσκαιρα ,εκμεταλλευόμενοι τους λαθρομετανάστες. Τους απασχολούν παράνομα, τους νοικιάζουν, παράνομα, χώρους διαμονής. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Αν δεν αντιμετωπίσουμε, ως Κράτος και ως τοπική κοινωνία, αυτό που σήμερα συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες στο Φαληράκι, αύριο ενδεχομένως θα θερίσουμε τους καρπούς της αδράνειας, της αδιαφορίας και της αναρμοδιότητας.”

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...