29 Οκτ 2009

ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ
Επειδή το περπάτημα κάνει καλό το... blog πήρε τα πόδια του και ανέβηκε ψηλά στο βουνό Ψαλίδι. Η διαδρομή Αγιος Γεώργιος - κορυφή Ψαλίδι - Ποτός είναι περίπου δύο ώρες περπάτημα, αλλά η θέα, η φύση και οι μυρωδιές της αποζημιώνει για την κούραση.
Στη διοδρομή από ψηλά φαίνονται τα δάση που υπάρχουν προς τον Αϊ Γιάννη, τ' Αφάντου, τα Κολύμπια, η παραλία Τραουνού, το Ερημόκαστρο, το Λαδικό και φυσικά οι Καλυθιές και το Φαληράκι.
Από τις φωτογραφίες ξεχωρίζουν οι πέτρινες κατασκευές που σώνονται και αποτελούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες το καταφύγιο των βοσκών που διατηρούσαν μάντρες ψηλά στο βουνό. Πλέον στο Ψαλίδι η μόνη ανθρώπινη δραστηριότητα που καταγράφεται είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Tο Δωδεκανησιακό Ίδρυμα Υποτροφιών προσφέρει 10 υποτροφίες για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές, σπουδαστές και πτυχιούχους Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., που είναι δημότες δήμου ή κοινότητας Δωδεκανήσου και πρωτοετείς του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010.

Για να είναι κάποιος–α υποψήφιος-α θα πρέπει:
- Να είναι δημότης του Δήμου ή Κοινότητας του νομού Δωδεκανήσου
- Να είναι πρωτοετής του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010
- Να έχει βαθμό "λίαν καλώς". Οι προπτυχιακοί πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 16 και οι πτυχιούχοι με πτυχίο βαθμού 6,5
- Να μην παίρνει άλλη υποτροφία
- Να φοιτεί σε Ιδρύματα που είναι εκτός της μόνιμης κατοικίας τους
- Να δικαιολογείται η ενίσχυσή του από την οικονομική του κατάσταση
- Θα συνεκτιμηθεί, επίσης, αν οι ενδιαφερόμενοι είναι τέκνα πολυμελούς οικογένειας, αν οι οικογένεις τους ζουν σε μικρά άγονα νησιά ή σε ορεινά χωριά και αν το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους εξυπηρετεί τις ανάγκες της Δωδεκανήσου.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από:
1) Βεβαίωση Σχολής
2) Απολυτήριο Λυκείου
3) Πιστοποιητικό δήμου ή κοινότητας για εγγραφή στα δημοτολόγια
4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5) Απόσπασμα ποινικού μητρώου
6) Εκκαθαριστικό δήλωσης εισοδήματος ή βεβαίωση εισοδήματος οικ.εφορίας
7) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν λαμβάνει υποτροφία από άλλο Ίδρυμα
8) Πληροφοριακό σημείωμα
9) Δήλωση οικονομικής κατάστασης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20/11/2009
Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία Ιδρύματος, Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μιλτ. Λογοθέτη, τις εργάσιμες ημέρες - ώρες 11:00 - 14:00, τηλ. 2241074555

Η ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ


Η ΖΩΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Οπως σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έτσι και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Καλυθιές, το βράδυ της Τρίτης, ξαναγιορτάστη...