5 Ιαν 2015

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΑ!


Την πρωτοβουλία να ενισχύουν τον τιτάνιο αγώνα ζωής που δίνει μία νεαρή μητέρα από τις Καλυθιές πήραν οι σύλλογοι του χωριού.
Τα έσοδα της μουσικής βραδιάς την προσεχή Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στο bar Art στο Φαληράκι θα διατεθούν στην οικογένεια της Μίκας που βρίσκεται σε κώμα μετά τη γέννηση ενός κοριτσιού πριν έξι μήνες.
 Η Μίκα τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης την στιγμή που το κοριτσάκι της μεγαλώνει με συγγενείς στις Καλυθιές. Οπως γίνεται αντιληπτό τα έξοδα νοσηλείας είναι τεράστια και χρειάζεται η ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας.
Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ αγοράζοντας μία κάρτα ενίσχυσης για τη μουσική βραδιά!  

"ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΘΕΛΑ"!

Κατέπληξε και μάγεψε το κοινό η παράσταση στις 2 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου «Ψυχρά κι Ανάποδα στην Καλυθέλα».
Την παράσταση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Σαρίκας Γεώργιος και η σύμβουλος Καλυθιών Σταματία Βαγιανού.
Ο σύλλογος Γυναικών Μεσόγειος για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε ανεβάζοντας στην σκηνή και ζωντανεύοντας το παραμύθι της βασίλισσας του πάγου. Οι κόποι των τελευταίων μηνών και οι επανειλημμένες πρόβες δικαίωσαν τους συντελεστές μετά το χειροκρότημα από το κοινό και τις θετικές κριτικές!!
Στο παραμύθι αυτό συμμετείχαν γνωστοί ηθοποιοί του νησιού μας αλλά και παιδιά τα όποια έδωσαν πολύτιμο χρόνο και τον καλύτερο εαυτό τους για να πραγματοποιηθεί.
Φοβερά κοστούμια και σκηνικά, ωραίες, συγκινητικές αλλά και χιουμοριστικές ατάκες και σκηνές, εφέ, ήχος, τραγούδι live, χορευτικές φιγούρες, συγκλονιστικές ερμηνείες, συνέθεσαν και εμπλούτισαν την παράσταση για να την εντάξουν σε μια από τις πιο όμορφες θεατρικές παραστάσεις του νησιού μας.
Στην οικονομική στήριξη για ένα μέρος των εξόδων συνέβαλε ο οργανισμός ΔΟΠΑΡ.
Την παράσταση επίσης στήριξαν η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου.
Στην παράγωγη, σκηνοθεσία, οργάνωση, ο σύλλογος Μεσόγειος (Στυλιανή Καναβάκη, Κυριακή Χασίλα, Αλεξάνδρα Τζατζανά, Μοσχούλα Χασίλα και Βιβή Μανουσοπούλου) και ο ηθοποιός Μανώλης Κεπέρης.
Στα ηχητικά βίντεο και εφέ από τον σύλλογο Μεσόγειος (Χασίλα Μοσχούλα).
Στα τραγούδια με ζωντανή εκτέλεση η Σταματία Σωτηρήκη.
Ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαιτέρως για
τα σκηνικά και κοστούμια την Αλεξία Κατσιμπράκη.
Τα χορευτικά τη Βίκυ Φερδεκλή.
τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το σκηνικό την εταιρεία Γιωργαράς έπιπλα.
Την παραχώρηση χώρου για τις πρόβες το 2ο Δημοτικό σχολείο Καλυθιών και τον Διευθυντή κο Σαββαϊδη Παναγιώτη.
Τους ρόλους υποδύθηκαν
Αφηγήτρια η Κυριακή Χασίλα.
Κόρη της αφηγήτριας η Νάσια Δημητραδιού.
Ολαφ ο χιονάνθρωπος η Στέλλα Καναβάκη.
Βασίλισσα Άννα η Νικολέτα Τρεμούλη και Ελευθερία Μανιά.
Βασίλισσα Ελσα η Μαρία Κιόττου.
Μικρή βασίλισσα Ελσα η Σταματία Βλάχου.
Πριγκίπισσα Αννα η Μαρία Τσάππη και Ελευθερία Μανιά.
Μικρή πριγκίπισσα Αννα η Αννα Μαρία Τσαλίκη.
Πρίγκιπας Χανς Νοτίου Αιγαίου ο Μανώλης Κεπέρης.
Κριστόφ πωλητής πάγου ο Νίκος Καλλης.
Παντοπώλης ο Μιχάλης Κεπέρης.
Δούκας της Κοσκινούπολης ο Κώστας Χατζηνικόλας.
Τελάλης και υπηρέτης η Σαββίνα Σαρίκα.
Ξωτικά της αγάπης η Μαρία Κατερίνα Τσαλίκη, η Ανδριάννα Λέσλη, η Νίκη Μιντσε, η Μαρία Αργυρού, η Μιχαέλα Αργυρού, η Σταματία Βλάχου, η Αννα Μαρία Τσαλίκη, η Σαββίνα Σαρίκα και η Νεκταρία Καλλιγά.

Ακόμα μια παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύντομα στο χωριό του Αη Βασίλη στον Άγιο Μηνά Καλυθιών. Το κοινό θα ενημερωθεί για την ημερομηνία μέσα από τα τοπικά και το facebook.ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, παραμ...