21 Μαΐ 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ, ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Την Παρασκευή από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου , σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου Ελληνα, κατοίκου Καλυθιών Ρόδου , διότι όπως προέκυψε από διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση:

α) κατά το χρονικό διάστημα από 16-01-2011 έως 19-05-2011 παραβίασε συνολικά εννέα (9) σταθμευμένα ΙΧΕ αυτοκίνητα, σπάζοντας με πέτρα τα τζάμια των θυρών τους, στην περιοχή «Παναγία Τσαμπίκα Υψηλή» Αρχαγγέλου Ρόδου, από τα οποία αφαίρεσε χρήματα , κοσμήματα , κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα και
β) την 14 και 19-05-2011 στην προαναφερόμενη περιοχή και με την ίδια μέθοδο προκάλεσε φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧΕ αυτοκίνητα .

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χρυσές αλυσίδες και μία κάρτα αναλήψεως χρημάτων , τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους , ενώ τα λοιπά αφαιρεθέντα αντικείμενα όπως ομολόγησε , τα απέρριπτε σε κάδους απορριμμάτων .

Ο ανωτέρω δράστης δεν συνελήφθη , λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου .

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ



Η κατάληψη χωρίς όρια από ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες θα σταματήσει, σύμφωνα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία θα παρεμβαίνει σε όλες τις παραλίες που δεν έχει αφεθεί ελεύθερος χώρος για το κοινό.
Στην περιοχή μας το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε μικρές δημοφιλείς παραλίες όπως το Λαδικό και το Αντονι Κουίν όπου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι αδύνατον να πάει κάποιος και να απλώσει την πετσέτα του αφού υπάρχουν δεκάδες ξαπλώστρες εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης από Ιταλούς, κυρίως, τουρίστες..
Το καλοκαίρι έρχεται και ο Ιωάννης Τέντες, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προανήγγειλε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταλαμβάνονται ολοκληρωτικά οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής και θαλάσσια ποδήλατα.
Η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού που δεν επιθυμεί να ενοικιάσει ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες είναι πολύ σημαντική.
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές: "Είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού. Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες".
Να δούμε εάν θα γίνουν έλεγχοι και στις παραλίες που βρίσκονται μπροστά από πολυτελή ξενοδοχεία οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν "άβατο" για τους απλούς πολίτες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...