1 Σεπ 2008

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ


Στο βιντεάκι που υπάρχει σε προηγούμενη ανάρτηση και παίχτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υπάρχει ένας επιχειρηματίας που λέει ότι όποιο μαγαζί δεν λειτουργεί σωστά να κλείσει. Είναι ο ίδιο άνθρωπος που πέρσι στο μαγαζί του, στο κέντρο του Φαληρακίου είχε αυτό το ομοίωμα...
(Συγνώμη για τη φωτογραφία).
"Κράξιμο" που χρειάζονται ορισμένοι...

ΘΕΛΕΙ ΤΟ... ΒΙΑΓΚΡΑ ΤΗΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ!


Η πεσμένη κολώνα, στην είσοδο του χωριού, παραμένει εκεί, επικίνδυνη και έτοιμη να τραυματίζει οδηγούς και οχήματα. Κανείς δεν φροντίζει να την απομακρύνει. Ας την βλέπουν οι τουρίστες... Και τι έγινε; Κάποια στιγμή θα διορθωθεί...

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ



"Με χαρτί, μολύβι και κόλλα... τα νηπιαγωγάκια είναι έτοιμα για όλα"

Μία καλή φίλη από το χωριό μας, η νηπιαγωγός Νίτσα Αργυρού, έκανε τις σκέψεις της και τις γνώσεις της βιβλίο προσπαθώντας να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά στα πρώτα τους σχολικά βήματα.
Ένα βιβλίο σχεδιασμένο και γραμμένο για τα παιδιά που θα πάνε ή που πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο και τα παιδιά που θα πάνε στο Δημοτικό Σχολείο. Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας που καλύπτουν και τις πέντε ενότητες που περιλαμβάνει το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, με ιδιαίτερη έμφαση στα Μαθηματικά και στη Γλώσσα. Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες: - Θα εξασκήσουν τον προφορικό και το γραπτό τους λόγο - Θα διερευνήσουν βασικές μαθηματικές έννοιες και θα οικοδομήσουν σταδιακά την έννοια των αριθμών - Θα παρατηρήσουν και θα προβληματιστούν σε θέματα του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος - Θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους - Θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις στη μουσική και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, το βιβλίο αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε νηπιαγωγό, αφού αποτελείται από φύλλα εργασίας που συμφωνούν με το νέο οδηγό της νηπιαγωγού. Με οδηγό το συγκεκριμένο βιβλίο, η νηπιαγωγός θα μπορέσει να δημιουργήσει δραστηριότητες και ασκήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της δικιάς της τάξης και κάθε παιδιού ξεχωριστά. Τέλος, το βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γονείς που θέλουν να συμβάλλουν στην προετοιμασία του παιδιού τους για το σχολείο.
Αγοράστε το από τα βιβλιοπωλεία στο χωριό, από άλλα κεντρικά σημεία στη Ρόδο, αλλά και μέσω internet. Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/9/2008 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 04/09/2008
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος την 3η Σεπτεμβρίου του έτους 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ενημέρωση Δημάρχου
Θέμα 1ο: Προτάσεις, σχετικά με την δημιουργία Α.Ε. διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου στη Ρόδο. (από αναβολή, Εισηγητής :ο Δήμαρχος)

Θέμα 2ο: Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: Κατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο Καλυθιών. Έγκριση μελέτης οριοθέτησης χειμάρρου περιοχής «παλιάμπελα» Δ.Δ. Κοσκινού. (από αναβολή)
Aνάθεση εκτέλεση του έργου:Συντήρηση σιντριβανιών Φαληρακίου.
Παράταση προθεσμίας παράδοσης των μικρών κάδων απορριμμάτων (Αρ. Μελ. 10/2008)
(Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος)

Θέμα 3ο: Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας
Αποδοχή επιχορήγησης, ποσού 8.500,00 €, για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
Αποδοχή επιχορήγησης, ποσού 40.000,00 €, για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2008.
Αίτηση Αφοί Σπανού για διαγραφή τελών παρεπιδημούντων που βεβαιώθηκαν εκ παραδρομής.
Αποδοχή επιχορήγησης , ποσού 101.712,50 € από Γ΄ Δόση ΣΑΤΑ, για επενδυτικές δραστηριότητες.
Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου (υποκατ. Καλυθιών)-Ορισμός διαχειριστών και υπεύθυνου για e-banking. (Εισηγητής:ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Ρηνιού)

Θέμα 4ο : Μετατροπή της αμιγούς δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρησης Αστικών Συγκοινωνιών Καλλιθέας (ΔΕΑΣΚ) σε Κοινωφελή Επιχείρηση του άρθρου 254 του ΔΚΚ (Ν. 3463/2006).
(Εισηγητής:ο Δήμαρχος)

Θέμα 5ο : Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑΚ.
(Εισηγητής:ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Τσαλίκης Δημήτριος)

Θέμα 6ο: Έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2007, Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Καλλιθέα-Ρόδος Αειφορία».
(Εισηγητής: ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Παπαελευθερίου Ελευθέριος)

Θέμα 7ο: Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του έργου: Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος διαχείρισης Ποιότητας των διευθύνσεων: Γραφείο Προγραμματισμού-Οργάνωσης, Πληροφορικής και Ανάπτυξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου. (Εισηγητής :ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Ρηνιού)

Θέμα 8ο:Επιχορήγηση αθλητικών σωματείων, σύμφωνα με εισήγηση του ΔΟΑΝ. (Εισηγητής :ο Πρόεδρος του ΔΟΑΝ κ. Ποτήρης Μιχαήλ)
Αίτηση Συλλόγου Φιλαρμονικής Καλυθιών για επιχορήγηση.
(Εισηγητής :ο Πρόεδρος του ΜΕΚΤΟ κ. Αϊβάζης Τσαμπίκος)

Θέμα 9ο : Ψήφιση πίστωσης για κάλυψη εξόδων μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα. (Εισηγητής:ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Φλεβάρης)
Θέμα 10ο :Επιστολή Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας για συμπαράσταση στους Σέρβους του Κοσσόβου.
(Εισηγητής :ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΠ κ. Ηλιάδης Ηλίας)

Θέμα 11ο:
Διάφορα Αιτήματα
Τοκούζη Γεώργιου για διάνοιξη δρόμου και κατασκευή βάσης για τοποθέτηση κεραίας της ΕΡΤ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...