7 Φεβ 2011

ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ

limmata falhraki from NewsKosmos.com on Vimeo.


Στην παραλία φαληρακίου από το πρωί αδειάζουν τα λύματα μαζί με όμβρια που είχαν εγκλωβιστεί στο προβληματικό και πλημμυρισμένο αντλιοστάσιο που συνδέεται με το έργο Αρχάγγελος - βοδι. Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καλλιθέας απέναντι από τα ξενοδοχεία Palladium-Ellisium.
Ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Χαραλάμπης δίνει εξηγήσεις στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ για την κατάσταση του έργου το οποίο εκτέλεσε η Νομαρχία Δωδεκανήσου και απευθύνει έκκληση για την άμεση επιδιόρθωση του.
Η ευθύνη της βλάβης βαρύνει και τους Ξενοδόχους της περιοχής οι οποίοι, εκτός των λυμάτων συνέδεσαν προφανώς και τα όμβρια των επιοχειρήσεών τους, με αποτέλεσμα την πλημμύρα και την καταστροφή του αντλιοστασίου.

ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Η ΚΥΡΙΑΚΗ

Με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ", τη Φιλαρμονική Καλυθιών, τον σύλλογο γυναικών "Μεσόγειο" η προσεχής Κυριακή 13 Φεβρουαρίου χαρακτηρίζεται ως ημέρα "εθελοντισμού" για το χωριό μας.
Μηχανήματα του δήμου με εργαζόμενους και επιστάτες θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην πλατεία προκειμένου μαζί με τους εθελοντές κατοίκους να γίνουν εργασίες υπέρ του περιβάλλοντος με καθαρισμό και απομάκρυνση σκουπιδιών από διάφορα σημεία αλλά και εργασίες καλωπισμού της περιοχής όπως το κλάδεμα δέντρων.
Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι στην εποχή του Καλλικράτη και της οικονομικής κρίσηςοι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να οργανωθούν και να ακολουθήσουν τον δρόμο του εθελοντισμού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν αυξημένη ποιότητα ζωής.
Να λοιπόν μία καλή ευκαιρία να δείξουμε όλοι ότι είμαστε ενεργοί πολίτες στην πράξη και όχι στα λόγια και θέλουμε το καλό του τόπου μας.
Από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου μέχρι τον τελευταίο μαθητή σχολείου ας δώσουμε το παρών σε αυτή την ημέρα εθελοντισμού για να αποτελέσει μία αρχή βελτίωσης της καθημερινότητάς μας.
Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και συντονισμό των δράσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το μέλος του τοπικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αντωνά στο τηλ. 6937429654

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...