31 Μαρ 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Από φίλο του ποδοσφαίρου λάβαμε προς δημοσίευση την παρακάτω επιστολή:
Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε θεατές γεγονότων στα ποδοσφαιρικά πράγματα και όχι μόνο, του τόπου μας τα οποία θεωρώ πως είναι σημεία των καιρών. Τρανταχτό παράδειγμα ο πιθανός δεύτερος υποβιβασμός της ιστορικής ομάδας μας ΄΄ Απόλλων Καλυθιών ΄΄. Παραθέτω λοιπόν κάποια γεγονότα των τελευταίων χρόνων χωρίς να θέλω να θίξω κάποιους.
Ο υποβιβασμός της ομάδας ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια ως υποβιβασμός κατ’ αρχή στην καρδιά μας αφού κάποιοι που ασχολήθηκαν με την ομάδα κατάφεραν, προφανώς χωρίς να το θέλουν, να διώξουν το μεγαλύτερο κομμάτι του χωριού μακριά από την ομάδα με αποτέλεσμα την οικονομική και όχι μόνο διολίσθηση της ομάδας. Μέσα σε αυτό το κομμάτι το οποίο κατάφεραν να απομακρύνουν υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να προσφέρουν στην ομάδα είτε με γνώσεις στο ποδόσφαιρο (προπονητές) είτε με οικονομική επιφάνεια (επιχειρηματίες).
Ένα άλλο λάθος που έγινε ήταν η διάλυση πριν από κάποια χρόνια των ακαδημιών της ομάδας με αποτέλεσμα να ξοδεύονται περισσότερα χρήματα στην στελέχωση της ομάδας από παίχτες ξένους προς τον τόπο.
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην ανάγκη για την δημιουργία (καλώς ή κακώς) μιας δεύτερης ομάδας, αρχικά των ψαράδων και στη συνέχεια Ερμή.
Και εδώ είναι που αρχίζουν τα πραγματικά δεινά για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία του τόπου. Μέχρι που ο Ερμής ήταν σε μικρότερη κατηγορία από τον Απόλλων ήταν σχεδόν όλα καλά, μέχρι που αναπόφευκτα ο Ερμής έφτασε να παίξει στην πρώτη κατηγορία. Παιχνίδι Απόλλων – Ερμής αποτέλεσμα το χωριό χωρισμένο στα δύο και κάποιοι στη μέση μην έχοντας τη δύναμη ή τη θέληση να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Κάθοδος του Απόλλων στην δεύτερη κατηγορία και τότε ξεκινούν τα πιο δύσκολα το χωριό όχι απλά χωρίζεται στα δύο αλλά υπάρχουν και κατηγορίες μεταξύ των ομάδων για την κατάντια του χωριού.
Γίνεται προσπάθεια για την συνεργασία των ομάδων αλλά και πάλι κάποιοι οι οποίοι είχαν και έχουν συμφέροντα δεν θέλουν την συνεργασία με αποτέλεσμα να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία για την συνένωση – συνεργασία.
Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα βλέπουμε τον πιθανό υποβιβασμό της ομάδας στην Γ΄ κατηγορία και τα οικονομικά προβλήματα να μαστίζουν και τις δύο ομάδες.
Μήπως λοιπόν έχει φτάσει τελικά το σημείο μηδέν, το σημείο μετά το οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή?
Μήπως θα πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τις διαφορές μας, αν υπάρχουν αυτές?
Μήπως θα πρέπει να αφήσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να δούμε το καλό των παιδιών μας?
Μήπως πρέπει να γίνει μια ομάδα, με το όποιο όνομα έχει αυτή, ώστε να σταματήσει η ξεφτίλα μας?
Τα στοιχεία του επιστολογράφου είναι στη διάθεση του blog

ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ
















Διπλή επίθεση για την κατάσταση που επικρατεί στο Φαληράκι λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος δέχθηκε η δημοτική αρχή Καλλιθέας.
Την στιγμή που οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο ξενοδοχείο APOLLO BEACH η κατάσταση στο τουριστικό θέρετρο δεν είναι ιδανική.
15 φωτογραφίες με... στραβά του Φαληρακίου δημοσιεύτηκαν στο δημοφιλές γκρουπ του facebook "ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ" (περισσότερα από 6.000 μέλη) με την εξής περιγραφή: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΡΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΛΞΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ. Κοι ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ...
Επίσης εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας και από το σύλλογο Ενοικιαζομένων δωματίων στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ των άλλων τα εξής:
"Ο Δήμος Καλλιθέας, ο μεγαλύτερος τουριστικός δήμους του νησιού, έχει από καιρό πάψει να είναι το σημείο συνάντησης των επισκεπτών μας, η εικόνα του Φαληρακίου είναι χειρότερη από ποτέ και ο δήμαρχος Γιάννης Ιατρίδης πιο αδιάφορος και πιο κουρασμένος από ποτέ δεν φρόντισε να κάνει καμία προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο. Τα έργα ημιτελή, οι υποδομές ανύπαρκτες, η καθαριότητα ελλιπής από κάθε σημείο και η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το Φαληράκι παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα… Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία η δημοτική αρχή αγνοεί επιδεικτικά. Παράλληλα θα ζητήσουμε την αναπροσαρμογή των τελών φωτισμού και ύδρευσης για να αρθεί μια αδικία χρόνων.
Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους τουριστικούς δήμους του νησιού, όπου κι εκεί η κατάσταση είναι απαράδεκτη και για το λόγο αυτό θα πρέπει και η ΤΕΔΚΔ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της".

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...