21 Μαρ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"




Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2007 με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση;
Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.
Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σύδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα- την Ώρα της Γης. Αυτή η τεράστια συλλογική προσπάθεια μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2% , μέγεθος ανάλογο της απομάκρυνσης από την κυκλοφορία 48.000 αυτοκινήτων για μία ώρα.
Στην Ελλάδα ξεκίνησε η ιδέα το 2008 στην Αίγινα όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία να τιμήσουν την μέρα αυτή, διοργανώνοντας μια εκδήλωση στο λιμάνι του νησιού ευαισθητοποιώντας ένα μεγάλο πλήθος που έμεινε αποσβωλομένο από τη θέα των κεριών.
Στην συνέχεια όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας μας υιοθέτησαν την ιδέα και τιμούν κάθε χρόνο αυτή την ημέρα σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ που αποθεώνονται με το φαντασμαγορικό φως των κεριών.
Σήμερα, λάβανε την πρωτοβουλία οι γυναίκες της Μεσογείου να διοργανώσουν μία μικρή εκδήλωση ώστε να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην ιδέα αυτή κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Θα συλλεχθούν ζωγραφιές από τα παιδιά των σχολείων, ώστε να εκτεθούν την ημέρα αυτή και θα βραβευτούν οι καλύτερες με θέμα φυσικά την Γη μας. Επίσης κάποιες δραστηριότητες για τα παιδιά με παιχνίδι και εκμάθηση για την προστασία του πλανήτη που ζούμε, ετοιμάζονται από τα μέλη του συλλόγου.
Την ημέρα αυτή, στα περισσότερα σημεία της Γης, θα σβήσουν όλα τα φώτα, στις 8.30μμ, ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Ο σύλλογος με την σειρά του, ζητάει από τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, σβήνοντας και όλα τα φώτα του νησιού!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον σύλλογο, στον τοπικό μας σύμβουλο Μιχάλη Σταυρή και τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Δώρο, για την συμβολή του ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, και στα σχολεία μας, το 1ο και το 2ο δημοτικό και τα νηπιαγωγεία  τα οποία θα αφιερώσουν το δικό τους χρόνο στα παιδιά για να φέρουν εις πέρας την αποστολή για τις ζωγραφιές!
Το Σάββατο λοιπόν, στις 23 Μαρτίου και ώρα 6.30μμ, θα ξεκινήσει η εκδήλωση για την ώρα της Γης, στην πλατεία των Καλυθιών. Σας περιμένουμε όλους εκεί!!

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ


Αναγνώστης του blog έστειλε φωτογραφία με μεταλλικό φρεάτιο που κλάπηκε από οικοδομή στο δρόμο Καλυθιές-Ψίνθος. Οι άγνωστοι δράστες που αφαιρούν ότι μεταλλικό αντικείμενο μπορεί να πουληθεί αδιαφορούν για την επικινδυνότητα που αφήνουν πίσω τους και νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους. Τέτοια άτομα είναι επικίνδυνα και πρέπει να εντοπιστούν.
Σχεδόν παντού στην περιοχή μας άγνωστοι αφαιρούν φρεάτια και καπάκια από στύλους ηλεκτροφωτισμού. Σχεδόν γυμνές είναι όλες οι κολώνες φωτισμού γύρω από το μοναστήρι του Προφήτη Αμώς.  Η καλοκαιρινή σεζόν είναι προ των πυλών και για μια άλλη φορά ο δήμος καλείται να βρει πόρους για να αντικαταστήσει τα κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα. Ολοι εμείς θα πληρώσουμε τους κλέφτες που ζουν ανάμεσά μας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ




Στην περιοχή Φαληρακίου βρέθηκαν τα δύο σκυλιά των φωτογραφιών. Ενα αρσενικό τεράστιο ποιμενικό με κόκκινο λουρί και ένα θηλυκό μικρότερο, επίσης με κόκκινο λουρί. Είναι πολύ υπάκουα, καθαρά, καλοαναθρεμένα σκυλιά και πιθανότατα χάθηκαν από το σπίτι όπου βρισκόταν.
Οποιος γνωρίζει τους ιδιοκτήτες ας επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6950477994 ή 2241086588.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ








Ο σύλλογος γυναικών Ρόδου, Μεσόγειος, έδωσε το δικό του παρόν στο φετινό καρναβάλι των Καλυθιών με ένα εντυπωσιακό άρμα και με πολύ  όμορφες χειροποίητες στολές. Το θέμα της συμμετοχής τους, ήταν «σοκολατοκαραμελόσπιτο, Χάνσελ και Γκρέτελ και βλέποντας κανείς το άρμα αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο εργάστηκαν τα μέλη για ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα.





Στην συνέχεια και για να τιμήσουνε την έναρξη της Σαρακοστής, ο σύλλογος Μεσόγειος, διοργάνωσε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στον ιερό χώρο της Αγίας Παρασκευής Καλυθιών, την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, όπου με μουσική και χορό, με την παρουσία όλως των φίλων του συλλόγου,  μα και με το πέταγμα του χαρταετού, ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή μέρα.
Το διοικητικό συμβούλιο της Μεσογείου καθώς και τα μέλη του, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε έμπρακτα την στήριξή του στους σκοπούς του συλλόγου.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τις γυναίκες της Μεσογείου και μια ευχή για υγεία σε όλους και καλή Σαρακοστή!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...