21 Ιαν 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Περαιτέρω έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσλήφθηκε σε ηλικία 17 ετών, στην πρώην κοινότητα Καλυθιών από τον πατέρα της, πρώην κοινοτάρχη και δήμαρχο του πρώην Δήμου Καλλιθέας κ. Ι. Ιατρίδη, η βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μίκα Ιατρίδη αλλά και για τυχόν παρατυπίες στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη μονιμοποίησή της στο δημόσιο μέχρι και τη μετάταξή της στον πρώην Δήμο Ιαλυσού ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικο, ο αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κτιστάκης.
Ο κ. Κτιστάκης αφού μελέτησε την προκαταρκτική δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από αυτοπρόσωπη έρευνα του κ. Μπούτσικου, αλλά και τη διάταξη για την αρχειοθέτησή της κατ' άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έκρινε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να διενεργηθούν κι άλλες προανακριτικές πράξεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο κ. Ι. Ιατρίδης για να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψη της κόρης του σε μια περίοδο που φέρεται να φοιτούσε στο πανεπιστήμιο αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από το υπαλληλικό προσωπικό για να βεβαιωθεί εάν είχε φυσική παρουσία στο Δήμο και στην πρώην κοινότητα.
Θυμίζουμε ότι η πλευρά Ιατρίδη έχει τονίσει ότι η απασχόλησή της ήταν με σύμβαση έργου και ότι η φυσική της παρουσία δεν ήταν απαραίτητη στο Δήμο. Μεταξύ άλλων ο κ. Ιατρίδης κατέθεσε ότι το έτος 1996 συναντήθηκε με τον αείμνηστο κ. Γεώργιο Μαύρο ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Βουδούρη. Το Ιδρυμα ζήτησε να χρηματοδοτήσει ένα έργο κοινωνικού χαρακτήρα στην κοινότητα και έγινε πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού. Η κ. Ιατρίδη, στο διάστημα εκείνο βρισκόταν στην Αθήνα και ανέλαβε, στα πλαίσια μιας νέας σύμβασης έργου, να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες ως σύνδεσμος μεταξύ του Ιδρύματος και της κοινότητας. Οι διαδικασίες, όπως κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος, ολοκληρώθηκαν και ο βρεφονηπιακός σταθμός παραδόθηκε το έτος 2001.
Ο κ. αντεισαγγελέας ζητεί παραπέρα να γίνει αυτοπρόσωπος έλεγχος από αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών στο Δημαρχείο Καλλιθέας για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πράγματι καταστροφή από πλημμύρα του αρχείου και εάν χάθηκαν πράγματι τα στοιχεία που αφορούσαν την πρόσληψή της, σε ηλικία 17 ετών, το έτος 1994.
Ζητεί παραπέρα να ελεγχθεί εάν εισπράχθηκαν τα εντάλματα πληρωμής που είχαν εκδοθεί επ' ονόματί της και εάν ναι, σε ποιο ύψος ανήλθαν οι αμοιβές της.
Θυμίζουμε ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει κρίνει ότι δεν προκύπτει η διάπραξη ποινικού αδικήματος και ότι οι σχετικές καταγγελίες τυγχάνουν προφανώς αβάσιμες.
Διαπίστωσε συγκεκριμένα ότι για την αρχική πρόσληψη της κ. Ιατρίδη το 1994, με σύμβαση μίσθωσης έργου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Thermie», δεν υφίστανται έγγραφα καθώς αυτά καταστράφηκαν σε πλημμύρα.
Από εκεί και πέρα με το αριθμ. Πρωτ. Οικ. 10874 έγγραφο που εξέδωσε την 1η Μαρτίου 1996 ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, επετράπη στην κοινότητα Καλυθιών η κατ' εξαίρεση του μέτρου της αναστολής των διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, πρόσληψη 7 ατόμων και συγκεκριμένα ενός μηχανολόγου, ενός μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτων, ενός οδηγού, ενός ιατρού, δύο εργατών και ενός διοικητικού υπαλλήλου.
Την 1η Ιουνίου 1996 δυνάμει της ως άνω έγκρισης προσλήφθηκε στη θέση του διοικητικού υπαλλήλου η κ. Μίκα Ιατρίδη με σύμβαση μίσθωσης έργου.
Ακολούθησε την 18η Φεβρουαρίου 1997 το αριθμ. 7708 έγγραφο του τότε υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λ. Παπαδήμα προς την πρώην κοινότητα με το οποίο εγκρίθηκε η απασχόληση 11 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.
Η συγκεκριμένη υπουργική έγκριση χρησιμοποιήθηκε για την επαναπρόσληψη της κ. Ιατρίδη με νέα σύμβαση, την 3η Ιανουαρίου 1998.
Η μονιμοποίησή της έγινε, όπως επισημαίνει στη διάταξή του ο κ. Μπούτσικος, το έτος 1998 δυνάμει της από 27-3-1998 απόφασης του πατέρα της και με επίκληση των διαλαμβανομένων στο άρθρο 32 του Ν. 2508/1997 "Βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη των πόλεων και οικισμών της χώρας και άλλες διατάξεις".
Ο κ. Μπούτσικος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μονιμοποίηση της κ. Ιατρίδη έγινε με διαδικασίες που ελέγχθηκαν από τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, που τις ενέκριναν και τις δημοσίευσαν, ενώ επισημαίνει ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για παρατυπίες στις διαδοχικές προσλήψεις της.
Πέραν τούτου επισημαίνει ότι μέχρι και τη μονιμοποίησή της δεν προέκυψε ότι μισθοδοτήθηκε ενώ σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που εξέδωσε αυτές φέρονται να εκδόθηκαν για την πληρότητα του υπηρεσιακού της φακέλου και του έργου που ανέλαβε στα πλαίσια του προγράμματος που συμμετείχε.
Αν ήθελε μάλιστα υποτεθεί, όπως αναφέρει ο κ. Μπούτσικος, ότι έλαβε μισθό τα έτη 1997 και 1998, διάστημα στο οποίο εκδόθηκαν οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και στην περίπτωση αυτή, νομίμως θα είχε καταβληθεί αφού οι προσλήψεις της έγιναν νόμιμα δυνάμει των ως άνω υπουργικών αποφάσεων.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...