20 Απρ 2021

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥ

 Στις νέες μετρήσεις που έγιναν σε δείγματα λυμάτων από κεντρικούς αγωγούς της ΔΕΥΑΡ σχετικά με το ιικό φορτίο κορωνοϊού αναφέρθηκε σε νέες του δηλώσεις το μεσημέρι της Δευτέρας ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Υψηλάντης. Οπως είπε:"Στον αγωγό που έρχεται από το αντλιοστάσιο της περιοχής Τραουνού προς τον κεντρικό βιολογικό και εξυπηρετεί τις περιοχές Καλυθιών - Φαληρακίου οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν ότι το ιικό φορτίο έχει πέσει στο μισό σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις όπου είχε εμφανιστεί υψηλό ιικό φορτίο".
Στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες έχει μειωθεί, σε σχέση με πριν 2-3 εβδομάδες ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά εντός οικογενειών ελέγχθηκε. 
Η ανησυχία πάντως παραμένει αυξημένη από την στιγμή που ένα μέλος της κοινωνίας μας παραμένει, εδώ και 20 ημέρες, διασωλημενός σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο των Αθηνών. Πλέον καλούμεαστε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί το επόμενο διάστημα με τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας (εάν επιτραπεί η παρουσία στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών) και τον εορτασμό της Ανάστασης όπου παραδοσιακά οι οικογένειες συγκεντρώνονται για το γλέντι με το ψήσιμο του οβελία.  

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...