20 Μαΐ 2014

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θολή παραμένει η κατάσταση με την σταυροδοσία των υποψηφίων κάθε συνδυασμού. Τα έγκυρα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν από το πρωτοδικείο Ρόδου την Τετάρτη.
Στις δημοτικές εκλογές δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο αριθμός των εδρών που θα πάρουν οι παρατάξεις στον πρώην δήμο Καλλιθέας. Το πιθανότερο είναι 4 έδρες να πάρει ο νικητής και από μία ο δεύτερος της κατάταξης και ο τρίτος.
Τρίτη είναι η παράταξη Χατζηευθυμίου που πιθανότατα θα εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο από τον Σάκη Πολυχρόνη.
Στην παράταξη Χατζηδιάκου (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα νικήσει και στον 2ο γύρο) προηγούνται κατά σειρά Κωνσταντίνου, Σταυρής (μάλλον εκλέγονται), Σαρίκας, Κυριαζής και Ψυλλάκης. Να σημειωθεί ότι όλοι ελπίζουν να πάρουν καλή θέση κερδίζοντας ψήφους εκτός της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας.
Εάν τελικά επικρατήσει ο Χατζηδιάκος την πλειοψηφία στο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών θα αποτελούν οι Μιχάλης Καφετζής, Σάββας Κώστας και Μάτα Βαγιανού.
Στην παράταξη Καρίκη προηγούνται στο δημοτικό ψηφοδέλτιο οι Τάκης Τοκούζης και Σάββας Παγωνάκης ενώ στο τοπικό οι Παναγιώτης Αντωνάς και Μιχάλης Σωτηράκης.
Τέλος στο τοπικό συμβούλιο της παράταξης Χατζηευθυμίου περισσότερους ψήφους πήρε ο Νίκος Ταχραμάνης.
Στις Περιφερειακές εκλογές όλα είναι ρευστά και όλα θα ξεκαθαρίσουν την 2η Κυριακή. Εάν εκλεγεί ο Χατζημάρκος τότε θα πάρει περισσότερες έδρες ανοίγοντας τον δρόμο για τους Φλεβάρη-Σωτρίλλη. Η παράταξη Μαχαιρίδη ήρθε 3η στις Καλυθιές και δεν υπάρχουν ελπίδες εκλογής συμβούλων.
Το συμπέρασμα των εκλογών είναι ότι οι Καλυθιές ακολούθησαν το ρεύμα του υπόλοιπου νησιού δίνοντας μεγάλες νίκες σε Χατζηδιάκο και Χατζημάρκο. Μάλιστα ο Χατζηδιάκος πλησίασε σε ποσοστό, το 50% στον πρώην δήμο Καλλιθέας αποτέλεσμα του "ισχυρού" ψηφοδελτίου που παρουσίασε. Οι υποψήφιοί του έκαναν πρωτοφανή κινητοποίηση πριν τις εκλογές και "δικαιώθηκαν".
Να σημειωθεί ότι τραγελαφική ήταν η εικόνα κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων αφού οι δικηγόροι στα εκλογικά τμήματα όχι μόνο επέτρεψαν την παρουσία υποψηφίων στις αίθουσες αλλά τους ζήτησαν να βοηθήσουν και στη διαδικασία κάτι που οδήγησε σε φραστικά επεισόδια και... παρεμβάσεις με αποτέλεσμα να κληθούν και αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του blog δύο υποψήφιοι σε τοπικό της ίδιας παράταξης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες όταν ο ένας ζήτησε τον λόγο για τα πάρα πολλά ψηφοδέλτια με μονοσταυρία που βρέθηκαν στις κάλπες (περίπου 150) ενώ προεκλογικά είχε γίνει συμφωνία για αποφυγή τους ενός εκλεκτού.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...