25 Φεβ 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ BLOG

Σχετικά με την ανάρτηση για χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του κλειστού γυμναστηρίου στην Τήνο και παράλληλα τη μη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Παναγιώτης Ρήγας απέστειλε στο blog την παρακάτω απάντηση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤIΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με δημοσίευσή σας της 22ας Φεβρουαρίου 2011
Όσον αφορά τα όσα σχολιάζετε σχετικά με το Δ.Τ. για την αποπεράτωση των έργων στο λιμάνι και το κλειστό γυμναστήριο της Τήνου, προς ενημέρωσή σας, το συγκεκριμένο έργο είναι ήδη ενταγμένο στα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η σύσκεψη αφορούσε στην αποπεράτωσή του.
Δεν είναι νεοεντασσόμενο έργο και δεν πρόκειται για κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά για ολοκλήρωση ενός έργου που τα 4/5 του έχουν ήδη κατασκευαστεί.
Δεν προσφέρει κανείς καλές υπηρεσίες στον τόπο του, διαστρέφοντας την πραγματικότητα και φέρνοντας σε αντιπαράθεση τις τοπικές κοινωνίες μας.
Πρόθεση της Κυβέρνησης -στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της- είναι η σταδιακή αποπεράτωση όλων των ημιτελών έργων, τα οποία, με την ευθύνη συγκεκριμένης προηγούμενης κυβέρνησης, επί πεντέμισι χρόνια παρέμειναν ανολοκλήρωτα ή χρηματοδοτούμενα ελάχιστα.

Από το Γραφείο Τύπου του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Ρήγα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3332518 & 210 3332507
Ρούλα Σκουρογιάννη
Αλέξης Κόλλιας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ BLOG: Κατ' αρχήν είναι θετικό που ο κ. Ρήγας απάντησε στην ανάρτησή μας και δεσμεύτηε ότι σταδιακά θα αποπερατωθούν όλα τα ημιτελή έργα, ανάμεσά τους και το κλειστό γυμναστήριο Φαληρακίου. Βέβαια θα προτιμούσαμε να έχουμε απάντηση από τους πολιτικούς της Δωδεκανήσου που είναι "ανύπαρκτοι" σε θέματα διεκδίκησης πόρων...
Θα ήταν καλό να μας ενημερώσει με ποιο κριτήριο (πέρα από το προφανές, δηλαδή την εκλογή του στο νομό Κυκλάδων) επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί πρώτο το κλειστό γυμναστήριο Τήνου αντί για το κλειστό γυμναστήριο Φαληρακίου (επίσης έχει κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό) που το έχει ανάγκη ο Κολοσσός για να μπορέσει να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αφού ο κ. Ρήγας βρήκε λεφτά για την Τήνο, ας βρει λεφτά και για τη Ρόδο.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα έρχεται η χήρα του «Ζορμπά», κυρία Καθριν Κουϊν για να διεκδικήσει το Κτήμα Αντονι Κουϊν στη Ρόδο που κληρονόμησε από το σύζυγό της, ή εάν δεν πάρει το κτήμα να διεκδικήσει από το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, τηλεφώνησε προσφάτως δύο φορές στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και τον πληροφόρησε ότι η χήρα Κουϊν θα έρθει στην Ελλάδα, εκφράζοντας την παράκληση να την συναντήσει κάποιος επίσημος. Ο κ. Γεωργακόπουλος ειδοποίησε με τη σειρά του τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζητώντας οδηγίες.
Η χήρα Κουϊν επιμένει να τακτοποιηθεί το θέμα με το Κτήμα Αντονι Κουϊν, κοντά στη πλαζ Αφάντου και στο Λαδικό και για το σκοπό αυτό κινητοποίησε ακόμα και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Ο διάσημος αμερικανομεξικανός ηθοποιός αγόρασε αντί 64.000 δραχμών την έκταση αυτή, αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», αλλά ποτέ δεν απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ήθελε να αποκτήσει ένα όρμο σε ελληνικό νησί με σκοπό, όπως έλεγε, να δημιουργήσει κέντρο για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές. Η γραφειοκρατία όμως εμπόδισε να πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Να του δοθούν σήμερα, μετά θάνατον, τίτλοι ιδιοκτησίας, το αποκλείουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά ούτε και αποζημίωση η χήρα του μπορεί εύκολα να πάρει, αφού θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη Βουλή. Αυτός είναι και ο λόγος που η χήρα Κουϊν, ζήτησε ακόμα και τη βοήθεια της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κυρίας Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα έθετε το θέμα, εάν δεν είχε αναβληθεί, λόγω των γεγονότων της Αιγύπτου, η επίσκεψή της στην Ελλάδα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...