4 Ιουν 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


FALIRAKI SUMMER OPENING
Σάββατο, 7 Ιουνίου στις 18:30, θα γιορτάσουμε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στο κέντρο του Φαληρακίου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλυθιών, του Χορευτικού Εργαστηρίου "Τερψιχόρη", του συλλόγου γυναικών "Μεσόγειος" και χορευτικών ομάδων του νησιού. Επιμέλεια εκδηλώσεων: Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ!

ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ!










Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στη Ρόδο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και φτάνουν τα 8 μποφόρ έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον τουριστικό τομέα. Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού "χτυπιούνται" από ισχυρά κύματα με αποτέλεσμα επαγγελματίες όπως οι ομπρελάδες και οι ιδιοκτήτες θαλασσίων σπορ να έχουν μηδενικές εισπράξεις.
Οι άνεμοι έχουν δημιουργήσει μικρές ζημιές στις υποδομές των παραλιών και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των παραλιών. Οι δρόμοι και τα καταστήματα κοντά στις παραλίες έχουν γεμίσει με πολλά κυβικά άμμου.
Ο... κακός μας καιρός έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην επικοινωνία του νησιού αφού είναι αδύνατη η πρόσδεση πλοίων στο λιμάνι και έχουν ακυρωθεί πολλές προσεγγίσεις αεροπλάνων.
Οπως λένε οι παλιότεροι είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε νότιους ισχυρούς ανέμους το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αφού συνήθως ο τελευταίος δυνατός νοτιάς "χτυπάει" το πρώτο 20ήμερο του Μαϊου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ο φθινοπωρινός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο και την Πέμπτη, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στη Ρόδο κάτι που προκαλεί την γκρίνια των τουριστών.
Οι μόνοι που απολαμβάνουν τους ανέμους είναι κάποιοι, λίγοι, τολμηροί σέρφερς που δαμάζουν τα κύματα πάνω στις σανίδες τους.

ΝΑ 'ΤΟΙ, ΝΑ 'ΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!






Με πανηγυρική εμφάνιση η ομάδα παίδων του Απόλλωνα Καλυθιών κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου. Υπό την καθοδήγηση του Κώστα Παπαστεργίου τα νεαρά ΄παιδιά (γεννηθέντα τα έτη 1999, 2000 και μικρότερα) νίκησαν 3-0 τους Ατρόμητους και σήκωσαν την κούπα. Με αυτό τον τρόπο επισφραγίστηκε η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα. Τα πιτσιρίκια μας και πέρσι μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο αλλά λόγω... παρασκηνιακών αποφάσεων βρέθηκαν εκτός play off. Φέτος όμως πεντακάθαρα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο πήραν την αγωνιστική εκδίκηση και σκόρπισαν χαρά σε όλους τους Καλυθενούς. 
Η επίσημη απονομή του πρωταθλήματος θα γίνει το Σάββατο σε φιλικό αγώνα με την μικτή παίδων της ΕΠΣΔ. 

"ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗ ΝΔ"

Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της από την ΚΟ των ΑΝΕΛ η Μίκα Ιατρίδη, έχοντας κατά νου τις φήμες που κυκλοφορούν για το πού θα οδεύσει, διευκρινίζει πως θα παραμείνει ανεξάρτητη και δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.
Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της από την ΚΟ των ΑΝΕΛ η Μίκα Ιατρίδη, έχοντας κατά νου τις φήμες που κυκλοφορούν για το πού θα οδεύσει, διευκρίζει πως θα παραμείνει ανεξάρτητη και δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας στον Realfm είπε χαρακτηριστικά: «Πριν 2-3 χρόνια περίπου, νέα βουλευτής τότε, δεν με ένοιαξε το πολιτικό μου μέλλον, δεν με ένοιαξε το αύριο- γιατί δεν υπήρχαν ΑΝΕΛ τότε- και είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω και να ψηφίσω τόσο επαχθή μέτρα και διαγράφηκα. Δεν πρόκειται να κάνω τώρα πίσω υπάρχει και πολιτική αξιοπρέπεια».
Οσο για τους λόγους που την οδήγησαν σε αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η κ.Ιατρίδη επισημαίνει: «Οι λόγοι αποχώρησης μου δεν έχουν να κάνουν με συνομιλίες με κανένα χώρο ή κόμμα" σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά αποχώρησε γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκφράζουν πια την κοινωνία. Είχα πει ότι πρέπει να γίνει αυτοκριτική μας. Να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και για ποιο λόγο χάσαμε την επαφή με την κοινωνία. Δεν έγινε αυτό» για να συμπληρώσει «Έστειλαν ηχηρό μήνυμα οι Έλληνες πολίτες και κυρίως στους ΑΝΕΛ».
Σε ερώτηση εάν διαφωνεί με το πρόγραμμα του κόμματος η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, απάντησε: «Ήμασταν σαφείς, δεν καταφέραμε να το επικοινωνήσουμε κα να το μεταλαμπαδεύσουμε. Δεν διαφωνώ με το πρόγραμμα, αλλά με την πολιτική-αλλοπρόσαλλη πολλές φορές-που ακολουθήθηκε».
Η κριτική της εστιάζεται στο... φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και συμπληρώνει: «Τη μια έχουμε κόκκινες γραμμές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τη άλλη δεν έχουμε, έχουμε σαφές οικονομικό πρόγραμμα αλλά σε άλλα ζητήματα νομίζω δεν είμαστε αρκετά ξεκάθαροι. Δεν το κρίνω εγώ. Μας έχουν κρίνει προ πολλού οι συμπολίτες μας. Κάτι δεν κάνουμε και κάτι δεν κάνουμε καλά».
Σε ερώτηση εάν διαφωνεί με την θέση του Πάνου Καμμένου σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας η κυρία Ιατρίδη είπε: «Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί και πολωθεί γύρω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση. Όμως εννοείται ότι δεν θα πρέπει να στηριχθεί ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση αυτή, τη σκληρή και βάρβαρη πολιτική της».
Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ιατρίδη ξεκίνησε η επικοινωνιακή αντεπίθεση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο να ζητάει την επιστροφή της έδρας και τις τοπικές οργανώσεις σε Ρόδο και Κω να επιτίθενται με βαρύς χαρακτηρισμούς εναντίον της βουλευτή.
Για τα σενάρια που θέλουν την Ιατρίδη να επιστρέφει, αργά η γρήγορα στην αγκαλιά της ΝΔ, παρά τις επίσημες τοποθετήσεις, υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
Με κεντρική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το κόμμα θα ξεκινήσει διεύρυνση θέλοντας να επαναφέρει στους κόλπους του ψηφοφόρους και στελέχη που πήγαν σε "συγγενή" κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Ήδη ο τέως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολιτικός φίλος της Μίκας Ιατρίδη κ. Μαρκόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ, ενώ κορυφαίο στέλεχος του κόμματος είναι η υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, κουμπάρα της Ιατρίδη.
Ηδη ο πολιτευτής της ΝΔ κ.Παππάς έκανε δήλωση με την οποία χαιρετίζει πιθανή επιστροφή της Ιατρίδη στο κόμμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς έχει προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.
Από την άλλη, κυρίως στη Ρόδο, κορυφαία στελέχη όπως ο βουλευτής κ. Υψηλάντης είναι κάθετα αντίθετα με την επιστροφή της Ιατρίδη και αναμένεται να θέσουν βέτο. Υπενθυμίζουν ότι η Ιατρίδη κράτησε σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή και χρησιμοποίησε σκληρές, απαξιωτικές εκφράσεις τόσο για την πολιτική της ΝΔ όσο και για τον πρωθυπουργό που 'έχουν προκαλέσει τη βάση του κόμματος.

H ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε η Μίκα Ιατρίδη στις; ιστοσελίδες tvxs.gr και ipolitics.gr

Κυρία Ιατρίδη, ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Είστε το πρόσωπο της επικαιρότητας μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης σας. Η πρώτη ερώτηση είναι προφανής: Τί σας οδήγησε στην παραίτηση σας από βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γιατί αποφασίσατε να ανεξαρτητοποιηθείτε σε αυτήν τη χρονική στιγμή.

Για να μη μπείτε στη διαδικασία να αναζητήσετε σκοτεινά κίνητρα γι” αυτήν μου την απόφαση, σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι κινούμαι μόνο στο φως και με μοναδικό μου κίνητρο το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αυτό το ίδιο κίνητρο που με έκανε πριν τρία, περίπου, χρόνια να αρνηθώ να προσυπογράψω μία καταστροφική πολιτική γεγονός που είχε οδηγήσει τότε στη διαγραφή μου.
Το ίδιο κίνητρο, που με ώθησε πριν δύο χρόνια να ενώσω τις δυνάμεις και τη φωνή μου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με όραμα και στόχο να σταθούμε εμπόδιο σε πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα και τους πολίτες και να αναδείξουμε μία εναλλακτική λύση.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο, επιβεβαίωσε αυτό το οποίο φοβόμουν και που με κάθε μέσο προσπάθησα να μεταφέρω εδώ και καιρό, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο και ότι ο προσανατολισμός μας χρειαζόταν επαναπροσδιορισμό. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, όπως πρέπει να κάνουν όλοι, για την αποτυχία μας να εκφράσουμε όπως έπρεπε και όπως πιστεύω ότι μπορούσαμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.
Εύχομαι και ελπίζω το κίνημα να αναζητήσει και να βρει εν καιρώ τη χαμένη του ταυτότητα και το σωστό του προσανατολισμό έστω και χωρίς εμένα. Όμως, στις ιστορικές στιγμές κρίσης που περνά η χώρα, ο χρόνος κυλά με διαφορετική βαρύτητα απ” ότι σε φυσιολογικές συνθήκες και οι πολίτες δεν έχουν τα περιθώρια να περιμένουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή οποιοδήποτε κόμμα να βρει το δρόμο του. Χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις άμεσα.

Μιλώντας για “άμεσες λύσεις” και για “προσανατολισμό” με οδηγείτε στην επόμενη, αναπόφευκτη ερώτηση: Θα προσανατολιστείτε προς κάποιο άλλο κόμμα; Ακούγεται έντονα, για παράδειγμα, ότι υπάρχει ένα φλερτ με τη Νέα Δημοκρατία, από την οποία και προέρχεστε, αρχικά, εξάλλου.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την άμεση κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων και θέσεων για θέματα εξαιρετικά επείγοντα και καίρια. Θέσεων που θα ξεπερνούν τα πολιτικά και κομματικά συμφέροντα και θα βάζουν τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση. Χρειαζόμαστε περισσότερο πολιτικό διάλογο ουσίας και εθνικής συνεργασίας για την πραγματική έξοδο απ” την κρίση και λιγότερες συζητήσεις μικροκομματικού χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση ή την αποδυνάμωση νέων ή παλαιότερων κομμάτων και κινημάτων.
Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή, δε με εκφράζει κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και προτίθεμαι να εξαντλήσω τα όσα πλεονεκτήματα παρέχει η ανεξαρτητοποίηση μου για να εκφράσω, ως ανεξάρτητη βουλευτής, με όση δύναμη μου δώσει ο Θεός, ο κόσμος και τα πιστεύω που υπηρετώ, τις προτάσεις που θεωρώ ότι θα εξυπηρετήσουν περισσότερο και καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων που υποφέρουν απ” την κρίση.

Σύμφωνοι, αλλά η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι ιδιαίτερα ρευστή. Σε λίγους μήνες για παράδειγμα θα κληθείτε να πάρετε θέση απέναντι στη στήριξη ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση. Τί σκοπεύετε να πράξετε τότε;

Νομίζω πως πριν έρθει η ώρα να μιλήσουμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα χρειαστεί να τοποθετηθούμε με εθνική ευθύνη απέναντι σε πολύ σημαντικότερα για το λαό και τη χώρα θέματα, όπως τη διευθέτηση του χρέους, την χάραξη ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων που να βοηθά εκατομμύρια Έλληνες να ξαναζήσουν με αξιοπρέπεια, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας, το τέλος της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας. Η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να περιμένει. Προς το παρόν δεν έχουμε δει καν ποια θα είναι τα προτεινόμενα πρόσωπα.

Αν, και ίσως αισθάνεστε ότι το έχετε καλύψει ήδη, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν σκέψεις ένταξης ή συνεργασίας σας με φημολογούμενες υπό δημιουργία ομάδες, πιθανώς ακόμη και από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ανεξαρτητοποιήθηκαν πρόσφατα, όπως, εσείς.

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Μην περιμένετε να δείτε τέτοιες εξελίξεις.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για αποστασία και για οργανωμένη προσπάθεια της ΝΔ να πετύχει τη διάλυση του κόμματος του. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι του είπατε πως δεν έχετε κάτι προσωπικό μαζί του αλλά αποχωρείτε για να προστατέψετε τις σχέσεις σας με τους ψηφοφόρους σας.

Οι αποφάσεις μου δε λαμβάνονται κατόπιν δημοσκοπήσεων στους ψηφοφόρους μου. Δε μου ζήτησαν και δε θα μου ζητούσαν ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό που οι συμπολίτες μου, που με εμπιστεύονται και με ψηφίζουν, μου ζητούν είναι να τους λέω την αλήθεια και να πράττω κατά συνείδηση, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου και της Ελλάδας, κάτι που στην πολιτική δεν είναι, πλέον, αυτονόητο και κάτι το οποίο τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή.
Για αυτό και δεν φοβήθηκα να πω «όχι» στο μνημόνιο, αν και ήξερα ότι αυτή η απόφαση θα οδηγούσε στη διαγραφή μου. Για αυτό και δεν φοβήθηκα ούτε και τώρα να αποχωρήσω από τους Ανεξάρτητους
Έλληνες.
Δεν με νοιάζει αν θα μείνω χωρίς κόμμα και πάω στο σπίτι μου, με νοιάζει να κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό.
Όσον αφορά στον κύριο Καμμένο, φυσικά και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του και σέβομαι τις απόψεις του παρά τις διαφωνίες μας. Αυτό, μέχρι του σημείου που θα σεβαστεί και εκείνος την απόφαση μου και δε θα πει για μένα το παραμικρό που δεν ισχύει και το οποίο θα με θίγει. Τότε θα πρέπει να περιμένει και την ανάλογη απάντηση μου.
Γιατί, έντιμα και ξεκάθαρα, του εξήγησα τι συμβαίνει, τον ενημέρωσα προσωπικά η ίδια και μετά ανακοίνωσα δημόσια την ανεξαρτητοποίηση μου. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον κ. Καμμένο αλλά για τον οποιονδήποτε πει αναλήθειες για μένα. Το δικαίωμα μου να υποστηρίζω τις θέσεις μου είναι αναφαίρετο, μου το έχει δώσει ο κόσμος που με ψήφισε και δε θα αφήσω να γίνει έρμαιο σε κανένα πολιτικό παιχνίδι όπου το μεγάλο ψάρι προσπαθεί να φάει το μικρό ή το μικρό να φάει τη μπουκιά του μεγάλου.


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...