13 Απρ 2011

KAI ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ




ΓΕΜΙΣΕ... ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ



Η ομάδα νεαρών που εδώ και λίγες μέρες εθελοντικά ανέλαβε να βελτιώσει την εικόνα παλιών σπιτιών στο χωριό μας χθες το απόγευμα έκανε ένα... θαύμα στην πλατεία. Το παλιό γωνιακό οίκημα που μαζί με την πινακίδα ανακοινώσεων αποτελούσε σημείο αισθητικής μόλυνσης άλλαξε εικόνα και γέμισε... λουλούδια εξαιτίας της πρωτοβουλίας των νεαρών παιδιών.
Για άλλη μία φορά συγχαρητήρια και όσοι μπορούν και έχουν χρόνο ας ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Δεκτές και υλικές δωρεές όπως χρώματα και πινέλα.

"ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΠΡΟΟΔΟΣ
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια περιουσία που καταρρέει αλλά και τον κίνδυνο να θρηνήσουμε κι άλλα ανθρώπινα θύματα στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου όπου εκτελούνται εργασίες, έκρουσε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο αντιπρόεδρός της και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Η Ρόδος Μπροστά» Γιάννης Φλεβάρης.

Ο κ. Φλεβάρης ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη συνεργασία όλων για να σωθεί η δημόσια περιουσία παράλληλα με τις πιέσεις που πρέπει όπως είπε να ασκηθούν για την ολοκλήρωση των έργων στην εθνική οδό όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα μέχρι σήμερα.
Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση των έργων διαπλάτυνσης στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου ζήτησε παράλληλα ο κ. Φλεβάρης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ομόνοια και σύμπνοια πέρα από κομματικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις για να προχωρήσει το έργο.
«Για να ολοκληρωθεί διαπλάτυνση δέκα χιλιομέτρων σε υφιστάμενο δρόμο, διανύσαμε τρία ολόκληρα χρόνια και το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί. Πληροφορούμαι, ότι δόθηκε υπόσχεση στο δήμαρχο πως εως 15 Ιουνίου το έργο θα παραδοθεί. Ζητώ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να βγει μπροστά και να διασφαλίσει την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου. Το θέμα αυτό αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα καθημερινής υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας, ενώ δεκάδες είναι τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές που έχουν σημειωθεί από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες. Πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε γιατί το θέμα δεν σηκώνει αντιπαραθέσεις, ούτε προσφέρεται για αντιπολιτευτικό λόγο. Θα μας βρείτε όλους ενωμένους σε κάθε θέμα που αφορά το καλό του νησιού μας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
«Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει. Η εικόνα του νησιού μας δεν είναι αυτή που πρέπει. Οφείλαμε να διασφαλίσουμε όλοι μας και ο δήμος και η περιφέρεια και το κράτος συνολικά, ότι το έργο θα παραδοθεί το αργότερο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Φτάσαμε σήμερα στο σημείο να εκφράζουμε την ευχή ότι θα παραδοθεί στις 15 Ιουνίου. Είναι πολύ αργά, φοβάμαι ότι ενδεχομένως θα καθυστερήσει περισσότερο. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Πρέπει να δείξει η πολιτεία με έργα και όχι με λόγια ότι ο δήμος-κυβερνείο που εξήγγειλε με το θεσμό του “Καλλικράτη”, μπορεί να ολοκληρώσει έστω και με καθυστέρηση, κάποια σημαντικά έργα. Αλλιώς για μια ακόμη φορά θα έχουμε μείνει στα λόγια. Ο λόγος μου δεν είναι καταγγελτικός γιατί για την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί την έχουμε όλοι εμείς που δεν εκφράζουμε πιο δυναμικά τη διαμαρτυρία μας» αναφέρει ο κ. Φλεβάρης με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...